Recenze Richard Nakuřovaný ležák

0
4/10

Pitelnost střední. V rámci produkce Richarda slušný kousek, ve stylu rauchbier však chválit nemohu. A to nemusím chodit ani do Bavorska, stačí když si odskočím do Uherského Brodu.

Podíl nakuřovaného sladu tvoří 75 % sypání, původcem je bruntálská sladovna.

Vtípek na závěr: od servírky jsem se dozvěděl, že nakuřovanost do piva dostanete tak, že pod kotlem, kde se pivo vaří, topí sládek rašelinou.

Barva

Světle měděná, lehounce zakalená. Na rauchbier nezvykle světlá.

Pěna

Dosti hustá, stabilní. Pěkně ve sklenici drží.

Vůně

Vůně je sladce sladová. Při ohřátí na vyšší teplotu vystupuje nakuřovano ačkoli i tak je dost málo výrazná.

Chuť, říz

Chuť je sladová s kouřovým středem a závěrem. Tělo je méně plné, chmelová hořkost středně až málo výrazná. Stejně jako u vůně, zde dost pomůže ohřátí ze světloležákových 7 stupňů na nějakých 10-12 °C. Zde je ohřátí dokonce dost zásadní neboť bez něj je je pivo prázdné, vodové a nudné.

Komentáře a hodnocení