Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Guinness Extra Stout

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Černější než noc. 🙂

Pěna

Hustá, krémová. Drží stabilně i po pěti minutách. Kroužkuje.

Vůně

Po praženém ječmeni a švestkách.

Chuť, říz

Smetanový nástup téměř ihned nahradí suchá chuť praženého sladu v kombinaci s jemnou sladkostí a dlouhým dojezdem. Říz střední, pitelnost vysoká.

Další komentář

Tato klasika se dá považovat za velmi decentní, vyvážený stout, který nikterak neurazí.

Něco málo z Wiki:

Guinness Original/Extra Stout má rozdílný obsah alkoholu v jednotlivých zemí, kde se prodává. 4,2 % – 4,3 % v Irsku a zbytku Evropy kromě Německa, kde má obsah alkoholu 4,1 %, vNamibii a Jižní Africe 4,8 %, 5% v USA a Kanadě, a 6 % v Austrálii a Japonsku.“

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (18 hlasů, průměrné hodnocení: 7,78 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , ,



Komentáře

  • Energetik napsal:

    Černější než noc 😀 😀 😀 některý borce z PI na vás! 🙂 😀

  • Roman napsal:

    Fuj! Nechapu popularitu tohohle Irskeho odpadu, podtrzenou tim, ze stout se ma podavat nechlazeny- tudiz nepitelny. Tot muj nazor, davam 3 hvezdy..

    • PIvo napsal:

      (-: U teplejšího vynikne dost ten praž. ječmen. Jinak se má servírovat od 8 do 12, což je mezi styly střed. Existují pivní specialty, které se podávají horké.

      • Roman napsal:

        Tak to asi neni nic pro mě. S pivem mám spojenou určitou míru „osvěžení“, kterou by mi asi teplý speciál nepřinesl. Hold nemůžu mít všechno a vyšší teploty v klidu přenechám kávě a slepičímu vývaru.. 🙂

    • poutnik napsal:

      hm, další „pivní znalec“, který tady zamořuje diskuse……

      jaká je podle tvého názoru ta „nechlazená“ teplota?

      Irský odpad? Hodně odvážné tvrzení, ale od českého pepíka, který nedohlédne dále než za obzor euroležáku plzeňského typu, takové dost typické….

      Pro tvou informaci – to co od Guinnesse kupuješ tady, není vyrobeno v Irsku, ale ve filiálkách v Africe, originálního „irského“ Guinnesse si koupíš především v UK, anebo v Belgii

      • Roman napsal:

        Děkuji ti za sondu do mojí duše, pane psychologu, pouze jsem vyjádřil svůj názor. Pro tvoji informaci zahraniční produkci velmi oceňuji, mám rád Belgická piva, Bavorská piva jakožto i produkty méně „profláklých“ států. Oceňuji hlavně výběr pro naše končiny nezvyklých druhů piva i jejich velké chuťové rozdíly. Z ČR preferuji výhradně produkci menších pivovarů, a rád ochutnávám vše co jsem ještě nezkusil- nejsem předpojatý. Co se týče Guinnesse, jede se v podstatě o jediný pivovar v Irsku, který má dostatečnou tržní sílu na to aby protlačil svůj produkt do každé hospody nejen v Irsku. Celkově málo rozšířená obliba „lager“ a s ní ruku v ruce často i nízká kvalita tomu výrazně napomohli. Říci že Guinness je skvělý, neřkuli nejlepší, stout je pro mě to samé jako tvrdit, že Pilsner je skvělé pivo. Pokud jste někdy ochutnal nějaký begický, či německý stout nebo porter, opravdu netuším co na Guinnessovi vidíte. Pokud vím (ale jistý si nejsem) Měl by se Guinness čepovat při teplotě 6 stupnu, což je alespoň pro mě mezní hodnota a byť jen o stupínek teplejší pivo už mi příliš nechutná.

        • poutnik napsal:

          hm, takže pivo teplejší než 6° je pro tebe už nepitelné, v tom případě nemůžeš hodnotit nic jiného než lagery, protože všemožné bocky, stouty, ejly atd. při této teplotě nemůžeš ohodnotit, tedy můžeš, ale chutná to pak asi všechno stejně…..

          popularita Guinnesse – toho tvého irského odpadu vycházi ze zcela jiných důvodů než, které jsi tady vypotitl – za války se díky energetickým omezením nemohlo v Anglii pražit obilí, v Irsku toto omezení neplatilo, proto Guinness pronikl do všech částí tehdejšího Britského Impéria, kde nahradil britská piva – to je v kostce shrnutý jeho celosvětový průnik na trhy, a jelikož to není špatné pivo (pro tebe irský odpad), tak se na těch trzích už také udržel.

          dále se s tebou nemám o čem bavit

        • PIvo napsal:

          Guinnes Export z belgického trhu je pro mě rozhodně jeden z nejlepších stoutů, co jsem měl, z těch nízkovoltážních nejlepší. Extra stout případně draught je podstatně sušší a je v něm víc praženosti a kyselosti, ale takhle to má vypadat. Kyselost se mi zdá v poseldní době nějak na ústupu nebo a tlačí asi víc na chmel. Právě jsem byl na chutném pumpovaném porteru z anglického mikropivovaru The Sportsman a tam sládek zkyslou várkou nešětřil, podobnost se stoutem, který z porteru vychází je značná. Přiznám se, že jsem asi žádný německý nebo belgický stout a snad ani porter neměl, možná ten belgický, ale nějak mi neutkvěl v paměti. 6 °C teplota konzumace je na mě moc i pro ležák, zanikají úplně všechny chutě, u silného saisonu nebo pšenice snesu i 4 °C.

      • Stichon napsal:

        Možná by si mohl zkusit předávat nějaké vědomosti, když ti tolik vadí neznalost lidí, kteří se opovážili „zamořovat“ místní diskuzi. Ponižovat je ale snažší, viď? Místo aby si Guinness obhájil a řekl proč je dobrý, radši nadáváš člověku, který se snaží o pivu aspoň něco dozvědět. Sem rád, že sem přidávají názory i nezkušení lidé, místo toho aby si koupili v lidlu bráníka za 5,90,- a nezajímali se..
        Tvé komentáře zde čtu pravidelně, je poznat, že si co se piva týče velmi znalý a zkušený, ale v dnešní diskuzi si pro mě větší blbec než Roman…

        • Moro napsal:

          Já jen dodám – diskuse na našem serveru jsou občas vedeny tvrdě (silná argumentace), ale vždy korektně a bez urážek. Oba pánové jsou na opačných pólech, ale myslím, že oba v rámci zvyklostí našeho serveru.

          • Stichon napsal:

            Za blbce se omlouvám, jen mi přišlo, že Poutník má v argumentaci rozodně navrch a je zbytečné snižovat se k nadávkám, které akorád vyvolávají hádky…

  • Majkl napsal:

    Dobrý stout, výrazně kávový, občas si ho rád koupím.

  • Oliii napsal:

    Hodnoťte chuť piva a nechytračte … Co člověk to názor, především sle slušnost chlapci, toť vše

  • Pavel napsal:

    Pil jsem ho ve Španělsku celou dovolenou a super 🙂

  • olda napsal:

    pivo jsem pil a nic horšího neznám, takový hnusný „kafe“ a nehrajte si na znalce

  • Pike napsal:

    Vnucují se mi tři otázky:
    1. Jaké pivo preferuje pan Olda?
    2. Kdo přesně si nemá hrát na znalce – recenzent, nebo diskutéři?
    3. Co si pán představuje pod takovým pojmem „znalec“?

  • Andrej napsal:

    Ku tomu obsahu alkoholu… Asi dva mesiace som kúpil v Nemecku Guinness extra stout. Obsah alkoholu je 5%. Pravdepodobne neaktuálne informácie.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »