Typický pale lager styl – vzhledem k faktu, že jsem od bývalé kolegyně Jany J. obdržel hned 2 exempláře tohoto piva, udělal jsem pokus. První jsem vypil vychlazené na teplotu 8 °C (jak jsme zvyklí u piv plzeňského typu) a druhý podchlazen na teplotu 3 °C. Asi předvídáte výsledek – u nižší teploty se pivo dalo pít a dobře zahánělo žízeň. Při vyšší teplotě vystupovala nepříjemná kukuřičná lihovost a pivo mírně pálilo v krku. Toliko pro ilustraci, že správná teplota při konzumaci je více než důležitá (viz článek v pivní škole).
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí vodově sladový a kukuřičný. Sladové tělo piva poměrně plné. Chmelovost krátká a jen na konci doušku. Říz piva vyšší. Pitelnost poměrně slušná. Italové jej doporučují jako vhodný po (při) konzumaci rizota a těstovin, naopak jej nedoporučují k bílým masům a sýrům.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar