Nejdříve chci upozornit, že tato recenze, o kterou jsem byl požádán, má pouze informační charakter. Nejedná se o komerční pivo. Proto zařazeno v homebrewingu. Číselné hodnocení zde není příliš na místě.
“Pivo je vařeno z bio ječmene, který byl v laboratorních podmínkách nasladován (Pozn. redaktora – nebyl však odklíčen) a z bio chmele ze Žatce, obě suroviny jsou certifikované. Jedná se o světlou desítku vařenou na dva rmuty.. zcukření i další postupy při várce probíhaly téměř jako normální klasická várka…pivo bude sloužit k výzkumu biogeních aminnu a pro rozbory ČZU.” Pavel Braný, ČZU
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Středně plné tělo, chlebovité s charakteristickou výraznou linkou připomínající výhonky, kořenovou zeleninu, celer. Hořkost zde tolik nevyčnívá, přesto je zde cítit v příjemném jemném doznívání. Říz střední až slabší. Velmi specifické, pitelnost ale dosti špatná.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar