Recenze Primátor Stout

0
6.06/10

Pitelnost je průměrná, je to plnotučný kousek, kterých si asi deset za večer nedáte. Pokud něco Primátor udělá s tou tragickou pěnou a o něco zvýší říznost piva, tak bude možné přidat přibližně jeden až jeden a půl bodu v hodnocení. Ve složení uvedent antioxidant E300.

Barva

Barva černá, zcela neprůhledná.

Pěna

Pěnivost velmi špatná. Pěna v podstatě neexistuje až na pár bublinek, které se objeví při nalévání piva do sklenice z větší výšky. Takto špatná pěna se často nevidí ani u lahvového piva.

Vůně

Vůně velmi výrazná, plná, po praženém sladu, s lehkou stopou alkoholu. Řekl bych, že lze cítit i karamel a čokoládu, ne však ve velkém množství. Složení vůně připomíná čerstvě upečený chléb.

Chuť, říz

Říz slabý, snad až příliš slabý a to i na stout. Chuť je plná, sladová s výraznou praženou složkou, která se prolíná od začátku doušku až do jeho úplného závěru. Chmelová hořkost se jen nenápadně krčí někde na konci a čeká na těch několik chuťových buňek, jež bude moci zasáhnout. Je totiž téměř úplně nahrazena hořkostí sladovou, která po vypití doušku ještě několik okamžiků příjemně doznívá na patře. Chuťový zážitek by mohl být o něco delší, ale i tak jsem spokojen.

Komentáře a hodnocení