Recenze Bakalář řezané výčepní

0
6.0/10

Už z prvního napití mi bylo jasné, že poměr řezaného piva je vyšší ve prospěch tmavého piva. Karamelová a pražená chuť jej k tomuto naprosto přirovnávají. Díky nařezání nepůsobí pivo tak sladce jako tmavé pivo. To zvyšuje jeho pitelnost. Spíše bych to viděl jako variantu pro toho, kdo chce tmavší pivo ale originální tmavé pivo je na něj moc tmavé.

Barva

tmavě hnědá, proti světlu hnědo červená až rubínová, pivo čiré

Pěna

světle okrová barva, vysoká a řídká, postupně opadá na nízkou stabilní vrstvu

Vůně

karamelová, kvasnicová, chmelová

Chuť, říz

Úvod piva je vodovější, prázdnější a sladový. Po malé chvilce výrazně nastupuje karamelová a pražená chuť typický pro tmavá piva. V průběhu doušku vystřídá karamelovou chuť mírná chmelová hořkost. Konec je opět o pražené chuti a občas se objeví čokoládové tóny. Pražená chuť v ústech zůstane ještě chvíli po napití. Plnost nižší. Říz mírně vyšší. Pitelnost docela dobrá.

Komentáře a hodnocení