Sládek nám sdělil, že pivo nechává prvotně kvasit po dobu 7-10 dní a druhotné kvašení probíhá podle druhu piva 3-4 týdny. Pro srovnání – europiva jsou hotova a stočena za 2 týdny.
Poznámka: pivo se dříve vařilo v Oslavanech, od roku 2013 se však vaří v Bratčicích, lidé v pivovaru však zůstali stejní.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Velice příjemná sladová chuť s prvky sena a slámy. Říz průměrný, plnost výborná. Hořkost velmi příjemná, vyvážená, neulpívá na patře ani jazyku. Chuťový zážitek ze zámecké dvanáctky je dlouhý a opravdu příjemný.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar