Opravdu velmi netradiční pivní styl, se kterým se člověk moc často nesetká. Pro ty, co ještě berliner weisse neměli bych jej představil asi jako pšeničné pivo s citronádou. Tato chuť asi nebude pro každého, ale rozhodně doporučuji vyzkoušet, budete-li mít možnost. Díky Lukášovi z Boženky za příležitost berliner weisse ochutnat.
Berliner weisse vzniká tak, že se do mladiny pšeničného piva přidává bakterie mléčného kvašení — lactobacillus. Ta následně učiní pivo záměrně kyselým.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Chuť je zpočátku ostře kyselá, jakmile si na ni však zvyknete, vystoupí příjemná středně plná sladovost s trochou hřebíčku a hezkým zakulaceným dojezdem. Říz je střední až silný, optimální.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar