Pivo Bacchus je vyráběno v několika variantách, už dříve jsem v tomto baru narazil na višňovou verzi, která má vyšší obsah alkoholu a i ona byla výtečná. Návštěvu tohoto vyhlášeného a nevšedního baru mohu každému jen doporučit.
Trochu jsem měl problémy se zařazením tohoto piva – pivní servery jej totiž zařazují různě (Sour Ale/Wild Ale či Fruit/Vegetable Beer). Zde musím poděkovat Lukáši “Elfovi”, který mi vše vysvětlil a pomohl mi Bacchus správně zařadit. K tomuto tématu snad ještě jedna poznámka – třídění a zařazování piv je poměrně složitá záležitost a jistě jste si (ti pozornější z vás) všimnuli, že kategorie podléhají permanentnímu vývoji i na našem serveru.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí kysele ovocný. Kyselost je velmi příjemná a osvěžující, doprovázená chutí malin a dalšího lesního ovoce – v chuti je “cosi” jadrně zemitého. Hodně jsem propadal dojmu, že piji lambické pivo. Chuť zůstává v ústech poměrně dlouho. Při dalších doušcích nacházím kyselou stopu rybízu a taky tříslovinový závoj, který na jazyku způsobuje příjemnou a drsnou hrubost. Vše uzavírá jen jemně vnímatelná chmelová hořkost, kterou jsem v pivu našel až po velkém snažení se. I ona však hezky ulpívá. Říz piva nižší. Pitelnost výtečná.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar