Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Nejnovější komentáře

Níže nalezente plné znění 50 posledních komentářů na našem webu.

  1. aleš 20.5.2019 14:08 u Recenze Tesco Finest Wheat Pear napsal:

    Vychlazené chutná dobře a za 9kč,ani nemluvím:))

    Odpovědět

  2. Jirka 20.5.2019 13:55 u Recenze Zlatopramen Radler Citrus napsal:

    já jsem ochutnal radlera ze Šťáhlavického pivovaru u Šenkýřů a musím říct, že chuťově výborný, osvěžující a hlavně není tak sladký, hodně podobný rakouským, které popíjím při cyklo toulkách po Alpách.

    Odpovědět

  3. Radek. 20.5.2019 11:37 u Recenze Holba Šerák napsal:

    Dobre pivo. Miękka woda.

    Odpovědět

  4. Pavel 19.5.2019 16:43 u Recenze Heineken napsal:

    Nevim, prijde mi, že dřív bylo to pivo uplne někde jinde. Chuť sladká a pivo bez pěny. Víckrát uz si ho nekoupim.

    Odpovědět

  5. kremák 18.5.2019 17:21 u Recenze Ježek 11° napsal:

    Stupňovitost a procenta alkoholu jsou dvě rozdílné věci. Pivo se nejdříve(obvykle postaru-velké pivovary to už nedělají) vaří na stupňovitost(% EPM), což procentuelní hmotnostní podíl zkvasitelných látek. Čím více % EPM, tím pak větší možnost prokvašení. To vzniká až přidáním kvasnic a jak je známo, české pivo se neprokvašuje tzv. do mrtě, kvůli plnosti a lepší pitelnosti. To že Ježek má 4,8% alc. obj. znamená to, že prostě jedenáctku takto prokvasili. Nevím kolik přesně má ježek stupňů, se snaží stupňovitost stáhnout co nejvíce, aby ušetřily na sladu i na daních, které se platí právě od každého započatého stupně. Tudíž přepokládám, že bude mít jedenáctka něco málo přes jedenáct °.menší pivovary mají určité daňové úlevy a i na tom množství by šetřením moc nevydělaly, tudíž jedou spíš na kvalitu a uvaří jedenáctku mnohdy silnou (11,9°) a pak záleží na tom, jak jí prokvasí... Bohužel mnoho lidí berou informace o pivu jen podle % alkoholu, což moc dobře ví i výrobci(hlavně nadárodní koncerny) a pivo více prokvasí, aby si lidi mysleli, že pijí třeba desítku, přitom pivo má třeba 9°. Může za to evropská legislativa, která nenutí výrobce udávat stupně na desetiny...

    Odpovědět

  6. kremák 18.5.2019 16:58 u Recenze Ježek 11° napsal:

    Ježeček, jo bylo kdysi pívo...no dnes jsem po dlouhé době zakoupil deset kousků v ALbertu, pivo bylo v akci za cca 10 kaček, výběr jinak žalostný, tak jsem sáhnul po tomto "pichlavým" pivku z Jihlavy. Bohužel jsem tochu zklamán, pivko má takovej nepříjemnej ocásek, jako většina jedenáctek od Lobkowiczů,vytratila se už taková příjemná chmelová hořkost, pivo je spíš sladové, s takovým "myším" dojezdem. Hodně bychlazené se dá...ale je to bída...bohužel. Podle mě ceny surovin jdou nahorů, úroda díky suchuto mu napomáhá, a pivovary bohužel asi šetří an surovinách, aby udrželi cenu a konkurovaly tak velkým gigantům. Čím dál tím častěji už dávám přednost pivům z malých pivovarů. Brzy nastane čas, že tyhle pivka ze středně velkých pivovarů budou bu´dto úplně nepitelné, anebo budou muset jít s cenou hodně nahorů.je otázka zdali to zkousne masový zákazník. Já osobně radši než riskovat, připlatím si, třeba takový velice slušný nefiltrovaný Kácov vyjde v Makru pod 40 kaček za litrovku, což je velmi slušná cena. NA Šumavě piju strakonický pivo a musím říci, i když je mnohdy často kritizované, Ježek na něj kvalitou nedosahuje.

    Odpovědět

  7. Funky 16.5.2019 23:27 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Je to tak 14 dní, co se v Lídlech po dvou letech objevil v lahvích Argus 12 Maestic opět Platan (L6 u datumu výroby). Jupí :)

    Odpovědět

  8. kremák 11.5.2019 12:27 u Recenze Konrad 12° napsal:

    To že to pivo vyhrálo nějakou soutěž, kde je snad sto kategorií a pivovar si tam odveze speciální várku na které si dá záležet není ještě záruka kvality piva prodávaného u nás. A to že dělají nějaké pivo pro Lidl už nevypovídá vůbec nic, spíš je to pro mě upozornění, že majitelé najeli na kvantitu výrobou amrletových piv, než aby vařili svojí značku kvalitně. většinou se to pak odrazí i na to jejich pivo. TAkový braník v PETce jde taky na dračku a je to skoro největší hnus na trhu. Stačí jen uvařit něco levného, lidi koukají převážně na cenu a dají an reklamu, stačí jim vnutit myšlenku, že pijí ěnco extra a pak se budete divit jak se začnou vztekat, když jim to pivo někdo zkritizuje. . Co se týče Konrada, zkazil se tak cca před dvěma lety. Jejich dvanáctka byla docela solidní pivo,prodávala se běžně kolem 14 korun, nyní je to pivo neustále v akci, max. cena 10.90,-, chutná to úplně jinak, nepříjemně hořké, pěna nedrží, je cuckovitá a jarovitá. ZAčali to prostě mrskat jako ve Svijanech. Zákazníky si to najde, bohužel většina lidi dokáže si pomlaskávat na neuvěřitelném hnusu. Stačí se podívat na recenzi Argusu MAestic, mnozí toto pivo vynáši donebes a dávají mu devět nebo deset bodů!!! A jediný argument, který mají je ten, že je to jako Plzeň ale je to o půlku levnější.

    Odpovědět

  9. kremák 11.5.2019 12:07 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Čerstvá lahvová Plzeň? Co to jako je? To pivo je spasterovaný a vydrží v pohodě přes rok i v teple, aniž by se to dalo poznat na kvalitě piva. Pořádný pivo by se dávno zkazilo. Jestli Plzeň, tak jedině nefiltrovanou ze sklepa, ale ta se neprodává skoro nikde. Ty chcanky v lahvi nejsou o nic moc lepší než ten Argus. Když srovnám ještě k tomu cenu, tak ten Argus z toho nevyjde jako poražený. Otázka je však taková, proč kupovat levné lejno místo předraženého? Není lepší si radši dát pivo z Kouta,Únětic nebo třeba Kounic, než si kazit chu´t tímhle ani ne průměrným pivem? jenom když vezmu tu cenu pod deset kaček za dvanáctku, tma toho chmelu asi moc nebude a výroba byla určitě taková, aby se to vyplatilo, tudíž nic co bych chtěl. za mě Argus v žádném případě, to už jsou lepší jiná běžná dostupná piva v podbné cenové relaci(Klášter, Vévoda, Rychtář,Primátor). Argus je rpávě určený pro lidi co piili Gambáče a Plzně, a tohle je pro ně jen cenově přístupnější, ostatně většina tak i argumentuje.

    Odpovědět

  10. kremák 11.5.2019 11:53 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Ve Vysokém Chlumci se vaří pivko (český ležák) klasicky postaru, spilka, ležácký tanky ve sklepě, slad, chmel, voda..., zatímco v Protivíně mají nové technologie, Ck tanky, HGB. Díky nim se může vařit pivo v takovém množství jak je Argus. pro pijáky, kteří donedávna neznali nic jiného než GAmbáč a teď narazili na obdobnou "rychlokvašku" za pár šupů, tak těm to samozřejmě vyhovuje. Mě tedy chutná mnohem více Vévoda z Chlumce,než nějaký průmyslová marketová značka Argus. Pěna jarová, nepříjemná hořkost díky velkému podílu chmelového extraktu, nechápu co an tom lidi vidí, nejspíš cenu...

    Odpovědět

  11. Moro 7.5.2019 8:56 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Jak nebo čím (byly změněny kvasné procesy)?

    Odpovědět

  12. pavel 5.5.2019 23:28 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Souhlasím, kvasné procesy byly změněny, proto jiná chuť. Jak napsal škoda, taková to byla prémiová značka...

    Odpovědět

  13. lasthunter@beerborec 5.5.2019 14:57 u Recenze Zlatý Bažant '73 napsal:

    Najväčším pozitívom tohto piva (pil som čapovanú verziu z 30l KEG) je absencia pasterizačnej pachuti, čo by korešpondovalo s kratšou dobou spotreby a teda šetrnejšou pasterizáciou. Toto ho odlišuje od zvyšných pív nielen tejto značky, ale aj iných vyrábaných v Hurbanove (ale aj vo Veľkom Šariši, či v korporátnych pivovaroch všeobecne) a toto je zrejme aj tým dôvodom, prečo bežný mainstreamový bažantopič videl (vidí) v tomto pive revolúciu. Negatívum vyplýva z toho, že korporát si nastaví určité ekonomickí ciele a teda s chmeľom poriadne pošetrili. Sladová zložka je teda čistá, bez pasterizačnej pachute, zatuchlosti a bez výraznejšej zvyškovej kyslosti v ústach, no prepojenie s chmeľovým zakončením tam nie je nijaké. A to by pri ležiaku tohto typu teda byť malo. Samozrejme, v medziach vyváženosti: od ležiaku rozhodne neočakávam surovú horkosť hlávok, ani umelú horkosť isoexraktu. Ak Zlatý Bažant 12 má u mňa 1/10 a kvalitná remeselná dvanástka (tzn. taká po ktorej nezostáva kyslo v ústach) má 10/10 (v ponímaní kategórie ležiak), tejto sedemdesiattrojke by som dal tak 5/10. Až 5 za to, že je bez pachute a len 5 preto, že chmeľ v podstate ani nevidela...

    Odpovědět

  14. Moro 23.4.2019 18:33 u The End of History napsal:

    Já to zde zatím jen udržuji v "chátrání", další osud webu má v rukou Honza Drábek, takže nejlépe je spojit se s ním. Mail info@jdrabek.cz

    Odpovědět

  15. Marek Slivanský 18.4.2019 19:37 u The End of History napsal:

    Případně mohu drobně pomoci i s PHP vývojem, programuji zakázkové webové informační systémy, jen nemám moc času, takže spíš radou nebo jednorázovým naprogramováním něčeho.

    Odpovědět

  16. Marek Slivanský 18.4.2019 19:34 u The End of History napsal:

    S Morem v kontaktu nejsem, mám se mu ozvat? Kdybyste měli o hosting zájem, není problém mě kontaktovat na emailu, pod kterým píšu tento příspěvek nebo na čísle 245001706 (mám přesměrováno na mobil, který běžně nezveřejňuji).

    Odpovědět

  17. Pivrnec 18.4.2019 15:37 u Recenze Primátor India Pale Ale napsal:

    Pořád jsem koštoval co je to za chuť. Po gerpfruitu! Skvělé pivo, protože je hořké a má 6,5%

    Odpovědět

  18. Honza UH 13.4.2019 23:34 u Recenze Budweiser Budvar kroužkovaný světlý ležák napsal:

    Tak spilkou se chlubí kde kdo a nemám pocit, že jsou to piva, na které bych se vrhal: např. Ostravar či Svijany. Pít se dají, ale nic skvělého.

    Odpovědět

  19. Alho 8.4.2019 18:35 u Recenze Krakonoš 11 světlý ležák napsal:

    Čapované v Považskej Bystrici. Ten popis priebehu chuti v recenzii je prinajmenšom výstižný. Neviem, čo je to etalón ležiaku,nosúčasná Plzeň určite nie. Krakonoš by ním byť mohol. Nebyť šumavského Kouta....

    Odpovědět

  20. Armin Heide 7.4.2019 16:31 u Recenze Lucky Bastard India napsal:

    Musím říct, že tohle je prostě moje krevní skupina. Točený jsem měl možnost vícekrát ochutnat např. v restauraci U Karla na Bayerově ulici nebo v Ochtnávkové pivnici na Lidické ulici v Brně. Teď si pochutnávám na lahvovým INDIA šarže L80NJH a jsem opět nadšen. Fandím a držím palce tomuto pivovaru a jeho zaměstancům a přeji jim ať drží laťku stále vysoko. Myslím, že vaří momentálně nejlepší brněnské pivo.

    Odpovědět

  21. kremák 5.4.2019 17:28 u Recenze Budweiser Budvar kroužkovaný světlý ležák napsal:

    Na granulích není nic špatného, je to jen rozemletý, slisovaný chmel. Budvar sice používá chmel nerozmletý, hlávkový v celku,který je slisovaný do větších kusů. Zas tak velký rozdíl v tom ale není. Chmel jako chmel, jde především o to, aby to byl chmel a ne nějaký výrobek z chmele, jako třeba chmelový extrakt. To už je pak úplně něco jiného. Nejenom že chmelový extrakt je vyráběn z nečeských chmelů, mnohdy z méně kvalitních odrůd, především zahraničními výrobci(Némecko, Holandsko, JAR, JAponsko, Čína), ale i to složení již není čistě jen z chmele, nemluvě o chemii atd. Proto si nepleťte granule s extraktem. Granule používá v pivovarnictví více jak 90% pivovarů, včetně těch nejlepších. Budvar má sice plus za ten hlávkový chmel(paradoxně při špatném skladování může být ještě horší než granule), avšak již se moc nechlubí tím, že pivovar nemá spilku, jelikož kvasí jejich pivo v CK tancích. Sice ho pak přečerpávají do ležáckých tanků, avšak spilku v takovém množství kvalitou, nebo tou typickou plnou chutí co pak má to pivo prostě nenahradíte. Radši bych vyměnil ten chmel za Vámi kritizované granule a dal bych přednost spilce před ckt.Pivu zdar.

    Odpovědět

  22. Martin 5.4.2019 11:20 u Recenze Staropramen Smíchov napsal:

    Po hrozně dlouhé době jsem této značce dal opět šanci, asi jsem se nechal zlomit tím starým líbivým logem a zakoupil karton 10 ks Smíchova, tedy 10tky... No a teď po týdnu dopijim konečně poslední kus, nutno podotknout,že poměrně s odporem a rozčarován. Je to furt stejný patok a rychlokvaška z tech jejich "silážních" věží. Už chápu proč tohle rádoby pivo potřebuje tak silnou reklamu. Jinak by si ho snad nikdo ani nekoupil, nebo já nevím. .. Za mě totální propadák a už to nekoupim.

    Odpovědět

  23. Filip 4.4.2019 9:49 u Recenze Corona Extra napsal:

    Já Coronu piju docela pravidelně. Milovníkům německých lagerů tohle pivo prostě nebude chutnat, stejně, jako jim nebude chutnat třeba Xintao. Pokud máte rádi pivo s výraznou chmelovou složkou, a navíc jste zvyklí ho konsumovat při teplotě kolem 8°C, tak vám žádný americký lager chutnat prostě nebude. Stejně, jako mě chutná, ze středoevropských piv, akorát tak Zywiec a Tyskie Gronie, protože nemá silnou chmelovou složku. Nicméně i tato piva jsou moc "hutná", to je prostě přesný opak toho, co chci. No, a u vás je to naopak. Nic víc v tom není. Kdybych měl napsat obdobnou recenzi na Plzeň, tak to dopadne podobně - zvedá se mi z toho kufr, a víc, než jednu lahev nevypiju.

    Odpovědět

  24. Gaius Julius Caesar 3.4.2019 19:04 u Recenze Braník světlý napsal:

    BRANIK CHANTECLER NOIR a pecka? Vždyť je to desítka, čili pro mě limonáda. Ale například na buřty na pivu nebo k nakládání žebírek je černá desítka ideální.

    Odpovědět

  25. kremák 3.4.2019 13:21 u Recenze Braník světlý napsal:

    Braník-Sládek už se vařil v Braníku v osmdesátých letech. Byla to jedenáctka, docela pitelný pivo, točili ho třeba na Václaváku v bufetu Jitřenka(vedle průchodu mezi BAťou a knihkupectvím.

    Odpovědět

  26. kremák 3.4.2019 13:17 u Recenze Braník světlý napsal:

    Zdar, tak ta Stella Artois neobsahuje rýži)jen jse to popletl), ale kukuřici a vyrábí se už v Maďarsku. Neříkám, že dřív to byl nějakej zázrak, ale v nouzi se to pivo dalo vypít, v současnosti už je to nepitelný utrejch. Nechápu, jak za to někdo je ochoten dát 26 korun za lahváče.

    Odpovědět

  27. Moro 3.4.2019 6:21 u Recenze Březňák světlý ležák napsal:

    Když neumíš hnusné pivo popsat jako člověk, tak jsi exhibovat někam jinam. Díky.

    Odpovědět

  28. kkt 3.4.2019 1:33 u Recenze Březňák světlý ležák napsal:

    Březňák 10 je najvacsi odpad, co som kedy pil. To chutilo, ako keby to stálo tri dni po chlastacke co to niekto nalial do pohara a ludia do toho flusali a oklepávali cigarety a na koniec sa do toho niekto vyšťal.

    Odpovědět

  29. minda 26.3.2019 12:11 u Recenze LEON Steiner Strong napsal:

    za mě super cena budu to chlastat furt nemusím se tahat s lahváčema a grády to má a chutově taky ujde,jsem mile překvapen nato že je to polské pivo.

    Odpovědět

  30. Petr 23.3.2019 19:29 u Recenze Belhaven Scottish Stout napsal:

    Parádní stout, překvapivě méně hořký. Nádherná chuť kávy v kombinaci s čokoládou. Koupeno v Břeclavi za neuvěřitelných 13 Kč a nazval bych to kaufem roku (prostě poklad za hubičku k nalezení v kraji vína). Mám stouty rád, sice je nemám až tolik napito, ale tento je opravdu špička a o úroveň víš, než jsem zatím přechutnal. Za mě 8,5 z 10.

    Odpovědět

  31. Jirka 22.3.2019 18:02 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Já si zase zkazil chuť Argusem. Který jsem koupil po podobných super recenzích.

    Odpovědět

  32. Jirka 22.3.2019 17:59 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Můj soused nadává na Plzeň kudy chodí. Kupuje Svijany.Nedávno mne vytočil tak že jsem koupil jak Svijany tak Plzeň.Opatrně otevřel a přelil z jedné láhve do druhé.(svinstvo)A znovu zavřel.(korunkovačku mám.)Pil "Svijany"A chválil do nebes.Když jsem mu ukázal co jsem provedl,Praskl dveřmi a od té doby u mne nebyl přestože ví že u mne je pivo vždy.No aspoň ušetřím.

    Odpovědět

  33. Martin 21.3.2019 20:34 u Recenze Corona Extra napsal:

    Předtím jsem zkoušel hodně typu piv ale Corona má lepší chuť a už nevyměním ani za obyčejného lahváče. Raději si připlatím. Tohle pivo mi fakt jede, nechal jsem si pár flašek v mrazáku a hned je lepší. :)

    Odpovědět

  34. Bean 21.3.2019 16:28 u Seznam pivoték v Česku a na Slovensku napsal:

    Dobrý den, chybí tady pivotéka v Bohumíně. Taky i na sudové pivo Ostrava a Bohumín. Díky https://vinoteka-pivoteka.cz/

    Odpovědět

  35. Jack 19.3.2019 20:11 u Recenze Bohemia Regent Premium napsal:

    Přidám také svůj názor,nevím jak pivo chutnalo dříve,v dřívějších várkách,ale jsem sspokojen.Zakoupil jsem v normě za 9,90 :D musím říct že jsem měl už hodně piv ale tohle má ten správný styl - takhle by podle mě mělo chutnat české pivo,hořkost má takový zvláštní průběh,zpočátku není cítit vůbec a následně se rozvine,chutí mi trochu připomíná radegast 12 ale je vytříbenější

    Odpovědět

  36. Moro 14.3.2019 8:44 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    Psal jsem to už mnohokrát i jinde, ale asi nezaškodí to zopakovat. Cukr (řepný - sacharóza) do českého piva NEPATŘÍ - vztaženo na české pivní styly (Belgie by už byla jiná písnička). Pivovary, či sládkové, kteří tvrdí něco jiného, si jen upravují informace. Za bolševika totiž pivovary řízené národním hospodářstvím často zpracovávaly přebytky z jiných odvětví, takže i cukr. K používání cukru dnes - dle informací, které mám je používán např. ke zvýšení výtěžnosti tam, kde mají varnu o menším objemu (např. Polička). Používá se jej řádově jednotky % objemu sypání sladů. Pokud se to nepřežene, pak je obtížné jej senzoricky rozeznat. Za sebe - nemám jakýkoli problém s výše zmíněnou Poličkou či Poutníkem nebo Krakonošem.

    Odpovědět

  37. jaro 13.3.2019 18:53 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Skoda, Plzen bol niekedy jedno z najlepsich ceskych piv. Raz som ho pil priamo v areale Plzna a matne si pamatam ze tam bola obrovska lipa alebo neviem uz aky strom a stala tam taka krcmicka ako keby na takom malom namesticku.Vozil som vtedy papalasov na ministerstve stavebnictva.Mali sme more casu, tak nam tam nacapovali ten Plzen. Nekecam, ale od vtedy som este nepil lepsie pivo a niekedy si na to spomeniem.Skoda, dnes je velky problem najst pivo co sa da pit...A na Slovensku je to uplna bieda. Jedine co sa da kupit v supermarketoch je Bernard a ten si aj kupujem.Samozrejme, skusam, hladam, ale je to bieda...

    Odpovědět

  38. Vlastimil 13.3.2019 18:13 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    V pohodě, já to myslel všeobecně a zároveň mě zajímal tvůj názor na cukr v pivu vůbec..

    Odpovědět

  39. Vlastimil 13.3.2019 18:06 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    Tomu věřím. Já si nedovedu snad ani představit, jak v dnešní konkurenci, může úspěšně někdo poctivě podnikat. Navíc proč, když je národ debilní a ještě si to zvolí sám!

    Odpovědět

  40. Kuba 13.3.2019 16:03 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Dobře natočený PU je stále ještě docela pitelná záležitost, ale včera jsem se dlouhé době dostal k lahvi (darované) a musím konstatovat, že to bylo naprosto otřesné a chuť jsem si musel spravit Argusem 11 (tím od Konráda)...

    Odpovědět

  41. Moro 13.3.2019 15:51 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    Jeden ilustrativní příklad za všechny - byl jsem osobně přítomen na jedné hodně exkluzivní ochutnávce ve známém a vyhlášeném vinařství a pil opravdu špičkový Sauvignon (který posbíral opravdu mnoho ocenění). Dostalo se mi (od majitele) informace, že jej bylo vyrobeno cca 500 lahví avšak ... prodáno 30.000 lahví.

    Odpovědět

  42. Moro 13.3.2019 15:44 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    Zkus napsat do pivovaru, já piva jen popisuji ;-)

    Odpovědět

  43. Gaius Julius Caesar 13.3.2019 8:42 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Heineken je taky holandský stejmě jako Grolsch, ale ten jsem ještě neměl. Jinak já to myslel jen obrazně to přirovnání, vím, že PU je na hranici pitelnosti.

    Odpovědět

  44. jaro 12.3.2019 21:11 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Mas pravdu. Haineken je chcanka par excelans. No PU zrovna nektar nie je, ale urcite je lepsi ako ta holandska chcanka, to je fakt...Dnes som mal Grolsch, to je tusim holandske a proti tym dvom chcankam to bolo prijemne pitie...

    Odpovědět

  45. Vlastimil 12.3.2019 19:26 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    Porter mi docela chutná, ale nešlo by to bez cukru Moro?

    Odpovědět

  46. Vlastimil 12.3.2019 17:53 u Recenze Gambrinus Excelent 11 napsal:

    Moro, máš v něčem pravdu, ne-li ve všem, ale v tom se moc nevyznám, takže nesoudím, proto se snažím chodit do dobrých vináren. Ale víno se dá alespoň v pohodě vypít s chutí bez pachutí po požití, kdežto i po lepším pivu, i po pouhých třech kouscích mám takovou lihovou pachuť, jako bych si týden nečistil hubu a to nemluvím o ránech strávených na záchodě. Mě je jasný, že víno které je v supermarketech půl roku zlevněné ze 200 na 100, navíc z Francie nebude žádný šlágr, proč by sem někdo vozil kvalitu když už i Unie poroučí kupovat maso se salmonelou z Polska, zkrátka jsme popelnice světa.Tarapaca věčně ze 200 na 100 taky nebude hitparáda (výroba, daně, clo, doprava přes celý svět, zaměstnaci atd. - za 4 Eura? Vážně?!) a tím myslím celkově vína dovážená z jiných kontinentů. Mikulov, Valtice apod. jsou velkochemičky bez dohledatelného původu, navíc vtipy, že do Čech Moraváci vozí pouze odpad musejí být založeny na pravdě. Víno pro masu lidí se taky stříká sajrajtama. Ale kdybych toto řešil, tak se ani nenajím. Neexistuje ovoce a zelenina nestříkaná, maso stojí za nic a tak bych mohl pokračovat do nekonečna (svůj skot nemám). Proto hodně čtu a o danném produktu se snažím vše zjistit, ale v době kdy lže i zákon nemůže člověk moc důvěřovat ničemu. Proto se snažím svým vinárníkům věřit, ale je to těžké. Tak jak jsem naštvaný celkově na pivo v ČR, tak jsem i na potraviny apod., ale u nich se dá výsledný efekt ovlivnit, když je někdo líný si udělat domácí pomazánku ze 3-4 ingrediencí a koupí si za 20kč Fukušimskej koktejl, tak ti jsou ztraceni, ovšem u té zeleniny je v prdeli jako u toho piva, pokud nemá svou zahrádku. Já má zahrádku 20m², takže je zřejmé že opravdové BIO baštím ztěží do zimy a od zimy do sběru jsem odkázán jako většina obyvatel na druhé. Jen pro příklad: nejlepší bio farmář s jablky přesáhl limit více jak desetkrát a stříkal i něco, co na potraviny nebylo. Já vím že bez toho by se nikdo nenajedl, protože by všechno asi dřív shnilo, ale kdyby úplně tupá třetina prazvláštních obyvatel nevolila karikaturu kterou ode všad hnali sviňským krokem, tak místo žlutých polí mohli růst bio sady, půlka by třeba shnila a ta druhá půlka by byla výborná. A těch sadů, to by nikdo nemohl říct, že bude nedostatek. A pivo je hnůj největší. No nic, tak jsem se vyblil a zítra opět do háku :-)

    Odpovědět

  47. Gaius Julius Caesar 12.3.2019 17:25 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Máš pravdu. Je to patok na hranici pitelnosti, ale proti holandským chcankám značky Heineken je to nektar.

    Odpovědět

  48. jaro 12.3.2019 16:25 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Proste to musim napisat, je to patok na hranici pitelnosti. Ale mozno to niekomu chuti a ja s tym nemam problem...Zdar vsetkym pivarom.

    Odpovědět

  49. jaro 12.3.2019 16:00 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Niekedy to bolo Pivo, ale tie casy su uz davno, davno prec.. Viac pisat nebudem...

    Odpovědět

  50. zekon 12.3.2019 8:43 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Ámen

    Odpovědět



Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »