Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Pivo v Británii — Birmingham a Walsall: den třetí

Tento článek je dílem číslo 3 z celkových 3 seriálu Pivo v Británii -- Birmingham a Walsall

Náš redaktor Lukáš se vydal prozkoumat tajemství minipivovarů a pivnic v Birmighamu a Walsallu a také britského pivního festivalu The World’s Biggest Real Ale Festival pořádaného organizací CAMRA. Jeho postřehy bude prezentovat seriál příspěvků Birmingham a Walsall.

Omlouvám se za zdržení, ale pracovní povinnosti po návratu do Česka mi zabránily napsat třetí z mých krátkých článečků o výletě na Britské ostrovy. Což tedy se zpožděním napravuji.
Třetí den jsme se rozhodli strávit pouze ve Walsallu, resp. kluci si odskočili do Wolverhamptonu, kde hráli světoznámí Rudí ďáblové z Manchesteru United. Já jsem zašel do The Imperial (Wetherspoon) a z místní nabídky si vybral pouze jedno pivo – Two Hoots (Dvě zahoukání). Jelikož mě zbytek nabídky nezaujal, resp. ostatní piva jsem měl již ochutnaná, vyzkoušel jsem jeden Cider. Ostatně 10 druhů Ciderů tvořilo i festivalovou nabídku.

Poté co odbilo poledne, přesunul jsem se do BCA, kde jsem měl v úmyslu se najíst. Na místě jsem zjistil, že v neděli tu probíhá Mother’s Day a jídlo podávají pouze na předchozí objednávku. Dal jsem si tedy alespoň Real Ale v podobě Double IPA z Coastal Brewery (6,5%). Poněkud zajímavé narazit na americký výmysl v tradiční Anglii. Díky tomu, že jsem si v pátek zakoupil CAMRA’S Good Beer Guide 2012 jsem ve Walsallu objevil další zajímavou hospodu s Mildem na čepu – Lyndon House Hotel (LHH). Mild X2 byl dobrý a Deuchars IPA s pouhými 3,8% alkoholu také, ale v případě jídla se opakovala situace z BCA. Vydal jsem se tedy na doporučení obsluhy do nedaleké restaurace. A tam to, světe div se, dopadlo úplně stejně. V té době se již přiblížila čtvrtá hodina, tedy čas, kdy nonstop otevřená Asda (místní supermarket) zavírá (sic!). Zašel jsem si nakoupit lahváče na doma a v místní kantýně okusil anglickou verzi UHO s bramborem a hovězím masem. Bylo to hrozné, ale alespoň jsem zahnal hlad.

Zbytek dne jsem pak strávil ochutnáváním piv v LHH a BCA. V BCA, na pípě, která již měla zůstat prázdná, kvůli nám dokonce narazili pivo s názvem Top Totty. Pivo, které je kvůli své etiketě zakázáno čepovat v anglickém parlamentním baru. Jak se blížila půlnoc, seznali jsme, že už toho bylo dost a šli se vyspat. V pondělí jsem totiž vstávali poměrně brzo, a přesto jsme málem nestihli letadlo:o).

P.S.: Časem se můžete těšit na obsáhlejší článek, který shrne celý výlet.

Procházení seriálem<< Pivo v Británii – Birmingham a Walsall: den druhý


Komentáře

  • kokýs napsal:

    Nedá mi to, abych se nezeptal na smysl tohoto „seriálu“..Četl jsem všechny jeho díly a domnívám se, že tam nebyla jediná zajímavá informace. Čekal bych alespoň krátký popis ochutnaných piv, to bych si přečetl s chutí. Styl vstal jsem dal jsem si pivo, pak oběd, pak tři piva a šel spát mi nepřijde jako nejšťastnější..

    • Elf napsal:

      Pravda, o ochutnaných pivech jsem toho moc nenapsal (spíše nic). Každopádně to ani nebyl účel těchto krátkých článečků. Je to spíš takový krátký deníček, jehož větší část byla psána za pochodu. Je to první pokus a zůstává otázkou, zda to podobně ale lépe dělat i do budoucna.
      Každopádně na zobecňujícím článku, kde bych rád popsal vzhled a náladu anglických hospod, čepovaná piva, ať už z nabídky The World’s Biggest Real Ale Festivalu, nebo ostatních navštívených hospod, jsem už začal pracovat. Rád bych se také zmínil o CAMRA’S Good Beer Guide a pár dalších zajímavostech.
      Doufám, že v hlavním článku, který snad bude brzy zveřejněn, najdeš ten typ informací a poučení, který si očekával.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »