Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Svrchně kvašená piva

Styl zahrnující všechna svrchně kvašená piva, obvykle pomocí kvasinek rodu Saccharomyces pastorianus. Jde například o piva typu Ale nebo pšeničná piva.

Svrchně kvašená piva obvykle kvasí při teplotách kolem 15-20 °C, někdy však i vyšších. Ve většině případů vytváření na povrchu kvasícího piva pěnu způsobenou stoupajícím CO2 spolu s kvasnicemi. Od toho se tato piva nazývají svrchně kvašená. Doba kvašení těchto piv se obvykle pohybuje kolem tří týdnů, v některých případech však mohou kvasit i několik měsíců.

(Zdroj: překlad článku „Top-fermenting“ z Wikipedie)

Svrchní kvasnice se sdružují v koloniích (mohou mít v průměru i několik metrů), žijí na povrchu mladiny a jsou nadnášeny CO2. Vyšší teplota kvašení způsobuje větší květnatost výsledného piva. Svrchní piva jsou chuťově pestrá a často v nich najdete i exotické vůně (hřebíček, banán, grep, atp.) přesto, že jste nic takového do piva nepřidali. To vše způsobuje svrchní kvašení.

Recenze New Sweden IPA

Údaje o pivu

Recenze Meisterwerke Pale Ale

Údaje o pivu

Recenze Sun King

Údaje o pivu

Recenze Mazák Black Ipa 16%

Údaje o pivu

Recenze Marks & Spencer Oatmeal Stout

Údaje o pivu

Recenze Butcombe 31 Hop IPA

Údaje o pivu

Recenze Kézműves sör Prémium IPA

Údaje o pivu

Recenze Kaltenecker 20th anniversary IPA

Údaje o pivu

  • Název piva: 20th anniversary IPA
  • Pivovar: Pivovar Kaltenecker
  • Země, město: Slovensko, Rožňava
  • Styl: Double IPA
  • Alkohol: 8,5 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ešte 2 týždne
  • Stupňovitost: neuvedena

Recenze Kézműves sör Prémium APA

Údaje o pivu

Recenze Thornbridge Melba

Údaje o pivu

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »