Poměrně vydařené, avšak možná méně pitelné a dalo by se říct i lehce únavné. Chutí se zde míchá poměrně hodně a suchý konec moc k dalšímu napití nenabádá. Doporučil bych zřejmě jako zakončení večera, případně v podzimních sychravých večerech ke knize.
Na etiketě láhve lze naleznout informace o párování tohoto piva a jídel. Hodí se tedy k pečenému hovězímu a Yorkshirskému pudinku, pečenému kuřeti, sýru, uzenému lososu, krabímu salátu, polévce bouillabaisse, sushi, steakům a ostrým pokrmům jako Tandoori a tzv. Balti cuisine, což je dle wikipedie britské curry
Pivo je také registrováno společností The Vegan Society a je vhodné pro vegetariány i vegany.
Na etiketě ve složení je také psáno mimojiné, že obsahuje “seaweed finings” nazývané jako “Irish moss”, jakási “mořská zjemňovadla”, což po dalším ohledání jsou opravdu mořské řasy z oblasti Anglie a Irska, které se používají proto, aby bylo pivo čistší a nebylo zakalené. Toto čeřidlo se přidává do mladiny těsně před ukončením chmelovaru.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
tělo střední až lehce slabší se středním až středně silným řízem a středně intenzivní hořkostí. V chutích se prolíná chuť trpkého jablka, brandy, pepře, zemitosti, tmavé marmelády a tmavého ovoce. Konec je poměrně suchý a lehce hřejivý.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar