Recenze Zámecká dvanáctka

0
7.57.5/10

Sládek nám sdělil, že pivo nechává prvotně kvasit po dobu 7-10 dní a druhotné kvašení probíhá podle druhu piva 3-4 týdny. Pro srovnání – europiva jsou hotova a stočena za 2 týdny.

Poznámka: pivo se dříve vařilo v Oslavanech, od roku 2013 se však vaří v Bratčicích, lidé v pivovaru však zůstali stejní.

Barva

oranžovo zlatá, zakalená

Pěna

hustá, sametová, velmi stabilní

Vůně

sladová s kvasnicovými tóny

Chuť, říz

Velice příjemná sladová chuť s prvky sena a slámy. Říz průměrný, plnost výborná. Hořkost velmi příjemná, vyvážená, neulpívá na patře ani jazyku. Chuťový zážitek ze zámecké dvanáctky je dlouhý a opravdu příjemný.

Komentáře a hodnocení