Dle informací na etiketě se jedná o nefiltrované kvasnicové pivo s přídavkem medu, které není ani chemicky ani tepelně upravováno. Doporučená teplota skladování je 2 – 6º Celsia. Je zřejmé, že pivu škodí přímé sluneční záření. I tento vzorek je v PET láhvi a já jej zakoupil v prodejně Léčivých rostlin v Boršicích u Buchlovic, ke cti pana bylinkáře Pfeffera budiž poznamenáno, že piva měl vzorně uskladněna a jejich kvalita neutrpěla. Ale rozhodně bude lepší si dát točené přímo v Senticích, protože pan Jelínek medové opravdu umí.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup stejně sladový jako u dvanáctky, med ještě více výrazný, pivo hutné a plné. Na první pohled je jasné, že se jedná o speciál. Chmelová hořkost velmi příjemná a i tady dobře vyvážená k chuti medu. Při každém dalším doušku vnímám příjemné hřejivé teplo. Po mírném ohřátí vzorku ve sklenici se medovost piva ještě zesiluje. Říz piva nižší. V pivu přítomen cukr.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar