Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Svijanský rytíř

Údaje o pivu

  • Název piva: Svijanský rytíř
  • Pivovar: Pivovar Svijany
  • Země, město: Česká republika, Svijany
  • Styl: světlý ležák českého typu
  • Alkohol: 5,0 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 2 měsíce
  • Stupňovitost: 12°

Hodnocení

Barva

Tmavě zlatá, čirá.

Pěna

Pěnivost velmi dobrá, pěna velmi pěkně drží. Později se však trhá na cáry. Pivo pěkně kroužkuje.

Vůně

Vůně je sladová s mírnou kvasnicovou složkou. Později se rozvine vůně chmelu — květinová, kořeněná.

Chuť, říz

Říz je velmi silný, pivo je mírně přesycené, což bohužel ruší chuťový zážitek. Hořkost je výrazná, mírně ulpívající. Pro někoho by mohla být až příliš výrazná. Plnost je dobrá, pivo je však chuťově nevyvážené s příliš výrazným koncem, který není propojen se zbytkem těla. V polovině doušku jsou cítit kvasnice.

V druhém (DMT 23.7.2012) ze dvou chutnaných vzorků bohužel je ve vůni mimo květinového chmelového aromatu cítit i lak na nehty.

Další komentář

Pitelnost střední, limitována charakterem hořkosti. Ve složení uveden cukr. Pivo je dochmelováno, v českých průmyslových pivovarech nepříliš častou, metodou dry hoppping, tedy chmelením zastudena. Přítomen je i chmelový isoextrakt, tedy tetrahop (který je původcem charakteru pěny).

Fotografie

 

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
6 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (32 hlasů, průměrné hodnocení: 7,88 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Moro napsal:

    Jen bych si dovolil dodat, že toto pivo je zařazeno do kategorie BITTER (je to napsáno i na etiketě a ne každý si toho všimne) – takže zvýšená hořkost je v pořádku, ulpívání však nikoli.

    • Kaacz napsal:

      Ale ulpívání je velice subjektivní pocit. Já jsem za to rád, vychutnávám, nechlastám. Mám pauzičku s požitkem, nic mne nenutí za chvíli do sebe lít něco dalšího aby chuťové pohárky byly uspokojeny. To je problém vodových piv. Lámat do sebe jesbo za druhým ..

  • Akord23 napsal:

    Na muj vkus az prilis ulpivajici horkost, citim ji jeste 10 minut po dopiti…

  • Kaacz napsal:

    Hořkost je pro mne deviza. 🙂 Rád si dám na chalupě „za rohem“.
    Pokud recenzentovi vadí sycení, co by pak řekl na výrobky SAB Miler byť z tanku? Ty jsou přesycené k zblití. 🙂

  • hero napsal:

    milujem to pivo v capovanej forme…

  • mnicky napsal:

    Najvtipnejsia mi na tomto pive pride ta hrda hlaska „tradicni pivo“ na etikete 😀

  • restless napsal:

    Chemická „vůně“, chemická pachuť, ve složení chmelový isoextrakt. Chvíli jsem přemýšlel, jestli pivo vyleju do dřezu, nakonec jsem se přemohl a dopil ho. Je to už asi 10 let, kdy jsme na vejšce začali chodit pravidelně na Svijany – Máz a občas třináctku. Předtím pro mě neznámá značka piva mi zachutnala a od té doby jsem na ni nedal dopustit. Když jsem včera pil Rytíře, všechny nostalgické vzpomínky se rozpustily v tetrahopu a zbyla jenom hnusná pachuť. Snad to byla jenom výjimka, točený Máz ještě určitě někdy zkusím, Rytíře si ale nekoupím asi hodně dlouho, jestli vůbec někdy.. 4/10

  • FELZETh napsal:

    Lahváč nepitelnej, ve většině hospodách taky, smrdí chemií a taky tak chutná…V pivovaru nesrovnatelně lepší, jak za starejch časů…nevím proč je mezitím takový rozdíl 🙁

  • Marha napsal:

    První pivo, které chutná po houbách. Nebo že by zaplísnění ječmene?

  • Zdenál napsal:

    Lahváč jsem míval ve velké oblibě do r. 2015, i když vůně nebyla úplně košer, chuťově mi velmi chutnalo. V r. 2015 (po změně etiket) neskutečné zhoršení, teď už bych měl problém ho poznat v řadě marketových piv. Velké zklamání dneska, zhoršení jak hrom …

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »