Pivovar je mladinký (takže už máme na okrese Hodonín pivovary 4) – oficiální povolení k výstavu piva obržel na jaře 2011. Desítka nebyla věru zlá a věřím, že kvalita piva půjde jen nahoru (můj kolega – beerborec Dwarf navštívil tuto hospodu zhruba týden přede mnou – na čepu jen dvanáctka, kterou označil za “velmi nedobrou”) a pozoroval jsem i další zajímavý úkaz – hospodu jsem navštívil v neděli odpoledne a bylo v ní cca 25 lidí. Všichni požívali naše nejprodávanější pivo a já jediný si pochutnával na Mazáku!
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí hezky chmelově hořký, hořkost dost ostrá i výrazná – příjemné. Sladové tělo se rozjíždí jen zvolna a na desítku je poměrně plné. Sladovost trvá po kratší dobu a je hezky provázána se zavírací chmelovou hořkostí. Chuťová stopa kvasnic vnímatelná jen velmi jemně. Říz piva střední až mírně vyšší. Pitelnost velmi dobrá. U druhého piva jsem našel zajímavý úkaz – v pivu se volně pohybovaly jemné chuchvalce / řetězce “nečistot”. Nejedná se o mechanické nečistoty, nýbrž o zřetězení bílkovin – je to vizuální chyba, nemající vliv na chuťový zážitek (přesto musím srazit 0,5 bodu) a k tomuto jevu dochází tak, že hotové pivo je skladováno při teplotách velmi blízkých nule a bílkoviny se spojí v řetězce.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar