Dalo by se říci, že bychom zde měli asi založit novou kategorii — totiž europšenice. Takhle totiž dle mého přesně europšenice vypadá. Neutrální, nevtíravá a bez charakteru, kterého by si konzument mohl všimnout nebo, nedej bože, se ho zachytit a vyžadovat jej!
Dobře vychlazená se asi celkem dá pít, já však sklenici odkládám po několika doušcích z důvodů totální znuděnosti obsahem lahve.
Těžko říci, co výrobce skrývá pod popiskem “ječmen” ve složení — ječný i pšeničný slad jsou totiž uvedeny zvlášť. Že by nesladovaný ječmen? Do witbieru však patří nesladovaná pšenice…tak nevím. Asi zase další pivo z řady hybridních pšenic.
Dle výrobce není obsah alkoholu 4,3 % ale 4,2 %. Ono je tam těch nejasností vůbec více — například původní etiketa uvádí oproti dovozcově ještě navíc “přírodní aromatizátor s extraktem z pšeničného sladu, zahušťovač pektin, oxid uhličitý”. Zde by si slovenská Potravinářská inspekce jistě smlsla.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Tělo je neutrálně sladové s mírnou hořkosti závěrem. Chuť je plochá a celkem nezajímavá. Říz střední, později se posunuje spíše ke střednímu až slabšímu.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar