Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Trappist (klášterní)

Klášterní piva (trapistická) se vyrábějí pouze v sedmi mnišských klášterech v Belgii (1 v Nizozemí). Každé trapistické pivo musí podléhat přísným kontrolám – musí být uvařeno trapistickými mnichy nebo alespoň pod jejich kontrolou v jejich opatstvích, pivovar musí být závislý na klášteru, firemní kultura se musí řídit přísnými pravidly řádu a větší podíl ze zisku musí být věnován na dobročinné účely. Klášterní piva jsou svrchně kvašená, zpravidla s vyšším obsahem alkoholu, jejichž výroba trvá dva až tři měsíce a sekundární kvašení probíhá povětšinou v lahvích. Charakterem se blíží belgickým pivům typu Ale či ječným vínům.

14 trapistických klášterů – 11 belgických (počítaje i 5 ženských ), 2 holandské a 1 německý, vytvořilo mezinárodní trapistické sdružení (International Trappist Associaotion) a jeho prostřednictvím nabízí své výrobky pod společným šestiúhelníkovým logem „Authentic Trappist Product“, tedy „autentický, pravý trapistický výrobek“. Toto označení je oprávněno nést pouze sedm značek piva z celého světa. Všechny pochází z Belgie a Nizozemí: z klášterů Achel, Westmalle, Rochefort, Orval, Chimay, Westvleteren a La Trappe.

Klášterní piva se podávají většinou ve vyšší teplotě než klasická piva. Mezi 8 – 14 °C.

Recenze La Trappe Tripel

Údaje o pivu

Recenze Trappistes Rochefort 10

Údaje o pivu

  • Název piva: Trappistes Rochefort 10
  • Pivovar: Brasserie de Rochefort – nemají oficiální stránky
  • Země, město: Belgie, Rochefort
  • Styl: trapistické - quadrupel
  • Alkohol: 11,3 %
  • Forma: lahvové 0,33 l
  • Stupňovitost: 24,5°

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »