V Makedonii se tento kousek honosí titulem Nejoblíbenější makedonské pivo. Avšak na poměry a chutě v naší kotlině je hluboko pod průměrem. První polovinu piva jsem vypil podchlazenou cca na 1-2°C. Druhou polovinu jsem nechal záměrně zteplat na cca 7-8°C a objevil jsem ještě drsnější kukuřičné tóny, výraznější kovovou pachuť a alkoholová linka už prostupovala celé pivo. Přihlédnu.li k faktu,že se řadí spíše směrem ke Karlovačku apod. než k našem Géčku či Kozlu, tak to zase takový propadák není.
Barva
Pěna
Vůně
Chuť, říz
Úvod drsný, oxidační, sladová složka utlačená. Vprostřed doušku nastupují kukuřičné tóny, které ještě více překlopí váhy na strany nekvality než opačným směrem. V dojezdu silnější alkoholová stopa a opět výrazné tóny kukuřice, navíc doplněné citelnou pasterizací. Tělo vodovější, říz střední. Pitelnost podprůměrná.
Komentáře a hodnocení
Právě na čepu
Beer Advocate
Pivo Pivo
Atlas Piv
Ochutnávková pivnice
Malt Worm
U Poutníka
Schrott
Pivárna U Klauna
Craft Beer Bottle Shop & Bar