Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Nejnovější komentáře

Níže nalezente plné znění 50 posledních komentářů na našem webu.

  1. Jméno 22.10.2019 0:41 u Recenze Staročech ležák napsal:

    Souhlasíme s Vámi!Pivo za úžasnou cenu a chutné!

    Odpovědět

  2. Pepa 16.10.2019 16:42 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Souhlasím.Ale tady to chce odvahu napsat.

    Odpovědět

  3. riso77 15.10.2019 21:13 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Za mna, momentalne jedno z top pitelnych piv z velkych pivovarov v krcme. Musi byt vsak dobre osetrene hospodskym, spravne umyte pohare, teplota, biogon, cerstvost. Porovnatelne s kuskami ako PU, Bernard. Hovorim o pitelnosti a chuti, ktora mi vyhovuje.

    Odpovědět

  4. Daniel 12.10.2019 20:39 u Recenze Celtia napsal:

    Já jo. A je lepší, než egyptský Pharaon.....

    Odpovědět

  5. Moro 8.10.2019 6:05 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Což o to, to by ani nevadilo. Za rok však bude kvalita piva někde v pr... stejně, jako u Březňák 11.

    Odpovědět

  6. Kuba 7.10.2019 9:46 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Už se zase rozdávaly kastly zadarmo, a tak zde respondenti plní své povinnosti :D

    Odpovědět

  7. brak73 6.10.2019 9:54 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Tak jsem měl možnost vyzkoušet a za mě na 12 docela světlébarva, jinak chuť dobrá, dokonce šla udělat čepice z pěny.

    Odpovědět

  8. moly_moly 5.10.2019 19:49 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    U nás doma mělo pivo úspěch, chutnalo dokonce i moji mamince, která pivu až tak moc neholduje :) je pitelné, má říz, hořké tak akorát.

    Odpovědět

  9. Gaius Julius Caesar 2.10.2019 4:35 u Recenze Braník světlý napsal:

    Aha, tak to jsem nevěděl, že Staropramen měl ještě jednoho zahraničního majitele před tím. Každopádně si tuhle břečku u nás kupujou povětšinou taky homelessáci a Hnědočeši.

    Odpovědět

  10. kremák 1.10.2019 13:02 u Recenze Braník světlý napsal:

    Mám dojem, že Molson Coors to nebyly co zrušili pivovar v Braníku, za to může jejich předchozí majitel BAS, nebo jak se jmenovali. Molson Cors jen pokračuje v tom co začeli předchozí majitelé a to, co ty naši chlemtači vydrží. V Petce to snad ani není pivo, neuvěřitelný hnus, lahvové vidím pít akorát bezdomovce a ukrajince, kterým tohle pivo chutna, asi proto, že chutí se tohle pivo přibližuje k ukrajinskému kvasu, do piva to má daleko.

    Odpovědět

  11. Jj 30.9.2019 20:49 u Recenze Celtia napsal:

    Jj, prave ho v Tunisku piju. Opravdu zadny zazrak, ale vychlazeny a cepovany do skla se da. Prekvapil me ten objem alkoholu, ktery neni moc citit. Ale 10 skopku jsem tu jeste nedal.

    Odpovědět

  12. kremák 25.9.2019 21:05 u Recenze Dudák Premium světlý ležák napsal:

    Už je jen otázka čau, až rozjedou to svoje starý HGbéčko co tam maji od dob komoušů, prej že sním ředí jen jedenáctku na desítku, no tímhle přístupem bych se ani nedivil, kdyby už ředili i jedenáctku...

    Odpovědět

  13. kremák 25.9.2019 20:59 u Recenze Dudák Premium světlý ležák napsal:

    Tak po po dvou letech musím zase o Strakonickém pivku něco napsat. Osobně jsem tohe pivo bránil co to jde, mnohdy i více, než by si zasloužilo, bohužel poslední dva roku musím sám přiznat, že kvalita tohoto piva jde velmi strmě dolů. Od odchodu paní Vlkové určitou dobu si to pivo drželo svou kvalitu, postupem času se však začalo šetřit. Nejdříve na surovinách, místo výhradně použváného žateckého chmele přibyly chmelové produkty. I tak to pivo se dalo docela slušně pít a s přimhouřenýma očima jsem Dudáka bránil, jen co to dalo...Avšak podíl extraktu nejspíše se stále zvětšuje, dokonce všechny ležáky(kromě 11°) se začali vařit na stejnou stupňovitost!! Pochopil bych Dudáka Premium, trochu se ušetří na dani, i na surovinách, ale proč má stejnou stupňovitost i bývalé speciály jako je král Šumavy nebo Klostermann (11,8 EPM)? to je totálně degradace těchto silnějších piv, které byly původně vařeny na cca 12.8 % EPM. Nemluvě o chmelových produktech, které jsou také uvedeny na lahvi i přesto, že vedení pivovaru tvrdí opak! V pivovaru se opět vyměnil sládek, resp. ten bývalý povýšil na ředitele. Šéfové se asi rozhodli zastavit propad výstavu, bohužel ne zvýšením kvality, ale naopak snížením, tím vznikl prostor pro snížení cen a zaměření se na jiného konzumenta, který cílí především na cenu. Pivovaru se sice povedlo minulý rok po dlouhé době zastavit propad, růst je cca 5%, avšak v tomto pro naši zemi absolutním historickým rekordním roce to taky není žádný zázrak. Vidím to především snížením cen a různým slevovým akcím, kdy např. bývalý speciál král Šumavy,, který se prodával ještě před cca deseti ley běžně kolem 14 korun, dne za 9,90,-!!! v Coopu byl v nabídce téměř po celý rok za tuto cenu. premium za 10,40,-/dřívě 12,90,-) a Klostermann za 12,90 třetinka(dřívě cca 15,90). kde se to asi promítlo, samozřejmě na kvalitě. Píšu proto, že jsem se vrátil z dovolené na Šumavě a byl jsem velmi nemile překvapen kvalitou strakonických piv, ostatně je jedno jakých, jelikož všechny chutnají téměř stejně a mají stejné vady. Po cca 30ti letech si poprvé na dovolenou příště asi koupím pivo už v Praze, jelikož měl jsem velký problém tohle pivo vůbec dopít, dokonce jsem se s ním trápil ještě týden po dovolené doma, kdy jsem dával přednost pivům jako je Ferdinand, nebo Kácov a Dudáka jsem neustále odkládal na příště ...PS. sládek každý rok přijde s nějakým novým speciálem, no došlo to tak daleko, že už vaří speciální desítky!!Jako kdyby neuměl uvařit silnější pivo, všechno má pod 12 epm. černé pivo se už ve Strakonicích pár let nevaří, pokud už se něco povede, jako byla výroční 650tka, uvařio se jí tak málo že byla za pár dní vyprodaná(také polotmavá!!!!)..tak je to skoro ze všemi speciály...další várka se pak už se neuvaří....je mi fakt smutno...no a hlavní minus strakonických piv, čím dál tím více znatelný diacetyl, a lahváčů nedrží vůbec pěna!!!! A to u všech piv. Škoda, Dudáku, měl jsem tě rád!

    Odpovědět

  14. jaro 17.9.2019 15:00 u Recenze Litovel Moravan napsal:

    Plechovka 0,5l, datum spotreby do 13.3.2020. Pena skoro ziadna a chuti dominuje sladkost. Ta sladkost je dost dominantna a nie moc prijemna. V zlozeni najdeme, ze pivo obsahuje cukor. Horkost je prec, niekde sa stala chyba. Po dvoch kuskoch ma zacala bolet hlava a to sa mi nikdy pred tym nestalo. Skoda, velmi som mal Moravan rad a pevne verim, ze sa jedna len o nejaku nepodarenu varku.Tu co som mal pred tym, bola v poriadku. Nemci maju zakon o cistote piva Reinheitsgebot, cukor v pive je zrejme nie moc dobra vec.Ak niekoho po par pivach boli hlava, je to pruser.

    Odpovědět

  15. lasthunter 12.9.2019 12:40 u Recenze Ferdinand d'Este napsal:

    Za mňa lahodné, ale každopádne je to pivo, ktoré nemusí sadnúť každému (vlastne ako všetky špeciály). V chuti dominuje až medová sladovosť, ale to chmeľové ukončenie s arómou žateckých hlávok je stále dostatočne dôrazné a konečný dojem nie je sladký, skôr vyvážený, aj keď dosť alkoholový. Pozitívum: žiadny cukor. Toto veľmi kvitujem. Pivovary v tejto kategórii výstavu radi naháňajú hektolitre používaním cukru, no pre Ferdinand to neplatí. PS. pre správne vychutnanie pri spodne kvasenom špeciále platí, a to zdôrazňujem, že musí byť správne vychladený, rozhodne nie podchladený, bude sladký, a ani nie teplý, dominovať bude horkosť. Kto našiel správnu teplotu vychladenia, tomu bude chutiť sladovo-chmeľovo vyvážene, alkoholovo výrazne.

    Odpovědět

  16. jaro 9.9.2019 10:13 u Recenze Bernard světlý výčepní napsal:

    Dobre pivo. Jednoduche a robene z laskou. Jednoznacne patri medzi top desiatky, ktore su na trhu. Kvasnicova 10 je este o hruby chlp lepsia, tazko najst lepsiu. Pre mna osobne, patri kvasnicova desiatka od Bernarda, za jednu z najlepsich ake som doteraz pil. Bernard palec hore.

    Odpovědět

  17. lasthunter 3.9.2019 11:26 u Recenze Chodovar Prezident Premium napsal:

    Zlatej jedenástke niekto vyčíta akúsi zvláštnu chuť. Ja som nedávno na oslavu zobral 50 litrový sud a pivo bolo chuťovo čisté, vynikajúco piteľné a aromatický poloraný červeňák bol v dojazde decentný, ale dostatočne výrazný. Ich Zámecký speciál je kapitola sama o sebe. Zo 10 rokov ho radím medzi to najlepšie, čo som spomedzi spodne kvasených pív pil. Klobúk dolu pred týmto pivovarom aj za to, že vystúpil z Pivovarov Lobkowicz predtým, než ich degradovali akcionári z Číny a ide si stále svojou nastúpenou cestou.

    Odpovědět

  18. kremák 3.9.2019 8:24 u Recenze Stella Artois napsal:

    Pletete si granulát a extrakt, jsou to DVĚ odlišné věci. Granule jsou čistě slisovaný chmel, který používá 99% českých pivovar. není na tom nic špatného, prostě v takové úpravě déle vydrží, neplesnivý a netrpí na různé roztoče apod. EXTRAKT JE BUĎTO CHMELOVÝ EXTRAKT, COŽ JE PROSTĚ ROZVAŘENÝ A CHEMICKY UPRAVENÝ CHMEL, A PAK ISO EXTRAKT(TETRAHOP) COŽ VÝTAŽEK Z CHMELE, KTERÝ SE ZÍSKÁVA TAKÉ CHEMICKY POMOCÍ ČINIDEL. Tyto extrakty se nevyrábí z českých chmelů a výrobci jsou převážně zahraniční(např JAhn a Son.., Japonci, Číňani, Jihoafričané..)

    Odpovědět

  19. kremák 3.9.2019 8:05 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    nezlobte se na mě, ale já v žádném případ nejsem zvyklý na hluboce prokvašené pivo, kde jste to vzal? JAko že nepiju Plzeň protože mě nechutná?Nezlobte se na mě, ale když je Plzeň tak málo prokvšená, aby měla plnou chuť, proč jaksi tu plnou chuť u tohoto piva postrádám? To mi chete říci, že třeba Koutské pivo,Únětice, Vimperk a další piva jsou hluboko prokvašené? To je jen obrana zarputilých ochránců PU, kdy tvrdí o vyjmečnosti a prokvašení...Většina českých kvalitních ležáků neprokvašuje piva do mrtě, nevím kde jste na to přišel, že mi chutnají prokvašené chcanky? To prostě není argument. PU je pro mě prstě tuctové průměrné pivo, ani náhodou ne plné chuti, naopak mi připadá prázdné a vodová. A to nemluvím o diacetylu, který je poslední dobou znát, především u lahvového .Pijte si pU, já Vám to neberu, když Vám to stačí.

    Odpovědět

  20. kremák 3.9.2019 7:51 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Nechci ti brát tvé nadšení ze žateckého piva, za mě se toto pivo bohužel v současnosti blíží europivům typu Gambrinus. S příchodem nového zahraničního nadnárodního vlastníka (od r. 2014-Carlsberg) najeli na nové technologie, tudíž velký rozdil mezi těmito pivovary moc nevidím. Nedávno jsem ochutnal jak Žatec Premium, Export a Baronku a už mi to ivo prostě nechutná, vodové, nevýrazné, prázdné...

    Odpovědět

  21. jaro 2.9.2019 19:28 u Recenze Kelt svetlé výčapné pivo napsal:

    Kelt bol vyborne pivo plnej chuti. Ked prisiel na Slovensku na trh, predaval sa flaskovy z takym patentnym keramickym uzaverom. Mozno pred dvadsiatimi rokmi? Uz si to presne nepamatam. Bolo to exluzivne pivo, horke a plne chmelu. To co sa dnes pod tou znackou vyraba nechcem komentovat, aby ma spravca nevymazal. Dnes patri Zlaty Bazant pod koncern Heineken, dalej uz asi netreba. Skoda toho piva, bola to 12 a smelo mohla konkurovat tym lepsim pivam z Ceska. RIP Kelt. Uz je to davno.

    Odpovědět

  22. Aleš 2.9.2019 13:04 u Recenze Chodovar Prezident Premium napsal:

    Jsem Plzeňák a piju pověčinu Chodovárek "Zlatá Jedenácka."Vynikající!!!"Zámecký Speciál"je taky vynikající,ale moc dává.Už se těším na víkend na chatu na Chodovárek.Tak na zdraví ......

    Odpovědět

  23. jaro 1.9.2019 10:55 u Recenze Holendr 12% světlý ležák napsal:

    holendr.cz/Holendr na cepu/ Su tam ceny, madam.

    Odpovědět

  24. jaro 31.8.2019 17:25 u Recenze Zubr Grand napsal:

    Farba je skoro az pomarancova a pivo pekne vonia po chmele. Chut je horkejsia, ale prijemna a pivo sa dobre pije. Vyborny leziak, za mna palec hore. Zubr ziskal tohto roku medzinarodne ocenenie vcetne absolutneho celosvetoveho vitazstva. Leziak Zubr Grand sa stal absolutnym vitazom kategorie Classic Pilsener Lager za Cesku republiku v medzinarodnej sutazi World Beer Avards V Londyne, ktoreho sa zucastnilo minimalne 3500 piv z celeho sveta. Blahozelam.

    Odpovědět

  25. Dagmar Čurajová 30.8.2019 7:48 u Recenze Holendr 12% světlý ležák napsal:

    Kolik prosím stojí 1,5 l Vašeho piva ? Děkuji

    Odpovědět

  26. miracek 29.8.2019 20:33 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Vcelku mne osobně moc nezajímá, jaké je složení nebo technologie při výrobě piva. Pokud je něco v nepořádku, tak se to spolehlivě projeví na pivu samotném. Jinak pokud je příspěvek v diskuzi plný siláckých vulgarismů a podobných výrazů, tak ten zbytek popisující chuť piva je zpravidla těžce mimo. Není obtížné si toho nevšimnout...

    Odpovědět

  27. Pepa 27.8.2019 16:14 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Tyto piva mají zde svoje vlastní diskuze.Na fac. stránkách pivovary české republiky jsou některými pisatel označeny jako "sračky".Já je řadím k tomu lepšímu v Česku.

    Odpovědět

  28. Pepa 27.8.2019 16:03 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Moje informace je po 14 a japonci prý chtějí ještě miň.

    Odpovědět

  29. Gaius Julius Caesar 27.8.2019 8:59 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Ahoj jaro. Pochopil jsem, že to je pro mě a jsem rád, že jsi sehnal dobré pivko, tak na zdraví.S tím Gambáčem se shodnem jako ve všem, ani zadarmo.

    Odpovědět

  30. Moro 27.8.2019 6:25 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Mateční várky na Smíchově mají 18 %EPM. V G by to mělo být lehce pod 15%EPM (14,6 - leč nemám přesné číslo).

    Odpovědět

  31. Moro 27.8.2019 6:23 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Omyl - velký omyl. Pivovarští nepoužívají pro zaokrouhlování EPM matematická pravidla. Dle české legislativy je platný celý uzavřený stupeň. Příklad - pivo o 12,99 %EPM = dvanáctka.

    Odpovědět

  32. jaro 26.8.2019 21:09 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Niekde sa vludila chybicka.Odpoved plati pre Gaius Julius Cezara.

    Odpovědět

  33. jaro 26.8.2019 20:58 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Je to lacne a pre vacsinu ludi to staci. A este si to pochvaluju. Inak s tebou absolutne suhlasim. dnes som u nas v Bratislave objavil sklad kde predavaju Zubra 11 Granda a Litovel Moravan. Kupil som z kazdeho basu. Je toho sialene malo co sa tu da zohnat. Som stastny clovek. Gambac nechcem ani zadarmo, naozaj nekecam.

    Odpovědět

  34. Pepa 26.8.2019 16:43 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Maltozový sirup se už ve Staropramenu nepoužívá .Ostatní složky se nemusí uvádět a používá je i Gambrinus.Staropramen údajně používá silnější ředění HGB ale to nemám ověřeno.

    Odpovědět

  35. Filip jc 26.8.2019 13:01 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Gambrinus : Voda, slad , chmel(sládek) Staropramen: voda, ječný slad , ječmen, chmelové produkty, oxid uhličitý , někde maltózový sirup a izomerovaný chmelový extrakt. na stránkách se dočteš složení, na smíchově nikoli....

    Odpovědět

  36. Pepa 26.8.2019 12:06 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Je mi celkem jedno kdo si v čem myje nebo nemyje nohy ale tyhle postřehy jsou k ničemu.Píší je ti kdo nedokáží ani popsat v čem je pivo dobré nebo špatné.Filipa jc se zeptám.Jaký je rozdíl ve složení Staropramenu a Gambrinusu?Nemyslím množství ale složení.

    Odpovědět

  37. Filip jc 26.8.2019 9:59 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    S prominutím G nepaster je ještě dobrý. Bohužel pověst G je hnus přetrvává.. Myslím, že horší i složením je Staropramen.

    Odpovědět

  38. Gaius Julius Caesar 26.8.2019 9:00 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    V Géčku bych si ani nohy neumyl. Náš nejhorší sajrajt vydávající se za pivo.

    Odpovědět

  39. Gaius Julius Caesar 26.8.2019 8:57 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Ty jsi taky matematik jak ta koukám. Zaokrouhlování čísel ti nic neřiká, co? Čísla 1 až 4 se zokrouhlují směrem dolů, čili číslo, které chceme zaokrouhlit se nemění, kdežto čísla 5 až 9 se zaokrouhlují směrem nahoru, tudíž zaokrouhlované číslo vzroste o jedničku. Takže kdyby měla Baronka do 12,4 tak je to dvanáctka, takhle už je to třináctka.

    Odpovědět

  40. Moro 25.8.2019 17:58 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Zajímavý postřeh - toto kdysi vykazovalo i G. Osobně jsem se s tím zatím nesetkal. Díky za info.

    Odpovědět

  41. Filip jc 25.8.2019 11:33 u Recenze Pilsner Urquell napsal:

    Mně se poslední dobou zdá u PU spíše vada esterová-ovocná.. Jako když pijí pivo typu ALE.. Samozřejmě jen okrajově je to cítit... Možná že nestíhají ležet, tak zvedli teploty..

    Odpovědět

  42. jaro 24.8.2019 22:14 u Recenze Litovel Moravan napsal:

    Vyborne pivo po vsetkych strankach. Ziadne pachute a pitelnost vysoka. Ked na neho natrafim, vzdy si ho rad kupim. Hlavne teraz v lete je to super pivko.

    Odpovědět

  43. Jirka 24.8.2019 21:49 u Recenze Brněnský Drak napsal:

    Doposud mi chutnal, dnes jiz druhý kastl a jako kdybych v hubě měl zrezly hrebiky... Koncim s touto znackou..... Za celoujirka dobu sr mi to nestalo s zadnym lahvacem....

    Odpovědět

  44. Pepa 24.8.2019 13:30 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Jak chutnají chcanky?Jaké chemikálie se přidávají do piva?

    Odpovědět

  45. jaro 23.8.2019 16:19 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Cenovo priaznive, dostupne a vacsine ludi to staci. Tak a sme doma. Nie kvalita, ale cena rozhoduje. O tom to je, nech to chuti ako chcanky, ale je to lacne. Ale to uz je ina kapitola. Ja som hlavne riesil seba a svoje chute. Nie som ziadny bohac, pivo pijem pre potesenie a jeho chut. Je super citit chmel, slad a vsetko dobre co v pive je. Uz len ta vona... Preco by som pil pivo, ktore mi nechuti. Nechcem pit chemikalie, pokial je to mozne. Ked budu na rohu capovat nejaky Corgon alebo Branik zadarmo, nepojdem tam. Radsej pojdem vedla a zaplatim za nieco, s cim budem spokojny. Tak to vidim. Nastastie sa dobre pivo este zohnat da, aj ked je to niekedy problem. Pivu zdar.

    Odpovědět

  46. Chrúst Just 23.8.2019 15:15 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Súhlasím, že na pití tebou uvedených značiek stredných českých pivovarov (Ferdinand a pod.) nie je nič snobské. Samozrejme, porovnávať tieto poctivé nepasterizované skvosty s HGB-čkom z Nošovíc nejde. Nošovické pivo je iná kategória. Cenovo priaznivé, dostupné a väčšine ľudí toto stačí. Ja len ďakujem, že sa zvýšila dostupnosť pív vyrábaných mimo nadnárodných koncernov a nezáleží na tom, čo kde tvrdí nejaký fanúšik údajne rýdzo horkého piva, bez iných adekvátnych senzorických vlastností.

    Odpovědět

  47. jaro 22.8.2019 4:40 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Snob? Myslim ze si trochu zabludil. Snob pije znacku, nezalezi mu na chuti. Typicke pivo pre snoba je PU, tak to vidim na rozdiel od teba ja. Ak ti chutu Radegast, tak ho pi az do konca svojho zivota, nemam nic proti tomu. To co som napisal , za tym si stojim a koncim nasu konverzaciu. Nakolko som napisal vsetko k danej teme a nevidim ziadny zmysel dalej v tom pokracovat. RIP Radegast.

    Odpovědět

  48. miracek 21.8.2019 19:19 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Neni třeba hrát si na snoba, a Radegast ryze hořký ochutnat. Vyrovná se všem Tebou uvedeným pivům, z nichž většinu jsem samo taky ochutnal. 1. Už dlouho jsem nepil běžné české pivo (Radegast Kozel atd...), u kterého by nedržela a rychle mizela pěna. I nejobyčejnější profláknutý Braník ji drží dlouho a hezky kroužkuje. 2. Radegast někteří moji známí nepijí proto, že je pro ně moc hořký. Jiní jej pro tu hořkost vyhledávají. Nikdo však dosud neřekl, že má mírně sladkou chuť. Až Ty. Z těchto dvou důvodů jsem odpověděl na Tvůj příspěvek. A přitom trochu podráždil Mora, před kterým samozřejmě smekám za tyhle stránky...

    Odpovědět

  49. jaro 21.8.2019 12:35 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    PU a Radegast? Preco pre Boha? Ved je nastastie tolko lepsich ceskych piv. Niekto tu napisal predo mnou RIP Radegast a ja s nim naprosto suhlasim. Smedneho mnicha nepijem, ani Zlaty bazant.Radegast povazujem za ich bratricka :( Skoda tych ceskych znaciek co niekedy boli TOP a dnes su nepitne a dokonca az hnusne. Pan Boh zaplat za Postrizinske, Policku, Hubertus, Koutske, Bernarda, Ferinanda, Chotebor a vela inych...Velke dik tymto ludom, ze to co robia, robia dobre. Radegast je ako Plzen, velmi podobna story.

    Odpovědět

  50. Moro 21.8.2019 6:02 u Recenze Radegast Ryze Hořká 12 napsal:

    Lze srovnávat výčepní pivo s ležákem? Psalo se tu už mnohokráte - stupnice je jen jedna a pivních stylů dosti.

    Odpovědět



Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »