Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Nejnovější komentáře

Níže nalezente plné znění 50 posledních komentářů na našem webu.

  1. moja.346 14.12.2019 22:13 u Recenze Sedmý schod napsal:

    Dobře a výstižně toto pivo ohodnotil kamarád: pár lahváčů bych zvládl, ale bečku tohoto piva na svoji akci bych si nikdy neobjednal...

    Odpovědět

  2. moja.346 14.12.2019 21:38 u Recenze Konrad Spytihněv napsal:

    To Moro - přesto, že s Vaším hodnocením piv z 98% souhlasím, zde si dovoluji "již podruhé" nesouhlasit a to vzhledem k tomu, že jste použil téměř totožnou formulaci jako u Ferdinanda 15° Benešov, který považuji já a podle hodnocení i Vy za jeden z nejchutnějších českých speciálů (nyní silných piv). Já bych se spíše vyjádřil, že: Nástup silné hořkosti dominantní a jsou jí doslova plná ústa. Chmelová hořkost o vysoké úrovni je dlouhá a v ústní dutině opravdu velmi vytrvalá. Sladovost lze vytušit pouze podle vcelku příjemné vůně. Pitelnost za mě nízká, nevím, proč bych se měl za peníze trápit. Toto pivo bych doporučil konzumentům, kteří milují hořká piva, každé zboží si najde svého kupce.

    Odpovědět

  3. Roman 14.12.2019 19:59 u Recenze Stella Artois napsal:

    No právě jsem se snažil vypít čepovanou Stellu, pivo, které mi někdy před 15 lety chutnalo. Něco tak příšerného jsem dlouho nepil... Myslel jsem, že druhé bude lepší, ale ani náhodou... jdu na Plzeň.

    Odpovědět

  4. Martin 14.12.2019 0:10 u Seznam pivoték v Česku a na Slovensku napsal:

    Děkujeme za zařazení do seznamu. Určitě nám to pomohlo. Pivní Ráj vzkvétá, čím dál víc lidí oceňuje kvality našich i zahraničních řemeslných pivovarů, také velkým dílem díky lidem za pultem a v zákulisí...prostě ráj piva. Mimo jiné prodáváme i sudové pivo, organizujeme kompletní nápojový servis i cateringové služby.

    Odpovědět

  5. kremák 5.12.2019 17:06 u Recenze Albrecht Kateřina napsal:

    Tohle pivko jsem zakoupil v Globusu Černý Most v lahvi 0,7 l, cena cca 90 kaček. Po nalití hustá pěna, pivko je velmi pitelné a chutné. Velmi dobrý tmavý ležák.

    Odpovědět

  6. Alexander 4.12.2019 16:58 u Recenze Bruncvík Ležák napsal:

    Já koupil dnes prvně 4.12.2019. Chutná dobře a nemyslím si, že kdyby si někdo dal 4-5 piveček, že by to ohledně alkoholu necítil. Chutná, nahořklá, nutí k dalšímu. Perfektní k obědu, večeři. <(") Za ty peníze fajn pivo.

    Odpovědět

  7. Rado 30.11.2019 12:36 u Recenze Guinness Draught napsal:

    ludia co vas platia za ten blud.ved je to brecka hnusna.nepisem komentare.dako rad zijem v realite ale toto je uz cez ciaru.sorry.niektore komentare zneju nieco ako-ked si napijem stanky citim v tom prychut malin,ty kokos

    Odpovědět

  8. Ladislav 29.11.2019 13:37 u Recenze Weihenstephaner Hefe Weissbier napsal:

    Mal som tú česť toto pivo ochutnať v Café de Paris Monte-Carlo. Pre mňa najlepšie pivo aké som kedy pil!!!

    Odpovědět

  9. Lolek 21.11.2019 18:18 u Recenze Podkováň 12° napsal:

    Chmelovy extrakt a hlavkovy chmel.nevim co tu pises za nesmysl.ano kvalita kolisa ale pokud chytnes Dobrou sarzi,pivo jako kren.

    Odpovědět

  10. kremák 8.11.2019 15:46 u Recenze Gulden Draak napsal:

    ¨Tak tohle pivko jsem si nedávno koupil v chodovském centru v Albertu a musím tunhle mnohdy proklínanou firmu pochválit. v tomto hypermarketu mají docela velmi slušný výběr piv, jak běžných, tak mají i lednici s českými minipivovary, jako je Hostivar, Lužiny, Blatná, Malešov nebo Kunratice. Ze zahraničních piv je v tomto obchodě mnohem vtší výběr jak v nějakém Makru, a to i co se týče belgických piv. Nechybí v regálu několik druhů trapistických piv jako je Chimay, Westmalle, a dalších belgických eilů, jako je Adelardus, Houblon Chouféé a také tohoto "dračího" skvostu z belgického Erstvelde. osobně jsem si na tom pivku velmi pochutnal, samozřejmě se tento mk nedá pít tak jako naše ležáky, je to spíš pivní aperitiv, ideální na večer ke krbu a dobrému doutníku, nějaký ten kvalitní holanský sýr k tomu a jen tak příjemně rozjímat. na lahvi píši o dominantní čokoládvé chuti, kterou jsem ani nezaznamenal, spíš bylo doinatní ovoce jako jsou fíky, švestky či datle, možná trochu švestky, malinko kávy ale ne moc. Na tak silné pivo jsem nezazanamenal lihovost a ani toto pivko nebyla jak "cecek", prostě na tu sílu poměrně dbře pitelné. velmi mě překvapilo a rád se k němu vrátím. cena kolem 90 kaček, což je docela dost, ale v albertu jsou občas akce, kdy tyhle pivka jsou i levněji. Společně s drakem jsem si zakoupil i Houblon Choufé IPu, která byla skvostná a dala se pít skvěle. za mě Gulden Draak je velmi dobré pivko.

    Odpovědět

  11. Jozef 5.11.2019 14:25 u Recenze Bernard Černý ležák napsal:

    ttpivo čierny Bernard je výborné. Ďakujem.

    Odpovědět

  12. Sidorovic 3.11.2019 9:42 u Recenze Bertold Premium napsal:

    No, po dlouhe dobe jsem toto "pivo" zase zkusil a bud je to nejaka "jina receptura" ci "sarze" jelikoz nevim co jsem na tomto kdy videl - odporna nasladla chut, celkove nesladene nedobre. Nepamatuji, kdy jsem pil naposledy neco takto nedobreho, to radeji mineralku.

    Odpovědět

  13. kremák 2.11.2019 15:12 u Recenze Podkováň 12° napsal:

    TAk na to, že pivovar se pohybuje mezi hranicí mezi minipivovary a menšími pivovary (12.000hl-rok 2015), tak jejich pivo je tedy velká bída. Když srovnám podobně velké pivovary dle výstavu, jako je Podkováň ( Březnice, Kout na Šumavě, Únětice, Cvikov.....), tak podkováň je jasný outsider. ONo taky se nelze divit, jejich pivo je pasterovné, stačené do pet lahví, které se válí v regálech mezi Braníky a Staroprameny,. Suroviny také nejsou tím, čím by tohle pivo vynikalo, použitím chmelového extraktu na takhle malý pivovar je totální úlet. Tudíž s Vámi nesouhlasím, že je to jedno z nejlepších piv, spíš jste toho moc neochutnal a srovnáváte toto pivo s všude dostupným mainstreamem .

    Odpovědět

  14. Tadu 1.11.2019 14:59 u Recenze Lobkowicz Premium Ale napsal:

    Velmi dobrý ALE. Lehký, osvěžující, voňavý, bez jakýchkoliv pachutí.

    Odpovědět

  15. lasthunter 31.10.2019 20:37 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    K tomuto pivu som mal vždy pomerne ďaleko, čo sa jeho dostupnosti týka (na to, že je to korporátne pivo, nie je tak masovo rozšírené ako ostatné HGBčka od Asahi). K vlastnej recenzii. Chcel som si trochu urobiť názor, lebo v recenziách vyvoláva určité kontroverzie. Pozitíva: chuťovo výrazné, to nie je u korporátnych pív až také zvyčajné, ani taká tá lepenková alebo spáleno-sladová zatuchlosť tam nie je Negatíva: rýdza horkosť je v skutočnosti len neprirodzená horkosť extraktu, ktorého bolo zjavne použíté nemalé množstvo. Záver: pivo sa piť dá, má svoj výraz, horkosť ale nie je prirodzená a tým pádom ani príjemná, ktorá by ma navádzala dať si ešte jedno, ešte jedno, ešte jedno....

    Odpovědět

  16. Vychodňar 23.10.2019 20:22 u Recenze Pardubický Porter napsal:

    Výborný k zapíjaniu k Borovičke. Vrelo doporučujem. 10 z desiatich, lepšie som nikdy nepil. Zapíjať to sódou je shit.

    Odpovědět

  17. Jméno 22.10.2019 0:41 u Recenze Staročech ležák napsal:

    Souhlasíme s Vámi!Pivo za úžasnou cenu a chutné!

    Odpovědět

  18. Radim 21.10.2019 18:27 u Jak se testují piva pro TRND napsal:

    V zivote jsem nepil nic odpornejsiho nez Starobrno Drak, moji recenzi by si asi na nastenku nedali...

    Odpovědět

  19. Pepa 16.10.2019 16:42 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Souhlasím.Ale tady to chce odvahu napsat.

    Odpovědět

  20. riso77 15.10.2019 21:13 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Za mna, momentalne jedno z top pitelnych piv z velkych pivovarov v krcme. Musi byt vsak dobre osetrene hospodskym, spravne umyte pohare, teplota, biogon, cerstvost. Porovnatelne s kuskami ako PU, Bernard. Hovorim o pitelnosti a chuti, ktora mi vyhovuje.

    Odpovědět

  21. Daniel 12.10.2019 20:39 u Recenze Celtia napsal:

    Já jo. A je lepší, než egyptský Pharaon.....

    Odpovědět

  22. Moro 8.10.2019 6:05 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Což o to, to by ani nevadilo. Za rok však bude kvalita piva někde v pr... stejně, jako u Březňák 11.

    Odpovědět

  23. Kuba 7.10.2019 9:46 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Už se zase rozdávaly kastly zadarmo, a tak zde respondenti plní své povinnosti :D

    Odpovědět

  24. brak73 6.10.2019 9:54 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Tak jsem měl možnost vyzkoušet a za mě na 12 docela světlébarva, jinak chuť dobrá, dokonce šla udělat čepice z pěny.

    Odpovědět

  25. moly_moly 5.10.2019 19:49 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    U nás doma mělo pivo úspěch, chutnalo dokonce i moji mamince, která pivu až tak moc neholduje :) je pitelné, má říz, hořké tak akorát.

    Odpovědět

  26. Gaius Julius Caesar 2.10.2019 4:35 u Recenze Braník světlý napsal:

    Aha, tak to jsem nevěděl, že Staropramen měl ještě jednoho zahraničního majitele před tím. Každopádně si tuhle břečku u nás kupujou povětšinou taky homelessáci a Hnědočeši.

    Odpovědět

  27. kremák 1.10.2019 13:02 u Recenze Braník světlý napsal:

    Mám dojem, že Molson Coors to nebyly co zrušili pivovar v Braníku, za to může jejich předchozí majitel BAS, nebo jak se jmenovali. Molson Cors jen pokračuje v tom co začeli předchozí majitelé a to, co ty naši chlemtači vydrží. V Petce to snad ani není pivo, neuvěřitelný hnus, lahvové vidím pít akorát bezdomovce a ukrajince, kterým tohle pivo chutna, asi proto, že chutí se tohle pivo přibližuje k ukrajinskému kvasu, do piva to má daleko.

    Odpovědět

  28. Jj 30.9.2019 20:49 u Recenze Celtia napsal:

    Jj, prave ho v Tunisku piju. Opravdu zadny zazrak, ale vychlazeny a cepovany do skla se da. Prekvapil me ten objem alkoholu, ktery neni moc citit. Ale 10 skopku jsem tu jeste nedal.

    Odpovědět

  29. kremák 25.9.2019 21:05 u Recenze Dudák Premium světlý ležák napsal:

    Už je jen otázka čau, až rozjedou to svoje starý HGbéčko co tam maji od dob komoušů, prej že sním ředí jen jedenáctku na desítku, no tímhle přístupem bych se ani nedivil, kdyby už ředili i jedenáctku...

    Odpovědět

  30. kremák 25.9.2019 20:59 u Recenze Dudák Premium světlý ležák napsal:

    Tak po po dvou letech musím zase o Strakonickém pivku něco napsat. Osobně jsem tohe pivo bránil co to jde, mnohdy i více, než by si zasloužilo, bohužel poslední dva roku musím sám přiznat, že kvalita tohoto piva jde velmi strmě dolů. Od odchodu paní Vlkové určitou dobu si to pivo drželo svou kvalitu, postupem času se však začalo šetřit. Nejdříve na surovinách, místo výhradně použváného žateckého chmele přibyly chmelové produkty. I tak to pivo se dalo docela slušně pít a s přimhouřenýma očima jsem Dudáka bránil, jen co to dalo...Avšak podíl extraktu nejspíše se stále zvětšuje, dokonce všechny ležáky(kromě 11°) se začali vařit na stejnou stupňovitost!! Pochopil bych Dudáka Premium, trochu se ušetří na dani, i na surovinách, ale proč má stejnou stupňovitost i bývalé speciály jako je král Šumavy nebo Klostermann (11,8 EPM)? to je totálně degradace těchto silnějších piv, které byly původně vařeny na cca 12.8 % EPM. Nemluvě o chmelových produktech, které jsou také uvedeny na lahvi i přesto, že vedení pivovaru tvrdí opak! V pivovaru se opět vyměnil sládek, resp. ten bývalý povýšil na ředitele. Šéfové se asi rozhodli zastavit propad výstavu, bohužel ne zvýšením kvality, ale naopak snížením, tím vznikl prostor pro snížení cen a zaměření se na jiného konzumenta, který cílí především na cenu. Pivovaru se sice povedlo minulý rok po dlouhé době zastavit propad, růst je cca 5%, avšak v tomto pro naši zemi absolutním historickým rekordním roce to taky není žádný zázrak. Vidím to především snížením cen a různým slevovým akcím, kdy např. bývalý speciál král Šumavy,, který se prodával ještě před cca deseti ley běžně kolem 14 korun, dne za 9,90,-!!! v Coopu byl v nabídce téměř po celý rok za tuto cenu. premium za 10,40,-/dřívě 12,90,-) a Klostermann za 12,90 třetinka(dřívě cca 15,90). kde se to asi promítlo, samozřejmě na kvalitě. Píšu proto, že jsem se vrátil z dovolené na Šumavě a byl jsem velmi nemile překvapen kvalitou strakonických piv, ostatně je jedno jakých, jelikož všechny chutnají téměř stejně a mají stejné vady. Po cca 30ti letech si poprvé na dovolenou příště asi koupím pivo už v Praze, jelikož měl jsem velký problém tohle pivo vůbec dopít, dokonce jsem se s ním trápil ještě týden po dovolené doma, kdy jsem dával přednost pivům jako je Ferdinand, nebo Kácov a Dudáka jsem neustále odkládal na příště ...PS. sládek každý rok přijde s nějakým novým speciálem, no došlo to tak daleko, že už vaří speciální desítky!!Jako kdyby neuměl uvařit silnější pivo, všechno má pod 12 epm. černé pivo se už ve Strakonicích pár let nevaří, pokud už se něco povede, jako byla výroční 650tka, uvařio se jí tak málo že byla za pár dní vyprodaná(také polotmavá!!!!)..tak je to skoro ze všemi speciály...další várka se pak už se neuvaří....je mi fakt smutno...no a hlavní minus strakonických piv, čím dál tím více znatelný diacetyl, a lahváčů nedrží vůbec pěna!!!! A to u všech piv. Škoda, Dudáku, měl jsem tě rád!

    Odpovědět

  31. jaro 17.9.2019 15:00 u Recenze Litovel Moravan napsal:

    Plechovka 0,5l, datum spotreby do 13.3.2020. Pena skoro ziadna a chuti dominuje sladkost. Ta sladkost je dost dominantna a nie moc prijemna. V zlozeni najdeme, ze pivo obsahuje cukor. Horkost je prec, niekde sa stala chyba. Po dvoch kuskoch ma zacala bolet hlava a to sa mi nikdy pred tym nestalo. Skoda, velmi som mal Moravan rad a pevne verim, ze sa jedna len o nejaku nepodarenu varku.Tu co som mal pred tym, bola v poriadku. Nemci maju zakon o cistote piva Reinheitsgebot, cukor v pive je zrejme nie moc dobra vec.Ak niekoho po par pivach boli hlava, je to pruser.

    Odpovědět

  32. lasthunter 12.9.2019 12:40 u Recenze Ferdinand d'Este napsal:

    Za mňa lahodné, ale každopádne je to pivo, ktoré nemusí sadnúť každému (vlastne ako všetky špeciály). V chuti dominuje až medová sladovosť, ale to chmeľové ukončenie s arómou žateckých hlávok je stále dostatočne dôrazné a konečný dojem nie je sladký, skôr vyvážený, aj keď dosť alkoholový. Pozitívum: žiadny cukor. Toto veľmi kvitujem. Pivovary v tejto kategórii výstavu radi naháňajú hektolitre používaním cukru, no pre Ferdinand to neplatí. PS. pre správne vychutnanie pri spodne kvasenom špeciále platí, a to zdôrazňujem, že musí byť správne vychladený, rozhodne nie podchladený, bude sladký, a ani nie teplý, dominovať bude horkosť. Kto našiel správnu teplotu vychladenia, tomu bude chutiť sladovo-chmeľovo vyvážene, alkoholovo výrazne.

    Odpovědět

  33. jaro 9.9.2019 10:13 u Recenze Bernard světlý výčepní napsal:

    Dobre pivo. Jednoduche a robene z laskou. Jednoznacne patri medzi top desiatky, ktore su na trhu. Kvasnicova 10 je este o hruby chlp lepsia, tazko najst lepsiu. Pre mna osobne, patri kvasnicova desiatka od Bernarda, za jednu z najlepsich ake som doteraz pil. Bernard palec hore.

    Odpovědět

  34. lasthunter 3.9.2019 11:26 u Recenze Chodovar Prezident Premium napsal:

    Zlatej jedenástke niekto vyčíta akúsi zvláštnu chuť. Ja som nedávno na oslavu zobral 50 litrový sud a pivo bolo chuťovo čisté, vynikajúco piteľné a aromatický poloraný červeňák bol v dojazde decentný, ale dostatočne výrazný. Ich Zámecký speciál je kapitola sama o sebe. Zo 10 rokov ho radím medzi to najlepšie, čo som spomedzi spodne kvasených pív pil. Klobúk dolu pred týmto pivovarom aj za to, že vystúpil z Pivovarov Lobkowicz predtým, než ich degradovali akcionári z Číny a ide si stále svojou nastúpenou cestou.

    Odpovědět

  35. kremák 3.9.2019 8:24 u Recenze Stella Artois napsal:

    Pletete si granulát a extrakt, jsou to DVĚ odlišné věci. Granule jsou čistě slisovaný chmel, který používá 99% českých pivovar. není na tom nic špatného, prostě v takové úpravě déle vydrží, neplesnivý a netrpí na různé roztoče apod. EXTRAKT JE BUĎTO CHMELOVÝ EXTRAKT, COŽ JE PROSTĚ ROZVAŘENÝ A CHEMICKY UPRAVENÝ CHMEL, A PAK ISO EXTRAKT(TETRAHOP) COŽ VÝTAŽEK Z CHMELE, KTERÝ SE ZÍSKÁVA TAKÉ CHEMICKY POMOCÍ ČINIDEL. Tyto extrakty se nevyrábí z českých chmelů a výrobci jsou převážně zahraniční(např JAhn a Son.., Japonci, Číňani, Jihoafričané..)

    Odpovědět

  36. kremák 3.9.2019 8:05 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    nezlobte se na mě, ale já v žádném případ nejsem zvyklý na hluboce prokvašené pivo, kde jste to vzal? JAko že nepiju Plzeň protože mě nechutná?Nezlobte se na mě, ale když je Plzeň tak málo prokvšená, aby měla plnou chuť, proč jaksi tu plnou chuť u tohoto piva postrádám? To mi chete říci, že třeba Koutské pivo,Únětice, Vimperk a další piva jsou hluboko prokvašené? To je jen obrana zarputilých ochránců PU, kdy tvrdí o vyjmečnosti a prokvašení...Většina českých kvalitních ležáků neprokvašuje piva do mrtě, nevím kde jste na to přišel, že mi chutnají prokvašené chcanky? To prostě není argument. PU je pro mě prstě tuctové průměrné pivo, ani náhodou ne plné chuti, naopak mi připadá prázdné a vodová. A to nemluvím o diacetylu, který je poslední dobou znát, především u lahvového .Pijte si pU, já Vám to neberu, když Vám to stačí.

    Odpovědět

  37. kremák 3.9.2019 7:51 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Nechci ti brát tvé nadšení ze žateckého piva, za mě se toto pivo bohužel v současnosti blíží europivům typu Gambrinus. S příchodem nového zahraničního nadnárodního vlastníka (od r. 2014-Carlsberg) najeli na nové technologie, tudíž velký rozdil mezi těmito pivovary moc nevidím. Nedávno jsem ochutnal jak Žatec Premium, Export a Baronku a už mi to ivo prostě nechutná, vodové, nevýrazné, prázdné...

    Odpovědět

  38. jaro 2.9.2019 19:28 u Recenze Kelt svetlé výčapné pivo napsal:

    Kelt bol vyborne pivo plnej chuti. Ked prisiel na Slovensku na trh, predaval sa flaskovy z takym patentnym keramickym uzaverom. Mozno pred dvadsiatimi rokmi? Uz si to presne nepamatam. Bolo to exluzivne pivo, horke a plne chmelu. To co sa dnes pod tou znackou vyraba nechcem komentovat, aby ma spravca nevymazal. Dnes patri Zlaty Bazant pod koncern Heineken, dalej uz asi netreba. Skoda toho piva, bola to 12 a smelo mohla konkurovat tym lepsim pivam z Ceska. RIP Kelt. Uz je to davno.

    Odpovědět

  39. Aleš 2.9.2019 13:04 u Recenze Chodovar Prezident Premium napsal:

    Jsem Plzeňák a piju pověčinu Chodovárek "Zlatá Jedenácka."Vynikající!!!"Zámecký Speciál"je taky vynikající,ale moc dává.Už se těším na víkend na chatu na Chodovárek.Tak na zdraví ......

    Odpovědět

  40. jaro 1.9.2019 10:55 u Recenze Holendr 12% světlý ležák napsal:

    holendr.cz/Holendr na cepu/ Su tam ceny, madam.

    Odpovědět

  41. jaro 31.8.2019 17:25 u Recenze Zubr Grand napsal:

    Farba je skoro az pomarancova a pivo pekne vonia po chmele. Chut je horkejsia, ale prijemna a pivo sa dobre pije. Vyborny leziak, za mna palec hore. Zubr ziskal tohto roku medzinarodne ocenenie vcetne absolutneho celosvetoveho vitazstva. Leziak Zubr Grand sa stal absolutnym vitazom kategorie Classic Pilsener Lager za Cesku republiku v medzinarodnej sutazi World Beer Avards V Londyne, ktoreho sa zucastnilo minimalne 3500 piv z celeho sveta. Blahozelam.

    Odpovědět

  42. Dagmar Čurajová 30.8.2019 7:48 u Recenze Holendr 12% světlý ležák napsal:

    Kolik prosím stojí 1,5 l Vašeho piva ? Děkuji

    Odpovědět

  43. miracek 29.8.2019 20:33 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Vcelku mne osobně moc nezajímá, jaké je složení nebo technologie při výrobě piva. Pokud je něco v nepořádku, tak se to spolehlivě projeví na pivu samotném. Jinak pokud je příspěvek v diskuzi plný siláckých vulgarismů a podobných výrazů, tak ten zbytek popisující chuť piva je zpravidla těžce mimo. Není obtížné si toho nevšimnout...

    Odpovědět

  44. Pepa 27.8.2019 16:14 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tyto piva mají zde svoje vlastní diskuze.Na fac. stránkách pivovary české republiky jsou některými pisatel označeny jako "sračky".Já je řadím k tomu lepšímu v Česku.

    Odpovědět

  45. Pepa 27.8.2019 16:03 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Moje informace je po 14 a japonci prý chtějí ještě miň.

    Odpovědět

  46. Gaius Julius Caesar 27.8.2019 8:59 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Ahoj jaro. Pochopil jsem, že to je pro mě a jsem rád, že jsi sehnal dobré pivko, tak na zdraví.S tím Gambáčem se shodnem jako ve všem, ani zadarmo.

    Odpovědět

  47. Moro 27.8.2019 6:25 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Mateční várky na Smíchově mají 18 %EPM. V G by to mělo být lehce pod 15%EPM (14,6 - leč nemám přesné číslo).

    Odpovědět

  48. Moro 27.8.2019 6:23 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Omyl - velký omyl. Pivovarští nepoužívají pro zaokrouhlování EPM matematická pravidla. Dle české legislativy je platný celý uzavřený stupeň. Příklad - pivo o 12,99 %EPM = dvanáctka.

    Odpovědět

  49. jaro 26.8.2019 21:09 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Niekde sa vludila chybicka.Odpoved plati pre Gaius Julius Cezara.

    Odpovědět

  50. jaro 26.8.2019 20:58 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Je to lacne a pre vacsinu ludi to staci. A este si to pochvaluju. Inak s tebou absolutne suhlasim. dnes som u nas v Bratislave objavil sklad kde predavaju Zubra 11 Granda a Litovel Moravan. Kupil som z kazdeho basu. Je toho sialene malo co sa tu da zohnat. Som stastny clovek. Gambac nechcem ani zadarmo, naozaj nekecam.

    Odpovědět



Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »