Pivo nese název Enkir – dle traviny s nízkým obsahem lepku (cca 7%), která se už 7.500 let před Kristem používala v oblasti Mezopotámie jako potravina a byla použita i při výrobě piva. Zařazení piva je trochu problematické – mohl by to klidně být i ochucený saison.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí sladový, obilný a koriandrový. Pokračuje nenápadná peprnost a hřejivost, opět obilí a koriandr. Dojezd lehce chmelově hořký, kvasnicový, peprný a mírně hřejivý. Pivo hezky dlouhé. Tělo středně plné říz vyšší. Pitelnost vcelku dobrá. Ve složení nalezneme cukr a koriandr.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar