Toto pivo je nepopsatelně aromatické a plné a řekl bych až vražedně pitelné. Měl by to být takový digestiv po vydatném obědě nebo pivo k podzimnímu posezení u krbu nebo televize. Konzument si s jistotou bude vychutnávat naprosto každý doušek, kterým zaplní ústa a nechá se oddávat plnotučným pivním orgiím, které tento Eisbock nabízí.
O Eisbocku si možná někdy napíšeme v naší pivní škole, je to způsob vaření piva, kdy se nechá zamrazit kvašené pivo po určitou dobu v určité teplotě, tím získá právě svou plnou chuť a vyšší obsah alkoholu (zatím takto stručně). Konkrétně o tomto Aventinusu jsem se dozvěděl, že je vymražováno po dobu jednoho měsíce při teplotě -25 stupňů Celsia z jejich polotmavé devatenáctky Unser Aventinus.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
velmi hutná chuť banánů, karamele a šípků, kterou podporuje velmi silná sladová chuť. Perfektní pocit v ústech při napití, CO2 naprosto zaplní celé patro na konci trochu stáhne jazyk díky suchému dojezdu, kterému možná chybí trocha hořkosti. 12 % alkoholu je ukryto v plném těle piva naprosto bravurně, je však poznat po vypití dvou sklenic citelně.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar