Pitelnost střední. V rámci produkce Richarda slušný kousek, ve stylu rauchbier však chválit nemohu. A to nemusím chodit ani do Bavorska, stačí když si odskočím do Uherského Brodu.
Podíl nakuřovaného sladu tvoří 75 % sypání, původcem je bruntálská sladovna.
Vtípek na závěr: od servírky jsem se dozvěděl, že nakuřovanost do piva dostanete tak, že pod kotlem, kde se pivo vaří, topí sládek rašelinou.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Chuť je sladová s kouřovým středem a závěrem. Tělo je méně plné, chmelová hořkost středně až málo výrazná. Stejně jako u vůně, zde dost pomůže ohřátí ze světloležákových 7 stupňů na nějakých 10-12 °C. Zde je ohřátí dokonce dost zásadní neboť bez něj je je pivo prázdné, vodové a nudné.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar