Pivovar ve Bzenci vznikl doslova nadšením a zápalem hrstky lidí v garáži rodinného domu. Velkou zásluhu na tom má především sám pan sládek Radek (správně Radomil) a technický ředitel Mireček Kovář. Spolu vymyslili a sestavili celou technologii. V pivovaru je stále obrovský podíl ruční práce a pivo umějí opravdu fantastické.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí ostřeji chmelový, chuť zvolna přechází do středně plného sladového těla piva. Pivo je více prokvašeno, ale vůbec nepůsobí prázdným dojmem. Chmelovost je však nádherně dominantní, jakoby Radek Paták (sládek) uvařil bitter (bohužel, obsluha má maximálně informaci o tom, kolikátku čepuje), takže jde jen o můj odhad. Chmel hezky zostra nastoupí, je příjemný, pak nechá vyniknout sladovosti piva a opět se přihlásí ke slovu lehce a déle doznívajícím závěrem. Říz piva je mírně vyšší – osvěžující. Ideální pivo, které je skutečně chuťově skvostné. Avšak pozor – díky výborné pitelnosti bychom mohli zapomenout na správnou míru konzumace.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar