Občas slýchám nářky na kolísavou kvalitou produktů tohoto pivovaru. Eliminujeme-li možnost, že pivo “pokazí” hostinský či nevhodné skladovací podmínky, pak si dovolím jednu myšlenku. Kvalita produkce byla nestálá v období těsně po otevření pivovaru. Přičítám to mladickému nadšení a mírné nerozvážnosti obou duchovních otců piva Lucky Bastard (majitel Honza & sládek Honza), kdy ven pustili pivo, které bylo např. příliš mladé.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Nástup chutí grepově hořký a lehounce tříslovinově trpký. Chmely působí lehce zemitě, ale vůbec ne nepříjemně ostře. Střed je lehce karamelový, spíše sušší s lehounce nasládlou ovocnou linkou (tropické plody). Dojezd dlouhý, plný hořkých tónů grepové kůry. Tělo plnější, pitelnost velmi dobrá. Nasycenost vyšší – je to logické, v láhvi je živý produkt (kvasinky stále pracují) a navíc CO2 pivo i konzervuje. Občas je tedy vhodné si i ejl nalít nestylově “na čepici”, abychom se přebytečného CO2 zbavili.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar