Ve složení piva najdeme cukr, chmelový extrakt a kyselinu E300. Kyselina (někdy na etiketách označována také jako antioxidant) E300 není nic jiného, než kyselina askorbová, což není nic jiného než vitamín C. Používá se ke stabilizaci piva a pokud by vás zajímalo, “kolik toho do piva narvali” pak vězte, že se jedná o jednotky gramů na 100 litrů.
Dostal jsem se i k točené variantě tohoto piva a to v Mikulově v podniku Zájezdní hostinec U Zajíce – čepovaná varianta je byla ještě lepší a nebojím se dát hodnocení 8.5/10.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí je naprosto luxusně vyvážený – sladový a chmelový ve velmi příjemné kombinaci. Už od prvního doušku je znát, že se jedná o kvalitní a vyjímečné pivo. Tělo piva je plné, pozvolna přecházející k příjemné chmelové hořkosti, která je velmi specifická – lépe řečeno charakteristická pro toto pivo. Hořkost má kratšího trvání. Pivo zanechává v ústech libé pocity a chuť pokračovat dalšími doušky. Primátor Exkluziv řadím spolu se speciálem Rychtář (o tom příště) mezi TOP světlé “průmyslové” speciály vařené v naší republice. V lahvové podobě je výtečný a jeho točená varianta (pokud se pan hostinský o své pivečko dobře stará) je opravdovým pivním zážitkem.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar