Pivo Pardál je vlastně skvělým marketingovým počinem Budějovického Budvaru – doslova sesbírali konzumenty nejkonzumovanějšího piva Gambrinus a společně s nimi “vymysleli a vyvinuli” pivo Pardál. O tom, že se tento počin vydařil svědčí klesající výstav piva Gambrinus. Nepřísluší mi, abych zde hodnotil etiketu piva, jen napíši, že mně osobně se vůbec nelíbí – je to jistě jen otázka vkusu.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí je chmelově hořký, sladovost a tělo piva vnímám, ale je utlačeno do pozadí avizovanou hořkostí. Hořkost je plochá a monotónní. S dalšími doušky sladovost mírně vystoupne, ale vzápětí je opět utlačena do pozadí hořkostí, která je ulpívací, ale není to nikterak zásadní. Bohužel, s množstvím vypitého piva se ulpívání zvyšuje v přímé úměře. Říz piva je vyšší. Ve složení nalezneme upravený chmel.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar