Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Nejnovější komentáře

Níže nalezente plné znění 50 posledních komentářů na našem webu.

  1. Petr 25.4.2018 4:05 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tak jsem pročetl názory na Plzeň...No nestačím se divitTakovy výrazy jako "velkochemička".Zvednete pupky a zkuste projít nějaký ten pivovar misto toho chlastání...

    Odpovědět

  2. PetrM 25.4.2018 0:45 u Recenze Rychtář Premium napsal:

    Se nediv, že to není Rychtář - vaří se v Protivíně (protože tam je plechovková linka). Takže Rychtář na Platanský způsob :-)

    Odpovědět

  3. Sidorovic 24.4.2018 11:37 u Recenze Rychtář Premium napsal:

    Tak dalsi znacka co me zklamala, vcera 3 v plechu (upotrebitelnost do 24.12.18) a temer jsem napoznal, ze to je (ci ma byt) Rychtar, uplne jina nestandardni chut ci pachut, nicmene o zkazene pivo se nejednalo. Zkusim zase po case, ale pro ted stacilo.

    Odpovědět

  4. Jan 22.4.2018 20:14 u Recenze Pardubický Porter napsal:

    Pardubický PORTER se vyrábí historicky již od roku 1891 ve varně dvourmutovým dekokčním způsobem. Jeho jedinečná nezaměnitelná chuť je dosahována neměnnou tradiční skladbou surovin – sladů, které jsou používány v nezaměnitelném poměru (slad český, bavorský – mnichovský, karamelový a barevný). Chmelí se výhradně českým chmelem. Požadované parametry jsou dále docíleny dlouhým hlavním kvašením za studena v klasické spilce. Kvašení je řízeno tak, aby bylo dosaženo potřebného množství alkoholu a zároveň zbyl dostatek neprokvašeného extraktu zaručující plnou chuť piva. K zakvašování se používají kvalitní čerstvé kvasnice, aby po dobu dokvašování nemohlo dojít k jejich autolýze. Posledním důležitým parametrem je dlouhá doba dokvašování neboli zrání piva v ležáckých tancích, která nesmí být kratší než 12 týdnů. V průběhu zrání se zakulatí chuť, zjemní se hořkost z chmele a speciálních sladů, pivo se postupně jemně nasytí CO2 a ta se vytvoří předpoklady pro vznik husté karamelově zbarvené pěny. Dlouhá doba trvanlivosti je zaručena dokonalou filtrací. Dokonalá kombinace s Lasagne Bolognese

    Odpovědět

  5. honza4 21.4.2018 19:57 u Recenze Vyškov Atlet napsal:

    Pamatuji si, jak jsem byl tímhle pivem okouzlen :) ta pitelnost byla božská, bylo to někdy v roce 2011. Pak jsem ho měl ještě párkrát, naposledy tak v roce 2013, možná 14, to už nevím, ale bylo vynikající! :) škoda že Vyškov už nevaří :( všechna jeho piva mě chutnala.

    Odpovědět

  6. Algo 21.4.2018 10:39 u Recenze Koutská desítka napsal:

    Rok 2018. Stále vynikajúca a na desinu kvalitne chmelená.

    Odpovědět

  7. David 20.4.2018 17:09 u Recenze Heineken napsal:

    Ono heineken a heineken je rezdil,ale ono když samotný Holanďan řekne že max 2na žízeň.ze víc ani ránu že chce mít rána čistá.tak sáhnou po jiné Holandské značce třeba Hertog Jan.

    Odpovědět

  8. VUESAK 20.4.2018 0:42 u Recenze Primátor 11% napsal:

    Dnes jsem si 11° ležák poprvé koupil, a samozřejmě jedno vypil.Docela mi chutnalo.CHUTNALO!!Nebudu ze sebe dělat odborníka na pivo.Většinou si kupuju BRANÍKA,který mi taky chutná,připadá mi podobná chuť.Takže dobrý..

    Odpovědět

  9. Tonda 17.4.2018 8:30 u Recenze Moa Pale Ale napsal:

    Zdravím, je možno sehnat pivo MOA někde v ČR? Ze Zélandu jsme si dovezli jen 8ks, a to většinou jako dárek :-( Díky, s pozdravem T.T:

    Odpovědět

  10. Moro 17.4.2018 6:29 u Recenze Baronka Premium napsal:

    Ani se nedivím, když pivovar šel do područí kolosu Carslberg.

    Odpovědět

  11. kremak 16.4.2018 19:28 u Recenze Baronka Premium napsal:

    Většina žateckých piv šla s kvalitou hodně dolů. Jejich premium (jedenáctka)se vyrovná tak maximálně Gambáči, dvanáctka Export není o nic lepší. BAronka je na tom obdobně. V pivovaru proběhla modernizace, tudíž CK tanky a HGB budou dosti pravděpodobné. Aspoň tedy chutˇově mi to připomíná takto piva.

    Odpovědět

  12. renda4 15.4.2018 17:50 u Recenze Koníček Grošák 14% napsal:

    Včera jsem byl na dvě , Vynikající pak jsem přišel domů a dal jsem si jeden Premium Rychtář , špatné pořadí ...

    Odpovědět

  13. martin 14.4.2018 21:15 u Recenze Bakalář Tmavá desítka napsal:

    Malá chyba v recenzi na konci textu - není to ležák, je to jen desítka a k tomu docela slabá. A k pivu - asi nejlepší tmavá desítka, která se dá v součastnosti sehnat. Tmavý Kozel a Krušovice by se od ní mohly učit. Pivo není sladké, ani uslazené, zároveň je však na desítku docela tmavé, dobře pražené i karamelové, ale hlavní výhodou je, že je přírodní - žádný cukr, kulér, a ani sacharin - na rozdíl třeba od konkureční chodovarské desítky, kde si vyloženě na karamelu a sacharinu zakládají a ještě pivu dají patentní láhev....navíc tohle pivo je příjemně hořké, více, než bývá v této kategorii zvykem. Jediné, co bych vytknul, je láhev, toto pivo bych radši viděl v hnědé lahvi. Snad si to Bakalář nepokazí a tuto desítku i další piva budou vyrábět stále podle stejné receptury.

    Odpovědět

  14. kremak 13.4.2018 11:22 u Recenze Kácov Hubertus 12º napsal:

    ZAkoupil jsem v Makru několik litrových PETek nefiltrované kácovské dvanácky, cena cca 40,- Kč Pivko je výborné,krásně voní, chuť plná vyvážená, velmi pitelné. Pivko zmizelo než jsem se stačil probrat z radostného opojení....

    Odpovědět

  15. kremák 13.4.2018 10:21 u Recenze Dudák Klostermann napsal:

    Je pravda, že Klostermann se nějak zhoršil, přesněji trochu se mu zploštila chuť. Taky mi moc nejede. Nedávno jsem ochutnal jejich výroční 650tku a ta byla výborná, trochu mi toho Klostermana připomínala, ale byla výraznější. Jinak nevím, zdali je to změnou sládka, já bych už to nechal být,prostě někdo odešel a někdo přišel, to je život. Mě zase připadá, že Strakonický pivo zase teď nemá takové výkyvy, dřív jsem občas narazil na hodně špatný pívo, jindy zase vynikající. Teď si Dudák drží svoji kvalitu, i když možná dřív byl trochu lepší. Já piju především dvanáctku Dudáka a ta mi připadá furt stejná, jde o zvyk. Já jsem na tohle pivo zvyklý a mám ho rád. Klostermann mi nikdy nějak extra nechutnal, nechápu ten dřívější humbuk kolem něj. Pro mě to bylo nevýrazné pivo už dřív, ale to je asi spíš tím, že ulítávám na Porterech a pdobných silných tmavých pivech. V úterý zrovna jedu do Strakonic, tak toho světlého Klostermanna ochutnám a dám vědět.

    Odpovědět

  16. kremák 13.4.2018 10:11 u Recenze Rohozec Skalák 12º napsal:

    Po dlouhé době jsem ochutnal Skaláka a musím říci, že už to zase velmi dlouhou dobu neudělám. TAkhle špatnou dvanáctku jsem už ddlouho nepil. Pivo je vodové, žádný říz, cuckovitá našedlá "svijanovská" pěna,nepříjemná a žodporná kovová pachuť. Nechápu těch 8 bodů, to je totálním úlet, ale když koukám, že tady někteří lidi tohle považují za nejlepší pivo na světě a dávají mu 10 z deseti, tak se tomu ani nedivím. ZA mě Rohozec nesmí přes práh. Od té doby, co spadá tento pivovar do skupiny LIF (Svijany, Primátor, Rohozec) je to velký průšvich. Ostatně Primátor a Svijany na tom nejsou lépe.

    Odpovědět

  17. Jméno 5.4.2018 23:56 u Recenze Staropramen Smíchov napsal:

    Souhlas. Tvoje recenze je sice cca rok stará, ale koupil jsem si minulý týden v kartonu Staropramen v akci a po nalití jsem si šel vypláchnout sklanici, protože jsem si myslel, že je v ní jar nebo cif, nebo nějaký jiný chemický prostředek na mytí nádobí. Jaký omyl. Sklenice čistá, dolita druhá polovina z láhve a ten samý smrad. Humus, to není pití, ale chemická sra.ka. Je jich tam ještě 7 a půjdu to vylejt. U Budvaru se mi to v životě nestalo. Holt nesmím být držgrešle a nesmím chtít ušetřit. Teď už vím, že se to nevyplatí. :-(

    Odpovědět

  18. honza4 3.4.2018 19:02 u Recenze Patriot napsal:

    Teď dopita láhev. Pochutnal jsem si, ikdyž co si pamatuju, bval Patriot víc sladovější a plnější a tak nějak celkově víc sladěný :) nebylo to prostě jako dřiv (cca půl roku a rok zpátky co jsem ochutnával), ale i tak řekněme takových 6 a půl bodíku :) .... min. trvanlivost 4.6.2018, L2060318 1419 - napsáno pod datem spotřeby, asi šarže nebo nevím :)

    Odpovědět

  19. Jméno 1.4.2018 20:31 u Recenze Karlovačko napsal:

    To je jediné co se dá z Chorvatských piv pít.

    Odpovědět

  20. MiVa65 30.3.2018 17:32 u Recenze Svijanský Máz napsal:

    To že se pivo zhoršuje je dáno tím, že po pivu je čím dál tím větší poptávka. Bohužel nešvar komerčních piv, kde se místo kvality jede na kvantitu. Jinak docela koukám jak tady na něj nadáváte, protože za mě je to stále z těch lepších ležáků, které se dájí běžně sehnat v supermarketech.

    Odpovědět

  21. Jméno 29.3.2018 17:02 u Domácí vaření piva: Vyrábíme pivo z koncentrátu II - výrobní proces napsal:

    Blbost.Mladina(2xkonzerva)296kč.Kvasnice89kč.10x2l petlahev=50kč.Výnos 40 piv. Nic na tom není. Čistej hrnec,stabilní teplota a máš škopky jedna báseň.

    Odpovědět

  22. renda4 29.3.2018 15:54 u Recenze Klášter ležák napsal:

    Dneska jsem koupil a ochutnal no je to takové vodové ta recenze by se měla aktualizovat protože pivo nic moc , to raději Radegast 10° a to tu značku vůbec nemusím...

    Odpovědět

  23. PAVEL 28.3.2018 18:14 u Recenze Patriot napsal:

    Nic HNUSNĚJŠÍHO jsem nikdy nipil.

    Odpovědět

  24. Andy 27.3.2018 22:58 u Recenze Březňák světlý ležák napsal:

    Právě piju ležák staré školy, flaška pěkná asi to bude chutnat i ženám a těm, kteří pivo moc nepijí. To je tak vše. Je to škoda co z toho Heineken v Krušovicích udělal. Překvapilo mě akorát svou prázdností typickou pro europiva. Nic na tom nezmění propagačka v komentářích výše. Tohle nemá nic do sebe. Pan Cibich na obrázku by to asi vyplivl.

    Odpovědět

  25. Formic 27.3.2018 10:01 u Recenze Zubr Gradus napsal:

    Hostinec masinka tocene za 15 Kč pulitr parada

    Odpovědět

  26. Pikachu 25.3.2018 17:44 u Seznam pivoték v Česku a na Slovensku napsal:

    Přidáno do seznamu, děkujeme :)

    Odpovědět

  27. ganimoth 22.3.2018 16:50 u Recenze Konrad 12° napsal:

    To neni presne, nektere polozky z stale polska jsou

    Odpovědět

  28. Pardubák 22.3.2018 10:08 u Recenze Pernštejn Vilém 11º napsal:

    Jsem z Pardubic a máme v "osvěžovně" slušný výběr. Pernštejn mně chutná, co je nejdůležitější, zabírá:)), není drahý a ráno jsem naprosto v pohodě, to se nedá říci o nejmenovaném nejrozšířenějším chemickém patoku.

    Odpovědět

  29. Yedko 21.3.2018 17:21 u Recenze Konrad 12° napsal:

    i když po ohřátí je to pěkně nechutné... naposledy něco hodnotím před dopitím a mám to takhle podchlazené..

    Odpovědět

  30. Yedko 21.3.2018 16:28 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Právě ho zkouším (taktéž plechovka, spotřeba do 11.10.2018). Pokles tam sice vidím, ale dříve jsem ho pil vždy v láhvi, takže klidně to může být tím. Až tak drasticky bych to ale neviděl, i když pokud je pravdou ta konverzace, kterou si psal, tak bych od nich nevypil už ani třetinku. Komunikaci se zákazníky považuji ve všech oborech za absolutní základ a jako věc, která v ČR snad nejvíce pokulhává.

    Odpovědět

  31. Yedko 21.3.2018 16:11 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Nevím jak v současnosti, ale dříve Argus v plechovkách BYL z Polska.

    Odpovědět

  32. Jan 21.3.2018 8:39 u Recenze Guinness Draught napsal:

    Kulička je dutá a při otevření plechovky z ní vytryskne stlačený dusík s trochou piva a tím se udělá krémovou pěna, což má podle Guinesse vytvořit chuť jako z pípy.

    Odpovědět

  33. Otakar 20.3.2018 12:12 u Recenze Guinness Draught napsal:

    Kulička v plechovce nedělá pivo lepší, ale umožňuje nalití piva do sklenice na jeden zátah a zprudka bez "kloktání"

    Odpovědět

  34. Beers 'n' more 20.3.2018 10:35 u Seznam pivoték v Česku a na Slovensku napsal:

    https://www.facebook.com/pivoteka.beersnmore/

    Odpovědět

  35. hajo 20.3.2018 0:16 u Recenze Urpiner Extra Chmelený napsal:

    Na to ze je extra chmelene, je pivo dost nasladle a vobec necitit chmelovu horkost, ale len aromu. Tym sa dostavam mimo cielovu skupinu konzumentov. Pre mna sklamanie.

    Odpovědět

  36. miracek 19.3.2018 20:35 u Recenze Holba Premium napsal:

    Lahvovou Holbu Premium jsem si vždycky dovezl z Jeseníků, a byla velmi dobrá. Letos jsem ochutnal čepovanou, no šlo to, nicméně kombinace velmi plného těla a nízkého řízu způsobila, že jsem pivo málem nedopil. Okusil jsem pak čepovaný Šerák, který v poslední době asi nemá valnou pověst, a málem bych z pivnice neodešel... Úplně jiné pivo než ten lahváč za 7,90... Vyvážený, řízný, velmi pitelný...

    Odpovědět

  37. Dan Pivař 15.3.2018 23:20 u Recenze Budweiser Budvar světlý ležák napsal:

    No, co si budeme povídat, je to slabota, čekal sem od toho tedy více, když je pivo tak opěvováno a je hodně v reklamách jak moc je skvělé. Při napití jde cítit klasická chuť piva, ale dobrá, lehce ale opravdu LEHCE nahořklou chuť, ale po spolknutí .... čekám, čekám... a?... NIC. Žádná pivní úleva v ústech, spíš cítění takové vodovosti. Nezlobte se na mě, ale i ta cena není nějak moc skvělá, jsou o hodně lepší piva za menší cenu, které nejsou tak známá a jsou o DOST lepší. Ale zase abych nebyl jenom ten co tomuto dává mínusy, tak musím říct, že má alespoň pěknou vůni a pivo to skutečně je, ale žádný zázrak. Pít se to dá a jsem jakžtakž spokojen no... ale jak píšu, čekal sem od toho víc... Za mě klasické průměrné pivo, které si nezaslouží více než 5 bodů z 10. 5/10

    Odpovědět

  38. Grograk 13.3.2018 6:41 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Argus prodávaný v Lidlu není z Polska ;) Jinak musímvyzkoušet plechovku, ale lahváč mo přijde pořád stejně dobrý.

    Odpovědět

  39. PanVrchni 12.3.2018 21:40 u Indie pivní napsal:

    Vracím se k tomuto starému článku (člověk si zavzpomíná) a děkuji za reakci, kterou plně a v celé šíři své zkušenosti potvrzuji. I to s tím pitím - Indové jsou na jednu stranu mnohem emocionálnější a bezprostřednější než my, ale na druhou stranu paradoxně mnohem svázanější tradicemi (každý, kdo tady nadává na vliv církve, by si měl zajet do Indie a vidět, jak vypadá život lidí OPRAVDU určovaných náboženskými pravidly). Obojí se s pitím alkoholu a probouzením emocí, jež způsobuje, trochu tluče nebo je naopak nebezpečně podporuje. U nás i ten nejobyčejnější ochmelka - pokud už to není tvrdý alkáč - vesměs pozná, kdy má začít brzdit a i ve stavu opilosti si je plus mínus vědomý, že je opilý a měl by jít domů. To je vlastně ten nejjednodušší, ale zjevný zjevný projev jistý pivní kultury, která v Indii neexistuje.

    Odpovědět

  40. PanVrchni 12.3.2018 21:03 u Recenze Březňák 11 napsal:

    Nedělám si o České poště iluze, ale že by zásilku TRND dodala TAKTO pozdě? :-D

    Odpovědět

  41. PanVrchni 12.3.2018 21:01 u Recenze Konrad 12° napsal:

    No nevím, nedávno jsem pil klasickou Vratislavickou jedenáctku a přišla mi ve své standardní kvalitě.

    Odpovědět

  42. PanVrchni 12.3.2018 20:55 u Recenze Dudák Klostermann napsal:

    Tak doufám, že se trochu polepší, protože od odchodu paní sládkové pozoruji v produkci Dudáka zřetelné snížení (a jen doufám, že ne postupné snižování) kvality a zrovna Klostermann to docela odskákal.

    Odpovědět

  43. Jirka 11.3.2018 10:34 u Recenze Březňák 11 napsal:

    Už jsem se bál, že nám letos nikdo nedoporučí pivo ke grilovačce.

    Odpovědět

  44. kremák 10.3.2018 22:03 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Dnes jsem vyzkoušel nového Konrada 12% v plechovce. JAk už jsem kritický poslední dobou k tomuto pivovaru, tak po vyzkoušený tohoto piva v pelchovce bohužel musím ještě přitvrdit. Tohle prostě není Konra. Tio se změniol v pivovaru management? nebo technologie či sládek? To je taková změna až mě to šokovalo. vyloženě se jedná o hnusné, nakyslé, lihovité, smradlavé, pivo, podobné polskému Argusu. FAkt nemám slov a jsem velmi zklamán, oproti lahváči ještě mnohem horší. V té firmě s emuselo něco stát, jelikžo takový změna horšímu během pár měsícu....doopravdy mě to připomíná ten hnusný polský Argus. Hodně hluboko klesli panévé z vratilsavic. Arogantní lídé, hnusné pivo. U mě skončili. Podle mě do pár letto buďto prodají ěnjakým Číňanům a nebo zkrachují, tohle přeci nemůže nikdo normální chlastat. Chťově je to na úrovni Primuse.

    Odpovědět

  45. kremák 9.3.2018 16:01 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Napsal jsem svojí kritiku a obavu o dříve výborné pivko na FAcebook Konrada do zpráv a ozval se mi sládek pan Hostaš, který místo toho, aby se snažil nějakým způsobem se omluvit, nebo zaargumentovat, byl jsem spíše zesměšňován a přirovnán dost nepochopitelně k "blábolení typu HAlina Pawlovská" a obviněn z "vytváření pravdy ze subjektivních pocitů" což se prý nevyplácí!!!!, což jsem tedy vážně nepochopil. Asi jsem blbej amatér. No aspoň vím, jak se ve Vratislavicích chovají k dlouhodobým zákazníkům a fandům. Hodně mě to zklamalo, dříve byla komunikace s tímto pivovarem bez problému.

    Odpovědět

  46. Dan 8.3.2018 19:03 u Recenze Rohozec Skalák 12º napsal:

    Co k tomu? Lepší pivo sem v životě nepil, za mě a pro mě nejlepší pivo v České republice, bez vyjímky. 10 z 10! Jasná volba

    Odpovědět

  47. Dan 8.3.2018 18:59 u Recenze Březňák 11 napsal:

    Dobré normální pivo. Je tam hodně cítit hořkost a to dělá to pivo tak dobrým, není to nic extra, ale za takovou slušnou cenu rozhodně vyzkoušet, na grilovačku parádní. Skvělé k jídlu a i jen tak k televizi samotné. Za mě 7 z 10.

    Odpovědět

  48. kremák 8.3.2018 18:41 u Recenze Dudák Klostermann napsal:

    Zdravím fandy Strakonického Klostermanna, od března bude v prodeji světlá verze tohoto pivka,bude o něco slabší, stupňovitost 12,2 EPM, alkohol 4,9%. Tak také ochutnejte. Hned jak se mi dostane do rukou, tak se taky pochlubím....Pivu zdar, a tomu Strakonickému zvlášť. Kremák

    Odpovědět

  49. Funky 6.3.2018 16:31 u Recenze Argus Maestic napsal:

    V Lídlu v Újezdu nad Lesy (Praha 9) mají bohužel stále lahvovou 12ku od Vratislavic (Konrád). Pozná se krom vyšší voltáže taky tím, že na etiketě nemá před datumem vytištěno L6. Takže kupuju jen 10ku, která je Platan (má L6) a 12ku v plechu, ta je Platan pořád. Jinak vtipný, před necelým měsícem jsem kupoval Argus Maestic 12 ve skle v Lídlu ve Španělsku (Malaga), a byla to ta od Platana (L6) ;)

    Odpovědět

  50. Květák 5.3.2018 20:16 u Recenze Rychtář 11º (Standard) / GRUNT napsal:

    Nebudu 11% Rychtář Grunt tak rozebírat, jako "víno" Jsou to stejně jen kecy. Není to nic moc. Ale, asi jen pro to, že je moc cítit paster. Zkuste to pivo vařit míň dopředu. Vím, že supermarkety Vás nutí, ale za chvíli ho ani tam moc lidí kupovat nebude. Snad jen kvůli ceně? Ale jistě máte své ekonomy, kteří Vám to dovedou spočítat. bylo by fajn, kdyby to byla jen přepasterovaná várka.

    Odpovědět



Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »