Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Novinky

1. Selský pivovárek – vyhlášení výherců

V reportáži o 1. Selském pivovárku v Kroměříži vám sládek pivovaru Tomáš Váňa položil otázku – Proč mají tmavá piva pěnu někdy bílou a jindy různé odstíny hnědé? Zde je odpověď vypracovaná samotným panem sládkem:

„Zbarvení pěny záleží na složení sypání. Pokud do sypání přidáme pražené žito, pěna bude hnědá. Pokud vaříme pouze ze sladu, pěna bude bílá nebo jen s nepatrným zabarvením. To je jeden z rozdílů mezi našimi tmavými ležáky a irskými stouty.“

Hledá se pomocník sládka do Slavkova

Jiří Hořava ze slavkovského pivovaru nás požádal, zda bychom neuveřejnili inzerát s nabídkou práce pro pomocníka sládka. Nyní tak činíme.

Otevíráme v Brně vlastní pivovar Lucky Bastard!

Znáte to, vaříme doma pivo. Zpočátku vám nikdo nevěří, že se to bude dát pít. Po čase musíte odhánět kamarády a známé vařekou protože ať vaříte kolik vaříte, stále žádné pivo nemáte. Podobně jsme na tom byli i my z brněnské části redakce Pivních recenzí. Někdy začátkem minulého roku jsme si řekli, že je asi čas to posunout někam dále a tak jsme se dali do plánování vlastního minipivovaru.

Pošumavské pivovary – informace o knize

Rádi bychom naše čtenáře upozornili na zajímavou českou pivní publikaci …

Pozvánka na Mikulovské pivobraní 2013

Máte-li rádi kvalitní pivo z malých a středních pivovarů a zároveň si jej rádi dáte takřka mezi vinicemi v Mikulově, zveme vás na letošní ročník Mikulovského pivobraní.

Radler už není

Je tomu pár týdnů, kdy nám přišlo z Heinekenu do mailu upozornění, že na našem webu používáme ochrannou známku radler. Sice si o tom můžete myslet své, dokud je však tato známka v platnosti, může si s ní Heineken dělat co se mu zlíbí a tak jsme se rozhodli provést na našem webu takové trochu kulišácké řešení.

Pozvánka na První česko-slovenské Chillibraní (rozhovor)

Začátkem září minulého roku se v Brně udála velmi příjemná akce, na kterou jsme upozorňovali i na našem webu — Chilližrout 2012. Tento rok tomu bude nejinak, akce se však o něco rozrostla a tak se nyní jedná již První česko-slovenské Chillibraní a 2. Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2013. Protože máme pálivé rádi (zejména v kombinaci s pivem), vypravili jsme se za spolupořadatelem a domovarníkem Richardem Belžíkem s žádostí o rozhovor.

Nejoblíbenější pivní lázně České republiky

Víte, že v České republice je v provozu již více než 20 pivních lázní? Jak se v nabídce vyznat a podle čeho vybírat místo pro pivní zážitky, vám přiblížíme v následujícím průvodci nejoblíbenějšími českými pivními lázněmi prostřednictvím článku Zážitkové agentury ESENNCE.cz.

Nový kapřík v českém pivním rybníčku — kontejnerové pivovary (rozhovor)

Když nás pan Jakimov ze společnosti Mobilní pivovary kontaktoval s tím, zda bychom něco nenapsali o projektu kontejnerových pivovarů, hned nás nápad zaujal. Když člověk trochu pronikne do toho, co vše obnáší stavba minipivovaru, rád se podívá na alternativu, která by mohla nějakou část stavby zjednodušit.

Pivní recenze na Foursquare (a pivnice a pivotéky na mapě)

Pokud sledujete naši aktivitu na sociálních sítích, možná jste si všimli, že jsme nedávno začali používat Foursquare. Foursquare (zkráceně taky 4sq) je nástroj, který vám umožní, pokaždé když navšívíte nějaké místo, se k danému místu přihlásit (check-in) a tedy dát najevo, že se tam nacházíte a případně co tam děláte. Díky Foursquare se s námi například můžete sejít v hospodě aniž byste nám psali maily nebo volali.

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »