Není možno se nepozastavit nad vysokou barvou tohoto piva (pivovar sám jej označuje jako světlé výčepní) – nějak mi nedochází, proč i na “minipivovarské scéně” je trendem honba za plností těla piva = používání mnichovského či karamelového sladu. Copak musí mít desítka nutně plné tělo? Nevystačili bychom si jen s plzeňským sladem?
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Úvod sladový, lehce nasládlý s rozpoznatelnou porcí karamele. Chmelová hořkost utopena kdesi v dáli. S dalšími doušky slad přeci jen ustupuje a navrch vyplouvá chmel – postupně nabírá na intenzitě i lehké pikantnosti. Tělo plnější, říz sotva střední. Dojezd kratší, už jen s chmelovým dozvukem. Pitelnost průměrná.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar