Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Nejnovější komentáře

Níže nalezente plné znění 50 posledních komentářů na našem webu.

  1. Pepa 18.8.2019 8:39 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Podle údajů má Baronka 12,7.Takže 12%

    Odpovědět

  2. Gaius Julius Caesar 18.8.2019 8:31 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Primuse u nás chlastaj bezdomáči. Primuse a Braník. Žatecká Baronka je třináctka a je skvělá jako všechny produkty žateckého pivovaru. Žatecký pivovar je jediným pivovarem, který má zahraniční vlastník, od kterého kupuji pivo. Dánové tam mají pouze kapitál a nijak nezasahují do vaření jako například v Plzni SABMiller a po něm Asahi.

    Odpovědět

  3. Pepa 17.8.2019 13:54 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Pojem europivo je tady hojně používán a proto jsem jej použil i já.Jako typické EU.pivo bych uvedl Primus.Vařen infuzí,hluboce prokvašené a přesycené pivo. V minulosti srovnávací degustace patřila k mé práci a myslím že i dnes bych PU.poznal.(podle některých zde diskutujících by to bylo velmi jednoduché.Prostě to nejhorší).Co se týče diacetylu,PU piji pouze točené pokud možno tam kde vím že je opravdu dostanu a tam jsem se s ním nesetkal nebo nepoznal.Tvrzení o zásaditostí PU je dlouhodobé a mnohokrát vyvrácené a nemá cenu o něm diskutovat.Žateckou Baronku neznám.Na internetu je někdy uváděna i jako 13%.

    Odpovědět

  4. MrLotus 16.8.2019 18:07 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Jak Moro napsal o tom testu,tak to je přesně ono! Dříve se PU dal poznat poslepu a to jak přes svoji velice specifickou vůni,tak i přes chuť.(A poznal by to i nepivař) Dnes bohužel,by test pěti láhvi bez etiket asi dopadl dosti neslavně!(pro PU)

    Odpovědět

  5. jaro 16.8.2019 16:48 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Dakujem za odpoved. Ten test robit nebudem, lebo mi PU nechuti a preto by to bolo u mna zbytocne. Dostal sancu vic krat, ale nic z toho :( Vela ludi, vela chuti. Nemam nic proti tomu, ak niekomu PU chuti. Nie sme vsetci rovnaky a tak to ma byt. Este raz dik za odpoved a pivu zdar.

    Odpovědět

  6. Moro 16.8.2019 8:21 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Když jsem byl vyzván, tak tedy - dle posledních dostupných informací má PU 11,67% EPM a 30,7 IBU, 4,4 ABV. Opakuji (je to na jiných místech diskusí tohoto webu) - dle obsahu alkoholu nejde vypočítat ani odvodit EPM. PU má pořád dostatek neprokvašeného extraktu, což mu dává plnost těla. Bohužel, v poslední době dost často trpí na problém zvaný diacetyl (a to opravdu podstatně více než bylo v minulosti a než by "bylo zdrávo"). PU opřádá spousta mýtů a nesmyslů (např. je označováno zásadité pivo) a spousta lidí na něj nedá dopustit. pořád je to pivo, které, když je dobře vyrobeno a ošetřeno, pak má co nabídnout. A pro zastánce i odpůrce této značky mám radu - udělej si slepou ochutnávku (třeba 5) ležáků, kde bude PU. Poznáš ji? Budeš u ní mít nej hodnocení? K pojmu europivo - já tento pojem nemám rád (pokud to někoho více zajímá, pak na serveru Vitalia jsem na toto téma napsal blog), používám raději pojem unifikované pivo = bez ohledu na původ a kvalitu vstupních surovin je výsledné pivo vždy shodné, hojně prokvašené, s chmely se šetří, s dosycováním CO2 se naopak nešetří. Ale zase - nemohu jen dle objemu alkoholu uvozovat a "křičet", že piji europivo když neznám, kolik bylo %EPM. Budete se divit, ale i v dnešní době některé pivovary vaří raději piva o vyšším %EPM (např. Baronka ze Žatce má 12,7% EPM).

    Odpovědět

  7. jaro 15.8.2019 14:08 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Mam rad ceske pivo, vzdy ked mozem, rad si ho dam. Chuti mi Koutske, Postrizinske, Bernard, je toho viac a nebudem ich vsetky menovat.Ide mi hlavne o chut. Slovenske pivo je dobre z niektorych remeselnych pivovarov, inak je to bieda. Jedine slovenske pivo ktore si dam z tych bezne dostupnych je Urpiner, inak nic, lebo su to chemicke patoky. Plzen bolo jedno z najlepsich piv, ale to uz davno pre mna neplati. Poprosil som Mora aby sa aktualne ku tomuto pivu vyjadril a nieco k nemu napisal. Bolo by dobre ak by sa k tomuto pivu vyjadrili aj nejaky znalci co su uznavany a maju tu respekt. Nemyslim tym Pivneho nalca, uz len ten nick, jeho vykricniky a velke pismena ktorymi rad pise vo mne vyvolavaju nedoveru. Dik.

    Odpovědět

  8. jaro 15.8.2019 13:39 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Keby sa dalo, poprosil by som Mora o vyjadrenie ku flaskovemu pivu PU. Velmi by ma potesilo, keby sa vyjadril a napisal nieco k tomuto pivu. Aktualne a objektivne, cize nezaujato. Vopred mu velmi dakujem a budem netrpezlivo cakat.

    Odpovědět

  9. Pepa 15.8.2019 8:41 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Pokusím se ti to vysvětlit znovu.I když vím že to je zbytečné.Special se nedá srovnávat s ležákem.Primátor mi opravdu nechutná.Ale to je moje věc a nikde netvrdím že se nedá pít.No jestli máš rád silná piva tak si zajdi k Medvidkům nebo si do piva nalij třeba zelenou.

    Odpovědět

  10. Gaius Julius Caesar 15.8.2019 4:31 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Nevím kdo z nás dvou má europatok v hlavě, já to rozhodně nejsem. A když už jsem nakousl ten náchodský ČESKÝ pivovar tak jeho produkty dostávají ocenění každou chvíli a to i na mezinárodních výstavách spojenými s degustací piva, ale marně koumám nad tím kdy dostal nějaké ocenění jakýkoli produkt plzeňské japonské chemičky Asahi. A navíc koupí jakéhokoli procuktu Asahi Pzeň podporuju Japončíky.

    Odpovědět

  11. Pepa 14.8.2019 20:45 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Už jesm ti vysvětlil že europatok máš v hlavě

    Odpovědět

  12. Gaius Julius Caesar 14.8.2019 7:35 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    PU se nevaří, ale vyrábí. Je to průmyslově vyráběný europatok. Včera jsem si ho v Bille na test koupil, měli ho v akci jinak bych ho nekoupil, dva hlty a zbytek šel do umyvadla. S jakou chutí jsem si otevřel flašku náchodského Primátora Imperial 21°, abych tu pachuť spláchl.

    Odpovědět

  13. Pepa 12.8.2019 19:44 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Udaje se různí.Nejnižší jsem našel z roku 1890 11,53 (přesnost měřen?)1970-11,9.Nyní 11,75.Ale vařilo se i přes 12%.Dle mého názoru je hlavní problém v legislativě.Kdy se daní podle EPM nikoliv podle množství alkoholu jako např.na Slovensku.(v Itálii se mi stalo jak jeden z dovolenkářů mi ukazoval plechovko Slovinského piva se slovy "to je pivo má 5,5 % alkoholu")EPM se skoro nikdy neuvádí.

    Odpovědět

  14. Petr 12.8.2019 18:04 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Myslím, že PU má i mělo EPM 11,4, nicméně na přesnosti nesejde - tolerance (legislativní) je 0,5%, takže v normě je vše co je a bylo psáno. Jaká je skutečná naměřená se může mírně rozcházet stáčku od stáčky.

    Odpovědět

  15. Rada 12.8.2019 17:52 u Recenze BrewDog Punk IPA napsal:

    S tím hodnocením si děláte pr..., tomuhle pivu chybí především chuť piva.

    Odpovědět

  16. Pepa 12.8.2019 16:12 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    PU.Ma 11,65 někde je uváděn 11,80 ale když chceš tvrdit že se jedná o 11náctku tak se hádat nebudu.Je to zbytečné.Stejně jak stále uvádět že podle v minulostí používaných norem se za dvanáctku považovalo vše od 11,75%.Obsah alkoholu s europivem souvisí.Právě tak jak píšeš.Bohužel i naše pivovary až na výjimky (u velkých právě PU) čím dál víc pivo prokvašují.A to i pr dosažení delší trvanlivosti a pto že stále víc konzumentů hodnotí kvalitu piva podle obsahu alkoholu.

    Odpovědět

  17. Petr 11.8.2019 19:46 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Jenže Radegast je 12% ležák, kdežto PU je 11% ležák. Rozdíl v obsahu alkoholu tedy jednak vychází z EPM, a jednak z hloubky prokvašení, která je u PU nižší. Obsah alkoholu spojovat s EU piva je, myslím, naprostý nesmysl - naopak = EU piva budou alkoholově obsažnější = totálně prokvašená bez jakéhokoli zbytkového extraktu.

    Odpovědět

  18. Pepa 11.8.2019 19:41 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Plzeň uvádí 4,4 a třeba Radegast stejného majitele 5,1.Tak je tomu i u dalších značek.Mnohdy i více.A to,podle mne,přibližuje naše pivo takzvanému europivu nejvíc.Mnozí pak tvrdí že Plzeň je vlastně slabá jedenáctka.

    Odpovědět

  19. Jirka 9.8.2019 22:33 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Dnes se uvádí např 5% obj, což znamená, že 5% objemu je alkohol, tzn. v litru piva je 50 ml alkoholu, ovšem dřív se množství alkoholu uváděla procenta hmotnostní, čili např. u 3,9% bylo na litr piva 39 g alkoholu. A zde dochází k tomu zkreslení 1 l vody = 1kg ovšem 1 l alkoholu = 0,79 kg, čili kdybychom ty dřívější % hmotnostní chtěli převést na dnešní objemová, tak se % hmt musí vydělit 0,79, takže v případě dvanáctky 3,9/0,79=4,9%, což je % alkoholu jako dneska. Plus se domnívám, že dřív ta % alkoholu byla uváděna jako minimální, dnes pravděpodobně jako střední. S tím, že v každé zemi to mají trochu jinak. Na Slovensku mají/měli (neznám přesně aktuální vyhlášku) tu hodnotu jako minimální, v Polsku např. zase jako maximální.

    Odpovědět

  20. Jířa 9.8.2019 6:57 u Recenze Bruncvík Ležák napsal:

    V karegorii levnějších piv nemá konkurenci. Kvalita v poměru k ceně je vynikající. Od této chvíle kupuji jen tento ležák, pokud zůstane stejná kvalita. Děkuji.Jířa.

    Odpovědět

  21. jaro 5.8.2019 22:28 u Recenze Postřižinské Jedenáctka napsal:

    Pivecko nema chybu a je moc dobre. Nedaleko odo mna maju capovane a ludia nanho radi chodia. Tak ma chutit ceske pivo. Velka vdaka Postrizinskemu pivovaru za tuto dobrotu.

    Odpovědět

  22. Pepa 31.7.2019 19:13 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    V průběhu času se stupňovitost i alkohol měnil a navíc alkohol se jinak vypočítával.Tak těch 3,1 je asi kolem 4%.Dnes bohužel mnoho lidí dává přednost prokvašeným pivům.Navíc z vysokým obsahem CO2.A tím se blíží europivu .Otevřeně přiznávám.Plzeň mi chutná.V hospodách jí dávám přednost(mimo ochutnávky malých pivovarů)zvlášť pokud má certifikát.

    Odpovědět

  23. MrLotus 31.7.2019 13:48 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tak s těma procenty,jsem se seknul. To se omlouvám!Jak na etiketě z roku 1980,tak na etiketě z r.1992 je obsah alkoholu min.3,1%.

    Odpovědět

  24. Pepa 29.7.2019 21:39 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Ještě jeden odkaz.Ale zdejším "odborníku"k ničemu. Oni ví přece všechno nejlíp.https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/jak-silne-doopravdy-je-ceske-pivo_498388.html

    Odpovědět

  25. Pepa 29.7.2019 21:22 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Je pravda že můžu napsat co chci.A že celkem všechno lze najít na int.Ale já opravdu nemusím hledat kde byl v pivovaře satlik nebo kačena.

    Odpovědět

  26. Pepa 29.7.2019 21:12 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Každý průměrně vzdělaný člověk by měl být schopen si dát do vyhledávače."Obsah alkoholu plzeňského piva".A něco si o tom přečíst.Přišel by na to že právě vysoký obsah alkoholu je hlavním znakem takzvaného europiva.Jeden příklad.https://janprazak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=433206 Prosím vás když už něco píšete nejprve se přesvědčte jaká jsou fakta.Já chápu že vám plzeň nemusí chutnat ale nepište co zjevně není pravda.Kupte si Argus ten má grady.

    Odpovědět

  27. Gaius Julius Caesar 29.7.2019 16:18 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Za rudých vládců a ještě než byl odprodán Jihoafričanům měl PU 5,1%. Dnes už se z něj díky odprodeji do zahraničí stal průmyslový europatok s obsahem 4,4%. Jenže dříve zrál poctivě na spilkách a né v počítačem řízených CKT a neupravoval se HGB.

    Odpovědět

  28. Pepa 29.7.2019 15:16 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Proboha!!kdy měl víc jak 5% ??To je nesmysl!Právě jeho nízké prokvašení je jeho základním znakem a znakem českého ležáku.Každý si to může vyhledat.Právě takové nepravdy jaké tady tvrdíte odradí každého kdo ví jak se dělá české pivo od jakékoliv diskuze.

    Odpovědět

  29. Mike Kendy 28.7.2019 11:12 u Recenze Staročech ležák napsal:

    Příjemné večerní pivo, nepaster za bezkonkurenční cenu. V létě zažene žízeň a neprožene peněženku jako některá jiná piva.Za mne 8,5 bodu z 10-ti.

    Odpovědět

  30. Gaius Julius Caesar 27.7.2019 16:44 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tím příspěvkem jsem jen chtěl ukázat, že internet snese opravdu všechno. Jako ty si můžeš napsat, že jsi celý život prožil v pivovarech tak já si můžu napsat, že jsem například veterinář, mašinfíra, přednosta stanice nebo dokonce ten kosmonaut. Kde není důkaz tam pravda pokulhává. Je pravda, že ten kosmonaut je lež jako věž, ale to ostatní může být pravda i nemusí. To se právě z internetového příspěvku nikdy nikdo nedoví.

    Odpovědět

  31. Gaius Julius Caesar 27.7.2019 16:34 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Přesně tak to je. Proto je taky tak předražený, protože se u něj platí značka.Taky dřív byl jen ve vybraných podnikách a dnes je pomalu na každém rohu.

    Odpovědět

  32. MrLotus 27.7.2019 13:47 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    PU je bohužel už jenom značka!!!Dříve tuzemská prémiová značka. Dnes již obyčejný ležák,,,kterých jsou na našem trhu tucty!!! Dříve míval kolem 4,6-7%, dnes 4,4%. Dříve tmavě jantarová, dnes lehce světle medová. Dříve pěna jak šlehačka(která držela a řádně kroužkovala), dnes sice hustá posléze opadne (někdy může i slabě kroužkovat). Vůni i chuť nebudu rozepisovat,pouze laicky.Je to,jako,když si chcete dát váš oblíbený čaj,který máte napitý a poslepu poznáte vůni i chuť.Ale bohužel máte po ruce jenom pětkrát vylouhovaný sáček. Takoví je můj(laický) názor.

    Odpovědět

  33. Pepa 22.7.2019 12:44 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Už chápu tvoje znalosti.Ono z oběžné dráhy se toho o pivu moc nenaučíš.To že já prožil celý pracovní život v pivovarech je fakt.To že ty píšeš nesmysly také.

    Odpovědět

  34. Gaius Julius Caesar 22.7.2019 7:52 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    A já jsem druhý český kosmonaut. :-D :-D

    Odpovědět

  35. Pepa 21.7.2019 21:11 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Máš pravdu pivu nerozumím.Mám jen výuční list,podskalkou a za sebou skoro padesát roku v různých pivovarech.

    Odpovědět

  36. Gaius Julius Caesar 21.7.2019 20:27 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Hlavně, že ty pivu rozumíš. Já jo. Ty kdybys pivu rozumněl tak se nebudeš tohohle produktu z plzeňské japonské chemičky tak zastávat. Megapředražená rychlokvaška z CKT upravovaná HGB. Jestli nevíš co jsou to ty zkratky tak si je vygúgli, doktore. :-D :-D

    Odpovědět

  37. Pepa 21.7.2019 8:26 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Jsi placený agent Argusu.Pivu prostě nerozumíš,jen si to myslíš.Dokazují to komentáře typu.Necelá jedenáctka,jen 4,4 alkoholu. Doporučuji přejít na ovocná vína nebo výčepní lihoviny,

    Odpovědět

  38. Gaius Julius Caesar 21.7.2019 7:08 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    A jak tu močku vychvalují. :-D :-D :-D

    Odpovědět

  39. Gaius Julius Caesar 21.7.2019 7:04 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tak "pivo" je právě současný PU. A říkat plzeňské japonské chemičce pivovar to chce hodně moc odvahy. Argus je dobrej, je to vlastně Platan Protivín vařený pro Lidl, samozřejmě pravý Platan je lepší. Ten si kupuju v Bille. Ale PU a Géčku se vyhybám jako čert kříži.

    Odpovědět

  40. honza z uh 21.7.2019 1:44 u Recenze Budweiser Budvar světlý ležák napsal:

    U dvanáctky v plechu chmelové aroma silně záleží na šarži. Je-li dostatečně přítomno, pak kombinace s nasládlým tělem je skvělá, v opačném případě je to pivo bez gulí. Desítka je mnohem vyváženější. Nevím, jak to soudruzi dělají.

    Odpovědět

  41. Pepa 20.7.2019 7:42 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Placený agent pivovaru.Můj sen!Já bych naopak řekl že tvůj životní cil je plácaní nesmyslů a získávání hvězdiček od tobě podobných.Ten kdo si myslí že čím víc alkoholu tím lepší pivo je ....Vřele ti doporučuji Argus a podobná "piva"

    Odpovědět

  42. Gaius Julius Caesar 20.7.2019 5:46 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Pepo, kolikpak ti platí ta japonská plzeňská chemička, že se tu pořád biješ jako lev za jeden z produktů co vysílá do světa, to bych moc rád věděl. Připadáš mi totiž silně jako její placený agent.

    Odpovědět

  43. Gaius Julius Caesar 20.7.2019 5:39 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    kremáku, za ten příspěvek ti dávám deset hvězdiček z deseti, protože to co jsi napsal není nic než pravda. A navíc, jak už jsem tu několikrát uvedl, PU není vůbec dvanáctka, ale necelá jedenáctka.

    Odpovědět

  44. Pepa 19.7.2019 20:49 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Docela tě chápu.Někomu kdo je zvyklý na hluboce prokvašené pivo.Nemůže Plzeň vařené na tří rmuty a prokvašená pouze na 4,4 alkoholu nemůže chutnat.To ostatní jsou kecy okolo.

    Odpovědět

  45. kremák 19.7.2019 13:06 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Po hodně dlouhé době jsem si koupil, když jsem šel z odpolední v benzínce dvě lahvové Plzně..ehm teda dva Pilsnery Urquelly. Sice jedno za 42 kaček, ale všude už měli zavříno, já měl žížu a v lednici měli kromě PU jen Staruoše a GAbáče, tak jsem sáhl po "zelený lahvi s erbem s velbloudem". Říkal jsem si, dám jim šanci, přeci to tak hrozný, jak slyším všude kolem být nemůže...jo...to jsem se ale spletl. Bohužel je to ještě horší. Bohužel mi připadá, že tohle pivo se horší neustále, majitelé to prostě zkouší dokud to jde. Točené se ještě občas dá vypít, pokud má výtoč, je z tanku, nejlépe nefiltr, ale žádný zázrak, když vezmu v potaz cenu..., ale lahvové, to je teda Vážení průser....Po napití mám v hubě jako kdybych pil nějaku chininovou pecku, nepříjemná ulpívající hořkost dominuje a přebíjí vše ostatní, po nějakém tělu ani památky, po mírném oteplení se objevuje diacetyl, což bych teda u "prazdroje" nečekal vůbec... dvě dck jsem z těch dvou lahváčů musel vždycky vylít, to už se fakt nedalo vůbec vypít. Bohužel PU je dle mého názoru jen reklamní bublina,nic více. Žijí jen z minulosti, plno lidí je stále uznávají, asi jim t stačí, mnohdy ani nic jiného lepšího neochutnali, někteří to vše tuší, ale nechtějí si to připustit, ti další radši mlčí, jelikož by byli za pitomce, kteří pijí ty "hnusný zkažený piva z mini" a kvalitní pivo jako je PU nepoznají. No já na rozdíl od těch všech to řeknu na plnou hubu, Plsner Urquell není ani průměrné pivo, je to prostě hrůza. nemám jedinný důvod tuhle hořkokyselou, diacetylem nabušenou tekutinu vůbec pít. Ne že je plno lepších piv, řekl, je většina lepších piv než tohle přeceňovaný pivo.A teď do mě... pivu zdar, Kremák.

    Odpovědět

  46. Katzenkotz 19.7.2019 13:00 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Co tu vyskakujes kokot? Ty nie si pivny znalec ale kokot, ty kokot. Co ma Plzen spolocneho s Bazantom, kokot? Ten PU v dnesnej podobe je nepitelny humus. Pil si uz niekedy realne pivo, ty expert, traktorista?

    Odpovědět

  47. Pepa 18.7.2019 21:17 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    To je ale kravina a ten konec tomu dal korunu.

    Odpovědět

  48. Filip jc 18.7.2019 20:17 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tak tou poslední větou si tomu dal korunu. Za břicho se popadam...

    Odpovědět

  49. Gaius Julius Caesar 18.7.2019 20:05 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Kvalita piva je totálně špičková.. ♫♪ Bejvávalo, bejvávalo, bejvávalo tenkrát...♪♫ A nediv se, že hledím na cenu, protože dnešní PU je tragédie. Za hodně peněz strašně moc málo mziky, klidně můžu napsat, že žádná muzika. Třeba takové super speciály z Náchoda, Primátor Double 24°tmavý stojí 22 kaček bez flašky, o 4 kačky levnější než PU, obsah ALC 10,5% obj. Primátor světlý 21° Imperátor 21 kaček, obsah ALC 9%, Primátor 16° Exkluziv 18 peněz, obsah ALC 7,6%, vypsal jsem jen ty speciály co se dají koupit u nás. 12°Primátor 13 peněz, obsah ALC 5,1%, tomu říkám poctivá 12. a teď se koukni na PU. Obsah ALC 4,4%, necelá jedenáctka za hříšný prachy. Tak ať si to Japončíci nabouchaj. a nepiš mi nic o svrchním kvašení. Neměl jsem nikdy tu čest s pivem o obsahu ALC 4,4%, aby bylo vydávaný za dvanáctku Každá dvanáctka pod 5% ALC nejde.

    Odpovědět

  50. Pivní znalec 18.7.2019 17:36 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Právě že ano, vyznám se. 100 lidí 100 chutí, tak nadávate na cenu a to je celé na co hledíte. Kvalita piva je totálně špičková, kdo tvrdí opak, nerozumí tomu. Jednoduché.

    Odpovědět



Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »