Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Nejnovější komentáře

Níže nalezente plné znění 50 posledních komentářů na našem webu.

  1. Filip jc 13.1.2019 17:03 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Velice svebytné tvrzení na pivo, které myslím v roce 2016 vyhrálo cenu pivo světa.. Pivovar, který vaří pro Lidl a má úspěch

    Odpovědět

  2. Stanley 13.1.2019 12:16 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Toto pivo je bohužel nepitelný patok! Tragédie! Ale zbylé dvě piva si schovám na léto do záhonu proti slimákům, ale mám značné pochyby, že i ti slimáci raději změní záhon, než aby pozřeli tuto močku :-)

    Odpovědět

  3. kremak 12.1.2019 14:14 u Recenze Primátor Premium napsal:

    Dostal se ke mě Primator premium v nové lahvi, poslední recenze byla na verzi ve staré lahvi, napsal jsem jí sem o něco později..., musím přiznat, že to pivo se zase velmi zlepšilo, podle ěm muselo dojít v pivovaru k nějaké změně. JAk dvanáctka, tak dokonce ji jedenáctka je velmi pitelná. Velmi mě to překvapilo. Koukám, že Primátor si vybral jinou cestu, než jeho kolegové ve Svijanech a v Rohozci.

    Odpovědět

  4. Drahoslav Brabec 12.1.2019 11:11 u Recenze Potmehúd Amber Ale napsal:

    Dobrý den JSEM DLOUHOLETÝ SBĚRATEL PIVNÍCH ETIKET. m MĚL BYCH ZÁJEM O VAŠE PIVNÍ ETIKETY. RÁD BYCH VĚDĚL , KOLIK DRUHŮ ETIKETV SOUČASNOSTI MÁTE K DISPOZICI K POSLÁNÍ A TO I TY, KTERÉ JIŽ NEPOUŽÍVÁTE. PENÍZE ZA NĚ POŠLU HOTOVĚ V OFRANKOVÉ OBÁLCE. PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚD S POZDRAVEM D.BRABEC

    Odpovědět

  5. Sidorovic 10.1.2019 16:07 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Sice si budu z nedavna protirecit, nicmene ani u piva neni kvalita jak vime stale stejna a co se Argus 12 Maestic tyce tak za sebe mohu aktualne rict, ze za A, na vratislavickou verzi v lahvi jsem si zvyknul az podezrele dobre (protivinska z okolnich Lidlu zmizela), nemam s tim pivem problem, zkratka "jede mi" a naopak to, co jsem ted koupil v plechu (protivin 4,8%) me vyslovene zklamalo, rekl bych dokonce az jakasi nakysla pachut, co si u plechovkove verze z minulosti rozhodne nevybavuju.

    Odpovědět

  6. HonzaUH 2.1.2019 21:25 u Recenze Primátor India Pale Ale napsal:

    Úroveň značky Primátor je poněkud nevyrovnaná v průběhu času. V tomto se má co učit např. od zmiňovaného Bernarda. Byť tento piji méně často, ale ještě jsem nenarazil na slabou šarži.

    Odpovědět

  7. ALKEC 31.12.2018 22:07 u Recenze LEON Steiner Strong napsal:

    Dneska sem se z něj krásně ožral, poblul sem se z něj jako PRASE a udělalo mi to krásně na játra. Jsem rád, že sem mohl okusit tuto nádheru, kvalita je nadherná, kupuju si ho každý den a pokaždé se těším, jak se z něj pobliju doma do latrýny, absolutní nádhera, všem alkoholikům co jsou finančně a psychicky v hajzlu vřele doporučuji!!!!! 11 z 10 je mé hodnocení...

    Odpovědět

  8. Pivní znalec 31.12.2018 21:49 u Recenze Ježek 11° napsal:

    Jako lahvové pivo? PARÁDA! Opravdu mě Ježek překvapil, kvalitní pivo za vynikající cenu. Chuť je hořká a na jazyku po spolknutí dlihodibaz, pořád mě to nabádá pít a v tom vidím kvalitu. Nechápu jak někdo může dát 8 z 10, je to nevídané, ale musím dát 10 z 10. Kdo má rád kvalitní pivo za rozumnou cenu, tak doporučuji. Pivního znalce rozhodně neznlaz, jedno z nejlepších levných lahváčů co sem kdy pil. Všem alkoholikům doporučuji!!!

    Odpovědět

  9. kremák 27.12.2018 18:59 u Recenze Primátor India Pale Ale napsal:

    Nová IPA z Primátora(v nové lahvi) je velice slušné pivo. Velmi hořké, avšak ta hořkost neulpívá, trochu je znát mango, postupně dominuje grep. NA to že to pivo má 6,5% vol alc. je to slušně pitelné. Poslední dobou Primátor se hodně polepšil, jejich pšence byla slušná an anše poměry odjakživa, dá s euž pít i jedenáctka, na dvanáctce jsem si zase po dlouhé době pochutnal. ZA mě se pivovar hodně polepšil. t velkých pivovarů bych řekl jedna z nejlepších IPA piv, sekunduje jí Flying Cloud z Vysokého Chlumce. když vezmu i velice nízkou cenu cca 20 kaček, musím toto pivo brát na zřetel. Za mě 5 bodou ve srovnání ze světem, 7 bodou ve srovnání s českými svrchně kvašenými pivkami z průmyslových pivovarů..Ve srovnání s bernardem je IPA od Primátora jasně lepší.

    Odpovědět

  10. Viler 27.12.2018 16:33 u Recenze Heineken napsal:

    tak to rozhodně , oproti heinekenu chuťová lahoda a za polovinu financí, nemám problém dát za dobré pivko vyšší cenu , ale tohle ničím vyjímečné pivo (Heineken) je tak na zahnání žízně v létě a za pětku max

    Odpovědět

  11. Viler 27.12.2018 16:29 u Recenze Heineken napsal:

    tak právě dávám plechovku od výše zminovaného piva a chuť po polknutí v puse nepříjemně sladká. Takže nic pro mě

    Odpovědět

  12. kremák 27.12.2018 15:00 u Recenze Žatec Export napsal:

    Po roce jsem opět vyzkoušel Žatec Export a bohužel potvrzuji sestupnou tendendci kvality tohoto piva. Pivko nevýrazné, bez řízu, nudné, nepříjemně hořké, bez jakéhokoliv těla. Ta sladová pnost úplně zmizela, pivo je mírně nakyslé, nepříjemné hořko v hubě mám ještě 5 minut po dopití, jako kdybych si tam nasypal ptlík s chininem. Hodně špatné pivo, už nikdy více. To už radši Budvar než tohle.

    Odpovědět

  13. kremák 26.12.2018 21:55 u Recenze Bernard Bohemian Ale napsal:

    No sice jsem to vypil ale....Tohle pivo je takovej zvláštní hybrid. Lahev si hraje na nějaké "hogofogo Leffe Royal" avšak nic extra to není,jako Belgian strong Ale to nechutná a jako Wittbier to nevypadá. Ve mě to pivo vzbudilo akorát rozpaky, když si chci ochutnat nějaký silnější "Ejl", v tomto případu předpokládám Strong, nebudu očekávat koriandrovou šlehu, která je spíše typická pro slabší piva typu Wittbier jako Hoegaarden apod..Když si odmyslím ten koriandr, tak to vlstně ani nechutná jako Ale, dokonce to tak ani nevypadá. Dostal jsem to pivo jako dárek tudíž, jak se říka, darovanému koni..., ale už jsem informoval, aby přiště radši koupili krabici normálního svátečního Bernarda, tím nic nezkazí, utratí skoro stejně, já budu mít co pít na svátky a ještě budu mít navíc skleničku.

    Odpovědět

  14. kremak 18.12.2018 15:40 u Recenze Kácov Hubertus 12º napsal:

    Co se týče mě, tak skleničku nechám pře nalitím piva pořádně propláchnout studenou odtočenou vodou, vodu v té sklenici chvíli nechám, aby se udržela podobná teplota, jako u vychlazeného piva a pak tu vodu vyleju, pokud možno se zbavím většiny vody a ihned do ní nalévám pivo. Z mých zkušeností takto pivo většinou má skvělou šlechačkovitou pěnu, jako kdyby bylo natočené a to i takové, které normálně moc nepění. NA lahváče používám spíše menší skleničky, záleží i na typu piva. NA svrchně kvašená belgická piva mám speciální skleničky, na naše ležáky krásný pullitr( teda třetinku s uchem) po prababičce, z tvrdého silného skla ze šumavských skláren. Ideální jsou na naše ležáky jsou pullitříky tzv Tübingery. pěna tam drží a hezky se z toho pije. LAhváče nikd yneleju do pullitru..NIKDY. Kdysi jsem pil pivo i z kádinek , jako chemik jsem jich měl doma hafo....takovej Kozlík dvanáctka po noční k snídaní , to byla paráda...bohužel dneska už to není dobré pivo.

    Odpovědět

  15. kremak 18.12.2018 14:34 u Recenze Kanec světlý ležák napsal:

    I v plastu se dají sehnat výborná piva, většina minipivovarů stáčí svá piva do plastových lahví, nefiltrovaná piva v lahvi jsou spíše vyjímkou, skladují se v lednici tudíž nevydím v tom problém. Tip. Ferdinand, Kácov, FAlkenštejn, Kout, a mnoho, mnoho dalších, lepších než Kanec...

    Odpovědět

  16. Pepa 16.12.2018 12:57 u Recenze Polička Eliška napsal:

    Zbytečně moc prokvašené.Prázdné,nepřesycené,bez cizích chutí.

    Odpovědět

  17. vetlos 15.12.2018 22:02 u Recenze Bernard světlý výčepní napsal:

    Také myslím, že pivo Bernard desítka patří mezi nejlepší piva u nás. Na žízeň super pivo, osvěží, chuť vynikající.

    Odpovědět

  18. superfast 13.12.2018 17:49 u The End of History napsal:

    milý moro. tvuj web jsem nikdy necetl. nicmene jsem cetl jine a proto si nyni varim sve vlastni pivo. a to jen proto, ze existuji lide jako ty. dik.

    Odpovědět

  19. kremák 9.12.2018 16:36 u Recenze Tambor 11° světlý ležák napsal:

    Dneska zakoupeno v Uhříněveské Normě. cena 9,90,-. Pivko chutná slušně, sice má menší říz, je sladovější, hořkost není tak výrazná, ale po dlouhé době piju pitelnýho lahváče ze sámošky. Když porovnám běžně dostupné jedenáctky jako je Kláster, Rychtář, Černou Horu, nebo Uherský Brod (záměrně vynechávám patoky typu Kozel), tak mi z toho TAmbor z dvora Králového vychází jednoznačně nejlépe. JAko jediný z běžně dostupných jedenáctek neobsahuje chmelové extrakty. Sice je to malý pivovar, tudíž bych očekával asi o něco výraznější pivko,ale žádné vady v tom pivu nespatřuji. Normální dobrej lahváč, kterej se dá vypít dokonce i nevychlazenej. Jsem spokojenej. NA rozdíl od těch "březňákovských grilovačů", docela bych si dovedl představit tohle pivo u táboráku já!

    Odpovědět

  20. pivák 7.12.2018 17:01 u Recenze Staročech napsal:

    Staročech-zelená plechovka, 5,2%, světlý ležák, velmi, velmi slušné pivo za tu cenu, ostatní nebrat.

    Odpovědět

  21. kremák 6.12.2018 15:27 u Recenze Konrad 12° napsal:

    Tak jsem napsal ještě jedno do Vratislavic, proč jejich pivo jde kvalitou dost dolů a proč má takovou nepříjemnou ulpívající hořkost....a dostalo se mi originální odpovědi : "...To nás mrzí, že vás naše pivo v poslední době netěší. čím by to mohlo být netuším, protože pivo děláme stále stejně a beze změn. Ano, do piva dáváme i chmelový extrakt. Ten se dává do piva běžně (píšeme to i na etiketách), aby pivo mělo správnou hořkost....."!!!!!!To mluví za vše!!!

    Odpovědět

  22. renda4 28.11.2018 18:12 u Domácí vaření piva: Pivo ze sladového výtažku III. -- hlavní kvašení a ležení napsal:

    Ahoj , omylem jsem si objednal místo koncentrátu sadu sladový výtažek + chmel + kvasinky (Výdeňský ležák), no tak jsem se dal do vaření , ale měl jsem jen hrnec 13l a v návodu bylo na 19l tak jsem si řekl ,že to pak naředím převařenou vodou a když tak při vaření serfuji na netu tak mám pocit že udělám velkou chybu a rozhodl jsem se že to ředit nebudu a teď co byl horší nápad, no a když už teda co dál pivo už dva dny bublá (a to fest kvasinky Saflager S-23) na začátku mělo 20,4% Brix (SG 1,0831) a teď by mě zajímalo kdy stočit do láhví a nesurogovat a nebo budu muset a nebo je všechno špatně ? Dík za odpověď.

    Odpovědět

  23. kremák 27.11.2018 15:51 u Recenze Houblon Chouffe napsal:

    HOUBLON CHOUFFE-(Belgian IPA/Trippel) skvělý belgický hybrid z pivovaru d' Achouffe(Moortgat) 9% alc, 18°Plato!!!59IBU!!. Jemná ovocná vůně, hustá bílá pěna, jak šlehačka, barva okrově žlutá, zakalená. Po napití výrazný koriandr a trochu i anýz, trochu banány a později vystupuje na povrch grep. To už v ústech dominuje výrazná hořkost, avšak není nepříjemná a postupně ustupuje a zůstává jen trochu na patře, což nutí k dalšímu napití. Tahle skvělá hybridní belgická IPA, kombinovaná s typickým klásterním stylem trippel obsahuje odrůdy chmelů Tomahawk, Žateckého poloraného červeňáku a Amarila, sladu plzeňského, kvašení je samozřejmě svrchní, je to vskutku dobrej škopek!!! I Přesto, že je to pivo ultrasilné, jelikož se jedná o osmnáctku, je skvěle pitelné, klidně bych jich vychrupnul celou basu. Až na tu cenu, 79,- kaček za třetinku je docela masakr(V Abertu na Chodově). I když kolikrát člověk prochlastá plno peněz za vyloženě hrozný hnus, za tohle se protě vyplatí utratit peníze!!! Koupil bych klidně i sud i když na to bych asi potřeboval leasing. ZA mě skvělé pivo.

    Odpovědět

  24. Pepa 26.11.2018 20:30 u Recenze Radegast Extra hořký napsal:

    Jedno z nejlepších piv v prodávaných v supermarketech.

    Odpovědět

  25. William 26.11.2018 19:01 u Recenze Soproni IPA napsal:

    No.. bez jakýkoliv urážky.. chutná mi to jako nachmelenější Staropramen, IPA se mi v tom hledá těžko...

    Odpovědět

  26. Miroslav Štrop 26.11.2018 12:13 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Jasně, barbar, který lemtá pivo z plechu, nic jiného nezaslouží. A pokud je pil ihned po návratu z obchodu, tedy nevychlazené, s pokojovou teplotou, dopustil se smrtelného hříchu a pokud se okamžitě nevyzpovídá panu faráři v kostele, skončí v pekle.

    Odpovědět

  27. Miroslav Štrop 26.11.2018 12:09 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Souhlasím. Pivem Argus Maestic jsem byl příjemně překvapen, a to nejen lidovou cenou. Prostě mně chutná. Dokonce i moje manželka, která jinak o pivo příliš nestojí, si při obědě pokaždé sklenici tohoto piva dopřeje. Podle mého laického názoru se jedná o jedno z nejlépe pitelných piv na českém trhu.

    Odpovědět

  28. Vlasta 26.11.2018 1:21 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Lahvový Prazdroj jde člověku zpět s chutí kvasnic, ale po Argusu zůstává výborná nahořklá chuť, pivo jako křen? Lépe pivo jako chmel. Ale hápu, že druhému může šmakovat i něco jiného. Ale každému, komu jsem jej doma nabídl, ten si již pro něj jezdí. Škoda, že ho tady nečepují.

    Odpovědět

  29. ondatrax 24.11.2018 18:31 u Recenze Eggenberg světlý ležák napsal:

    Zvláštní chuť, která přechází v pachuť. Za bolševika mělo pivo z Eggenbergu zoufalou pověst, pak se pivovar značně zlepšil, dnes, soudě dle ochutnávky tohoto piva usuzuji, že pivovar není v nejlepší kondici.

    Odpovědět

  30. kremák 23.11.2018 13:13 u Recenze Chimay Rouge (Red Cap) napsal:

    Skvělé trapistické pivko, mnoho chutí, od koriandru, po banány, citrusy, broskve a meruňky...pivo je plné, hořkost se projevuje opožděně a je příjemná. Vyšší říz není překážkou a je osvěžující. NA to, že se jedná zhruba o patnáctistupňové pivo(dle pivníků.cz-14,97°) je tohle pivo skvěle pitelné.Prostě mám ho rád. Ochutnal jsem od Chimay i jejich slabší verzi Blondie Ale a také se jednalo výborné pivo, které připomínalo Hoegardeen, ale kvalitou výše. Bohužel Blue nebo Trippela jsem ještě neměl, ale je to jen otázka času...Miluji belgická piva!

    Odpovědět

  31. kremák 22.11.2018 13:59 u Recenze Svijanský Máz napsal:

    Co se lidi divíte, v roce 1997 měl tento pivovar výstav 38.000 hl. piva za rok, po deseti letech už přes 266 tisíc a za rok 2017-638.000 hl.!!! Patří k největším pivovarům v ČR, přitom plno lidí si myslí, že pijí pivo z nějakého poctivého, malého regionálního pivováru. už před deseti lety ty jejich lahváče stály za prd, akorát v té době ještě neby takový boom minipivovarů a lidi do té doby chlemtlai jen Gambáč, který se začal strašně kurvit a Svijany oproti té vodě ze Zplzně bylo takové oživení. Nic jiného suoermarketech k sehnání nebylo a pivoték bylo málo.

    Odpovědět

  32. Michal 18.11.2018 8:15 u Recenze Primátor 11% napsal:

    Po zmene flias mi pride ten novy Primator Lezak trochu horsi. Ak si dam vecer dva, rano mam pocit,ze som mal aspon 5.

    Odpovědět

  33. Ben 15.11.2018 21:54 u Recenze Clock Hektor napsal:

    Doporučuji vyzkoušet nyní. hektora máme u nás v roeselu, a musím říct že aspoň za ty čtyři roky se musel dost změnit. Určitě není čirý, aspoň z toho jak ho točím já. a též nevypadá jako na fotce..

    Odpovědět

  34. Patriot 15.11.2018 19:54 u Recenze Radegast Extra hořký napsal:

    Koupil jsem toto pivo ze zvědavosti v jedné nejmenované síti obchodů v akci za 16,90 Kč. Hodně velké zklamání... Dokonce i ten Van Pur Strong z Kauflandu v PET-ce je o parník lepší. Z portfólia výrobků Radegast už vlastně není co kupovat - kvalitou šli od roku 1993 neskutečně dolů...

    Odpovědět

  35. pepa 8.11.2018 21:20 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Dovedete si představit že by při používání CKT velikost jakou mají vařili pro každé balení zvlášť?Mi osobně nechutná žádné pivo z plechovky.

    Odpovědět

  36. renda4 8.11.2018 17:19 u Recenze Radegast Extra hořký napsal:

    Dnes láhvové , blbec jsem si koupil hned dvě , ale je to tragédie pěna zmizela po dvou minutách hořkost ulpívající s alkoholovou pachutí. Minulý týden jsem ochutnal od Koníčka Hektora 19,18-cti stupňové a alkohol nikde no až pak doma...

    Odpovědět

  37. Filip JC 6.11.2018 21:54 u Recenze Tambor 11° světlý ležák napsal:

    Když se jim cca pře 6 měs. nepovedla várka a pivo nemělo říz, přešel jsem to a dal jsem si pozor, abych nekupoval stejnou šarži, respektive aspoň datum spotřeby... Bohužel po dalších cca 3 měsících opět pivo sice říz a pěna, ale chuť úplně mimo, lehce nakyslé. (a pak to naštve ještě víc, když si člověk koupí víc kusů ) Chápu, je to malý pivovar, ale musejí to za každou cenu pustit do světa ???

    Odpovědět

  38. kremák 3.11.2018 16:42 u Recenze Westmalle Tripel napsal:

    Pil jsem od nich i Dubbel a musím souhasit. Výborné, skvěle pitelné pivo. exploze chutí, které s eneustále měnily. Chutná mi více jak Chimay, je na úrovni LA Trappe. Dělal jsem si degustačku a tohle pivko jsem si dal na začátek, bohužel nad ostatními pivy podobného typu(ne trappist)jsem pak ohrnoval nos, i přesto, že se jednalo o dobrá piva. Příště si trapisty nechám na konec.

    Odpovědět

  39. Jméno 2.11.2018 9:12 u Recenze Rychtář 13° Hlinecké napsal:

    Neskutečný bolehlav. Vyzkoušel jsem to 2x, po třech pivech pak ráno boí hlava jak po 8. Co do toho sakra dávaj?

    Odpovědět

  40. Finkis 17.10.2018 21:48 u Recenze Palatín tmavý ležiak napsal:

    Mam tu cest pit toto pivo, no je priliz umelo sladke necitim pririodzenu chut sladu a chmelu nie je to co som ocakaval . :(

    Odpovědět

  41. Lactobacil 16.10.2018 19:36 u Recenze Postřižinské Jedenáctka napsal:

    Troufám si tvrdit, že čepovaná varianta(v dobré kondici) by dostala určitě o bod víc.Moc lepších jedenáctek jsem neokusil. Oproti lahvové verzi markantní rozdíl.

    Odpovědět

  42. Qnik 13.10.2018 12:42 u Recenze Clock Exorcist napsal:

    Na tohle pivo se těším vždy celou sezónu. Když mi ale bylo předloni nalito mladé ještě z tanku, měl jsem pak co dělat abych se smířil s chuti zcela vyrzaleho Exorcisty. Miluju tu chuť...

    Odpovědět

  43. Filip JC 13.10.2018 0:54 u Recenze Argus 11 nepasterizovaný napsal:

    Poprvé LIDL priznal pivovar VRATISLAV... Palec hore

    Odpovědět

  44. honzaUH 12.10.2018 20:04 u Recenze Argus 11 nepasterizovaný napsal:

    11 premium je, zdá se, dobrý počin. A za tu cenu... Tyhle značky-neznačky umí mile překvapit. Viz třeba také Bruncvík černý v kaufu. Po zahrnutí ceny se jedná o dobré volby.

    Odpovědět

  45. honzaUH 12.10.2018 19:55 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Překvapilo mne, jak velký je rozdíl mezi PU v láhvi a plechovce. Láhev je pitelná, sice předražená, nenadchne, ale dá se. Plechovka je ještě dražší, přitom hořkost z ní ulpívá nad všechny meze.

    Odpovědět

  46. honzaUH 12.10.2018 19:45 u Recenze Svijanský Máz napsal:

    Cukr.

    Odpovědět

  47. Sidorovic 11.10.2018 14:32 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Souhlas, lahvovy Prazdroj jsem mel pred par dny, vubec mi to pivo (jeho chut) nejede. A to jsem na nem drive docela ulitaval a povazoval ve svych pivnich pocatcich za the "best"

    Odpovědět

  48. Sidorovič 11.10.2018 14:00 u Recenze Argus Maestic napsal:

    Tak vratislavicka verze poprve uz i v Lidlu na Ohrade (P13). Mne toto pivo prijde nemlich to same co aktualni Konrad 12 - temer stejna chut, po preliti stejna svetla barva, voltaz a nakonec i pivovar. Doufam, ze je to jen ted tou 4 denni akci za 7,90 a postupne nenahradi verzi protivinskou, ktera je opravdu o poznani lepsi.

    Odpovědět

  49. Jarda 10.10.2018 19:14 u Nejlepší točená piva napsal:

    Asi by nebylo na škodu zvážit možnost točeného argusu

    Odpovědět

  50. Gaius Julius Caesar 9.10.2018 5:59 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Pžesně tak to je. Jak už jsem to napsal jednou, jde o kvantitu a ne kvalitu. Z kvality penízky netečou.

    Odpovědět



Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »