Nevím, jaký styl ejlu chtěli v Ostravaru vyrobit, ani netuším, jak se jim pracovalo s chmelovými produkty, kterými je pivo dle etikety chmeleno; pravdou je, že nic horšího, svrchně kvašeného, jsem v životě nepil.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Úvod karamelový, ležákově plný, hutnější, zpočátku lehce, s dalšími doušky až protivně nasládlý. Chybí jakékoli ejlové estery i projevy chmelové hořkosti. Hořkost je tak nenápadná, že by jí marně hledal i ten největší badatel. Proklamovaný dry hopping neznatelný, propagované citrusové tóny absentují zcela. Střed opět hutný a sladce karamelový. Dojezd nasládlý, karamelový s naprosto minimální chmelovou hořkostí. Jediné, co by toto pivo mohlo (teoreticky) spojovat s ejlem, je jemná nasycenost CO2. Při vší snaze dopít, jsem pivo vrátil zděšené obsluze.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar