Chápu, že uvařit pivo se sníženým obsahem cukrů (a tedy nechat jej hluboce prokvasit), je těžký úkol. Zde před námi však stojí pivo, ze kterého máte pocit, jakoby jste pili průměrné nealko — ploché, nudné, prázdné, vodové. Ulpívající hořkost chuti taky dvakrát nepřidá. Kdybych byl diabetik, tak bych si raději pivo asi odpustil než pít Diamant.
Obsah cukrů je 0,63 %, u běžného piva se můžeme pohybovat řekněme mezi 2 a 3 %.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Chuť je zpočátu lehce sladová, brzy se však změní na totálně prázdný a plochý zážitek, později nahrazený hořkokyselým závěrem a ještě později jen ulpívající, vyloženě nepříjemnou, hořkostí. Říz je střední.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar