Pivo by mělo být vařeno dekokčně na 2 rmuty a kvašeno na otevřených spilkách – tomu mám tendence věřit (nemám osobní zkušenost v Pivovaru Ostravar jsem totiž nikdy nebyl). Pro mě Ostravar Premium aktuálně vykazuje mírně vyšší pitelnost než samotný Staropramen, kterého mám za ta léta napito opravdu bohatě. Ku škodě věcí však je, že i do něj (nevím proč) přidávají maltózový sirup, tolik typický pro skupinu Staropramen.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí lehce do sladu, který následuje chmelová hořkost. Sladovost se “jaksi” nemůže rozjet a hned je v ústech chmel – zajímavé. Chmelová hořkost je výraznější, ale monotónní – nastavena na jednu úroveň. Sladové tělo piva je středně plné . Říz piva střední až mírně vyšší. Pivo je vcelku dobře pitelné, ač ne až tak zajímavé. Při dalších doušcích se konečně rozjíždí sladovost piva v ústech (upozorňuji, že jsem pivo v žádném případě neměl podchlazeno!), pitelnost se mírně zvyšuje. Ulpívání hořkosti nezjištěno.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar