Typický představitel tohoto stylu, včetně obsahu kukuřičné složky a bledé barvy s nevýrazným chmelením. Přídavek kukuřice je opravdu velmi dobře čitelný i pro laika. Pivo doporučuji podávat podchlazené pod 5°C, protože jen v tomto případě bude osvěžující a uspokojí vaší žízeň.
Zajímavost na závěr – popátral jsem ještě na netu a zjistil, že ječného sladu se do piva dává 60% a kukuřičné krupice 40%.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí slabě sladový a vnímatelně kukuřičný. Sladové tělo prázdné, pivo do sucha vykvašeno a působí vodovým dojmem. Chmelová hořkost nevýrazná a slabá i plochá. Konec poměrně nepříjemně lihový. Říz vyšší (jiný říz by mě vcelku překvapil). Při dalších doušcích lihovost začíná mírně pálit v hrdle. Ve složení přítomna (pro blízkost našich slovanských jazyků nepřekládám) kukuruzna krupica.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar