Recenze Permon Devítihlavá saň

0
3.5/10

Přiznám se, že jsem s tímto pivem měl opravdu problém. Bylinky (rostlinný macerát) jej rozhodily tak, že kyselost je opravdu nepřehlédnutelná až odpudivá. Diskutabilní je také snad až přespřílišné množství použitých sladů. Díky tomu je pitelnost hodně špatná. Nevím, co bylo záměrem pana sládka, ale pochybuji, že by někdo mohl být schopen vypít jich víc po sobě.

Barva

hnědo rudá, pivo lehce zakalené

Pěna

okrová, nízká a nestabilní

Vůně

karamel, trocha kávy, kyselé jablko (až jablečný ocet), trocha lihu, perník (asi bylinky)

Chuť, říz

Pivo dosti svíravě kyselé, po chvíli se projevuje plnější sladové tělo, kde převládá karamel a trocha modrého ovoce (švestka), hořkost mírnější. Závěr kyselý až octový, s trochou trpkosti po taninu. Pivo v útrobách hřejivé. Lihovost vnímám i v chuti – není moc příjemná. Říz nižší. Uvařeno z 9 sladů – plzeňský, mnichovský, bavorský, vídeňský, karamelový, cara red, acidulated, cara aroma, pšeničný. Obsahuje rostlinný macerát. Dle etikety by pivo mělo být vařeno o silvestrovské půlnoci.

Komentáře a hodnocení