Recenze Schneider-Weisse Aventinus Weizen-Eisbock

0
9.59.5/10

Toto pivo je nepopsatelně aromatické a plné a řekl bych až vražedně pitelné. Měl by to být takový digestiv po vydatném obědě nebo pivo k podzimnímu posezení u krbu nebo televize. Konzument si s jistotou bude vychutnávat naprosto každý doušek, kterým zaplní ústa a nechá se oddávat plnotučným pivním orgiím, které tento Eisbock nabízí.

O Eisbocku si možná někdy napíšeme v naší pivní škole, je to způsob vaření piva, kdy se nechá zamrazit kvašené pivo po určitou dobu v určité teplotě, tím získá právě svou plnou chuť a vyšší obsah alkoholu (zatím takto stručně). Konkrétně o tomto Aventinusu jsem se dozvěděl, že je vymražováno po dobu jednoho měsíce při teplotě -25 stupňů Celsia z jejich polotmavé devatenáctky Unser Aventinus.

Barva

nádherně sytě jantarová, plná, neprůhledná, při naklonění sklenice velmi tmavě oranžová

Pěna

vysoce stabilní, krémovitá a hutná, perfektně kroužkuje

Vůně

plná sladce sladová vůně banánů (sušené banány, banánový chléb)

Chuť, říz

velmi hutná chuť banánů, karamele a šípků, kterou podporuje velmi silná sladová chuť. Perfektní pocit v ústech při napití, CO2 naprosto zaplní celé patro na konci trochu stáhne jazyk díky suchému dojezdu, kterému možná chybí trocha hořkosti. 12 % alkoholu je ukryto v plném těle piva naprosto bravurně, je však poznat po vypití dvou sklenic citelně.

Komentáře a hodnocení