Ve složení nepřekvapí cukr, chmelový extrakt i chmelový isoextrakt (tedy nic jiného než tetrahop).
“Tak nám zabili Ferdinanda!! Já bych si dovolil parafrázovat pana Haška:! Tak mi zabili další dobré pivo!” Svijanského Knížete jsem v lahvové podobě pil naposled 15.7.2010 (vím to přesně, protože mám na jednom pivním serveru veden svůj pivní rejstřík) a nad tímto dnešním vzorkem kroutím nevěřícně hlavou. Kam se to pivo zase dostalo? Nejenom, že desítka byla na hranici pitelnosti (mojí), ale už i Kníže. Uff – pivo je sice zakoupeno v akci v místním mini-marketu, ale to by přece nemělo ničemu vadit! Kam se poděly „moje“ výborné a mnou vychvalované Svijany? Nevím a je mi z toho smutno. Jako poslední možnost mi zbývá svijanský Kvasničák, který je v mém rodném městě k dostání i točený. Zajdu a napíšu! Snad si rádi počtete!
Barva
hnědo žlutá, pivo čiré
Pěna
vysoká, řidší s velkými bublinami, nestabilní a brzy opadá
Vůně
chmelová, sladová jen mírně
Chuť, říz
První vjem je hořký. Ne chmelově hořký – jen hořký. Ta hořkost je trochu jiná – asi bych napsal – zvláštní. Sladové tělo je středně plné – spíše však méně. Na to, že se jedná o třináctku je pivo vcelku prázdné a ploché. Sladovost je opravdu jen těžce rozpoznatelná. Stále vnímám hořkost. Ulpívá a prostě zůstává v ústech. Říz piva vyšší.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar