Pitelnost střední až nižší.
Dá se říci, že mě Rafun příjemně překvapil. Soudě dle obalu jsem čekal nějaký průser ve stylu Zoosu z Nové Paky, naštěstí se tak nestalo. Sice se mi obal nelíbí a připadá mi stupidní (a to i vzhledem k uvažované cílové skupině), stejně jako přidávání cukru (zde izomaltulózy) po ukončení kvašení nebo lihovin do piva ale nemohu zase tvrdit, že je to chuťově úplně špatné a nedá se to pít. Sice mi tento výrobek pivního typu nechutná, není však o nic horší než nudná europiva z velkých pivovarů.
Myslím, že by v pivovaru udělali lépe, kdyby místo tohoto nesmyslu do stejných lahví plnili výtečného Jubilera.
Aktualizace 11/2013: Rafun má nový obal, který už nevypadá tak stupidně jako dříve. Chválím tento rozumný krok. Kolega na adresu tohoto piva trefně poznamenal, že “je to docela dobrý Vyškov ale bylo by lepší kdyby k němu nepřidávali ten alkohol” — jde totiž o Vyškovskou desítku, do níž v pivovaru přidali 80% lihovinu. Bez panáku by hodnocení bylo rozhodně výše.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Chuť je středně až méně plná, sladová s poměrně ostrou — ne však ulpívající — hořkostí, která se objevuje ve středu doušku a pozvolna doznívá. Závěr mírně hřejivý a poměrně vodový.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar