Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Samuel Smith’s Old Brewery Pale Ale

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

tmavě měděná, průhledná

Pěna

v tenké vrstvě se povaluje po hladině piva, lehce tmavší

Vůně

sladká vůně tmavého ovoce, podpořená karamelem.

Chuť, říz

tělo střední až lehce slabší se středním až středně silným řízem a středně intenzivní hořkostí. V chutích se prolíná chuť trpkého jablka, brandy, pepře, zemitosti, tmavé marmelády a tmavého ovoce. Konec je poměrně suchý a lehce hřejivý.

Další komentář

Poměrně vydařené, avšak možná méně pitelné a dalo by se říct i lehce únavné. Chutí se zde míchá poměrně hodně a suchý konec moc k dalšímu napití nenabádá. Doporučil bych zřejmě jako zakončení večera, případně v podzimních sychravých večerech ke knize.

Na etiketě láhve lze naleznout informace o párování tohoto piva a jídel. Hodí se tedy k pečenému hovězímu a Yorkshirskému pudinku, pečenému kuřeti, sýru, uzenému lososu, krabímu salátu, polévce bouillabaisse, sushi, steakům a ostrým pokrmům jako Tandoori a tzv. Balti cuisine, což je dle wikipedie britské curry

Pivo je také registrováno společností The Vegan Society a je vhodné pro vegetariány i vegany.

Na etiketě ve složení je také psáno mimojiné, že obsahuje „seaweed finings“ nazývané jako „Irish moss“, jakási „mořská zjemňovadla“, což po dalším ohledání jsou opravdu mořské řasy z oblasti Anglie a Irska, které se používají proto, aby bylo pivo čistší a nebylo zakalené. Toto čeřidlo se přidává do mladiny těsně před ukončením chmelovaru.

Fotografie

Samuel Smith’s Old Brewery Pale Ale

Samuel Smith’s Old Brewery Pale Ale

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (4 hlasů, průměrné hodnocení: 5,50 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , ,



Komentáře

  • Kryšot napsal:

    S „seaweed finings“ jsem se setkal i u Fuller´s. Nemáte někdo náhodou osobní zkušenost s použitím? Na netu jsem moc informací nenašel.

    • PIvo napsal:

      Mám, je to puchřatka kadeřavá. Stačí jí poměrně málo, smrdí po rybách, ale to se úplně ztratí v takovém velkém poměru piva ku řase. Přidává se 10-15 minut před koncem chmelovaru, nejlépe rehydrovaná (den dva předem) a někdo ji i mele na prášek.

  • jozi napsal:

    drviva vacsina/takmer vsetky/ ‚cask beers‘ tu v anglicku obsahuju fish isinglass. To sa pridava, aby bolo capovane pivo cire a ziskava sa z vysuseneho vzdusneho mechura ryb.chvalabohu je tu v poslednych rokoch trend ‚keg piv’najma medzi malymi pivovarmi a tie su skoro vzdy bez tej ‚rybaciny‘.

  • poutnik napsal:

    teď o víkendu vypito 29 různých real ejlů převážně z malých lokálních pivovárků natočených ruční pumpičkou……byl to jeden z nejkrásnějších víkendů…..:-))…..a k tomu všemu ještě i Spurs vyhráli……jen ty ceny jsou pro nebohého Čecha šílené a výlet na fotbal tak o 100% prodraží…:-)

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »