dle informací z láhve a webové prezentace v Žatci zvýšili obsah Xanthohumolu na dvojnásobek. Xanthohumol je “prenylovaný chalconoid z chmele a piva”. Dále také z jedné diplomové práce cituji “Xanthohumol obsažený v chmelu chrání částečně před rakovinou tlustého střeva a před rakovinou prostaty. Rovněž účinkuje i proti nádorovým buňkám, které způsobují rakovinu prsu nebo vaječníků.” Čili jde o léčivou látku, která je zřejmě extrémně a nepříjemně hořká. V Žatci zřejmě chtěli udělat extra zdravé pivo, bohužel tím utrpěla chuť.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
slabší říz, lehké tělo, převážně kávové složení chutí a poměrně hodně hořký konec, možná až lehce kávově nakyslý a nepříjemný – ulpívající. Přebíjí všechny ostatní dojmy i z dalších doušků a dělá tak pivo takřka nepitelným.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar