Pitelnost střední až vyšší s přihlédnutím k obsahu alkoholu. Pokud mě smysly neklamou, ostřejší chmelovost by mělo být možné přičítat sirnaté vodě, které dala vzniknout burtonským ejlům. Ve Fuller’s patrně svou vodu upravili dle burtonského složení (dnes ve větších pivovarech běžný proces), aby získali, pokud možno, co nejvíce autentické pivo.
Pivo je součástí zvláštní edice pivovaru Fuller’s Past Masters a je vařeno dle původního receptu z roku 1931. Každé pivo z této edice vzniká pouze v jedné várce na základě receptů z knihy The Brew Book, ve které se značí recepty pivovaru od roku 1845.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Chuť je perfektně uhlazená a zakulacené. Jde pivo, jehož tělo je tvořeno zejména tmavšími slady, což má za následek karamelovou chuť (ne však takovým tím sladce karamelovým způsobem, ale spíše kávovým) s ostřejším chmelovým závěrem, který sice intenzivně nastupuje, jeho odchod je však pozvolný a zcela nenucený v podobě dobře propojených chutí závěrem doušku. Říz střední.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar