Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Klášter ležák

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

zlatavě žlutá, pivo čiré

Pěna

bílá, spíše řidší s velkými bublinami, po chvíli opadává, až se roztrhá zcela

Vůně

výrazně chmelová, jemně sladové tóny

Chuť, říz

První dojem po napití je silně chmelově hořký, po chvíli nastupuje kratší sladová chuť. Dominatní je chmelovost tohoto piva – v ústech zůstává příjemná hořkost, která je dlouhá a jen pozvolna odeznívající, rozhodně však ne nepříjemná. Sladové tělo piva je plné. Říz střední.

Další komentář

Pivo je nepasterované, což má samozřejmě vliv na kratší dobu použitelnosti a také by (jako tzv. mrtvá piva, která to většinou v pohodě „vydrží“) nemělo být skladováno při vyšších teplotách a na přímém slunci. Vyšší hořkost je ku prospěchu věci – pivo bych doporučoval jako vhodné k celovečerní konzumaci, ale také jako výbornou tečku po dobrém obědě či večeři.

Fotografie

Klaster 002

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (102 hlasů, průměrné hodnocení: 8,70 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , ,



Komentáře

  • Radek FISCHER napsal:

    Dle mého názoru toto pivo chutná velmi příjemně a nepasterizace je mu jen ku prospěchu. Krátce řečeno : V dnešní době jedno z mála dobrých piv.

  • Moro napsal:

    to Radek FISCHER:
    Souhlasím a tvrdím, že doba použitelnosti 270 dnů je pivní šílenost. No, pokud někomu nevadí, že pije mrtvé pivo. Já si taky dám raději nepaster.

  • Radek FISCHER napsal:

    To Moro. Jasně.Včera jsem koupil basu lahvového (ikdyž čep je čep) a min. trvanlivost je do půli června.Takže i pro člověka,který si dá své 1 pivko denně a má tu basu alespoň v obstojném sklepě, by neměl být problém to vypít dávno před „deadline“. A ta chuť,fakt stojí za to. Měj se.

  • ian von rave napsal:

    V poslední době asi moje nejoblíbenější pivo, které hodnotím i nad 11º Primátor. Nepasterizovanost je jen ku prospěchu, pěnu (z láhve) mívám dobrou.

  • dundee napsal:

    v tomto případě bych povýšil lahvovou variantu nad točenou, resp. ve dvou případech jsem byl zklamán (což např. u Mazanýho Anděla mám i u jiných dobrých značek jako např. Janáček a Rychtář)…vždycky si v tomto případě říkám jak moc velkou škodu dělají někteří hostinsští pivovarům a divím se, že si nekontrolují kvalitu čepů (viz výborné Postřižiny)

  • mnicky napsal:

    Hmm, zaujimave, dnes som mal tmavy Klaster ale ako pozeram, na stranke pivovaru ho vobec nespominaju 😀

  • PetrM napsal:

    A ani ho nevyrábějí – zřejmě nějaká mýlka u Tebe. Klášter produkuje výčepní, 11°, Kvasnice a Premium, v letošním roce přibyl 19° Bock (jednorázová várka 200 hl).

    • mnicky napsal:

      No mal som ho v bufete plaveckeho bazenu Podoli, Praha 4 a viem o nom iba tolko, kolko tam mali napisane, teda ze „Klaster tmavy“. Ak ale Klaster tmavy leziak nerobi, tak co to tam potom ludom capuju? 😀

      • PetrM napsal:

        Jakékoliv jiné tmavé pivo, které si nazvali Klášter tmavý. Naprosto běžná praxe v hospodách. Možná by stálo za to znovu navštívit a přeptat se personálu.
        I s dodatkem, že Klášter žádné tmavé pivo nedělá, tak co teda vlastně čepují. Osobně si myslím, že jsi pil Klášterní z Černé Hory (soudím podle podobnosti v názvu, jinou indicii nemám).

        • mnicky napsal:

          Bol som sa spytat, a mal si pravdu :). Predavajuca mi ukazala vrchnak (asi od sudu alebo niecoho podobneho) na ktorom bolo logo Cernej Hory a pod nim stalo: „Klaster tmavy“. Takze zahada je vyriesena…
          Zaujimave su dve veci: 1) Ze predavajuca nevidi rozdiel medzi „tmavym Klasterem“ a „tmavym Klasterem z Cerne Hory“ a pravdepodobne je presvedcena ze capuju tmave z Klastera.
          2) Ze na tom vrchnaku nebolo napisane „Klasterni tmave“ ale „Klaster tmavy“. To potom naozaj moze pomylit aj predavajucich, ako tomu je aj v pripade tohto bufetu…

          • PetrM napsal:

            Super, díky za průzkum. To, že je tam Klášter tmavý určitě není dobře – pivo jmenuje se Klášterní tmavé a tak by to mělo stát i na víčku. Nemyslím ale, že jde o nějaký pokus maskovat Klášter za ČH, spíše nějaké chybka v označení piva v pivovaru ČH.

          • PetrM napsal:

            Tak jsem se taky angažoval a sehnal víčko z Černé Hory, respektive etiketu, na kterou se tisknou údaje o obsahu sudu. Na etiketě stojí: „Klášterní“ a pod ním menším písmem: Pivo výčepní tmavé.
            Tak to tedy už nevím v čem je zakopanej pes. Nemáš fotku? Jestli jo, pošli mi ji na mail: mech151266@gmail.com. Dík, PetrM.

  • mnicky napsal:

    To by asi bolo najlepsie. Inak oni tam vsade maju hrde napisy ze ‚Klaster‘ pocnuc poharmi a podpivnikmi a konciac vyvesnou tabulou nad vchodom, a capuju aj ‚Klaster svetly‘, takze clovek vazne nadobudne dojem ze pije tmave pivo od Klastera 😀

  • Marc napsal:

    Klašter je vynikajicí pivo, které kupuji v Globuse (jinde jsem ho zatím neviděl) poměr cena/výkon jednoznačně bezkoknkurenční. Souhlasím s názorem že tyto nepaster. piva z produce Lobkowitz by měla být na čepu zpětně kontrolována jinak je to boj s větrnými mlýny.

    • PetrM napsal:

      A jak by sis takovou „zpětnou kontrolu“ představoval?
      Samozřejmě, že pivovary stojí o to, aby bylo pivo na čepu v té nejlepší kondici, ale docílit toho za současných podmínek trhu je prostě nemožné. Myslím, že toto už bylo probíráno mnohokrát, systém Postřižiny zkrátka nelze uplatňovat. Jediné řešení vidím v legislativě – kontrola pravidelného čištění trubek optimálně 1x týdně (ať už hygiena nebo ČOI, to je fuk) a odebírání vzorků. A pak i odebírání licencí a zavírání podniků, které by opakovaně nedodržovali pravidla. Ale to je sci-fi (zatím).
      A pak druhá varianta – podobným podnikům se zdaleka vyhýbat. Osobní zkušenost – před cca 14 dny návštěva restaurace na Skácelové v Brně za kamarádem (hospodu nebudu jmenovat) – v pivu kus svinčíku z trubek = parníček (teda spíš Titanic), host reklamoval a dostal nové pivo s ještě větším kusem bordelu. Ptám se hostinské co že to je za „bonus“ a jak čistí trubky. No a paní že neví, ale že se o to stará technik ze Starobahna a že je spolehlivej – nemusí ho kontrolovat!!!
      Tak co teď?

  • visek napsal:

    delam v provoze kde mam 60-70 stupnu a kdyz se vratim domu tak si dam pivo.pani mi privezla klaster -lezak 11.vyborne piti v penny mely za 6.50 privezli mi jich 80 ks.premyslim privezt jeste vice.jirka

  • obregon napsal:

    Když si zrovna nenašetřím na nějakou IPA nebo bavorský weizen, je tohle pivo jasná volba, poměr kvalita / cena bezkonkurenční. Jen ta pěna by mohla být výživnější.

  • Filip JC napsal:

    Takové hezky zakulacené pivo.. sedí tak jak je. Hořkost je ještě ok.

  • Vašek V. napsal:

    Panebože,to je dobrota!Klášter 11,to je potěšení po noční směně,hned se člověku zvedne nálada a má lepší chuť do života.A potom,že na horách není krásně!S dobrým a kvalitním mokem se dá přežít i zima.

  • Vašek V. napsal:

    …a kamarád a soused Fanda,souhlasně přikyvuje a usmívá se na svět ….

  • Akord23 napsal:

    Pro mě momentálně jedna z nejlepších průmyslových 11tek na trhu…kupuju pravidelně na večerní spláchnutí žízně po pracovní době…

  • Ganimoth napsal:

    Mezi prumyslovymi jedenactkami je tohle pivo muj soucasny favorit, sehnatelny i v mensim meste.

  • Pirath napsal:

    Jedno z nejlepších piv, která jsou běžně v prodeji. V místní Bille jediné pravidelně doplňované pivo, které lze pít. Opravdu dobré pivo.

  • fanousek napsal:

    jj, vyborny pivo za dobrej peniz. Vyrazna, plna chut, zadna voda, horky stredne. Na namesti v mnichive hradisti za 10kc kdyz maj akci.

  • Edd napsal:

    Bohužel, už asi rok chutná Klášter velmi jinak a nechutná mi jako mi kdysi chutnával.

  • Radys napsal:

    poslední 2 měsíce mám od pivařů informace, kteří nepili nic jiného než klášter, že pivo jim nechutná a má příchuť desinfekce jako by snad ve výrobě špatně vypláchli trubky. Bohužel velká většina z nich se vrací ke gambrinusu, který naopak začíná chutnat jako dřív. Škoda, že Klášter nedokázal udržet svůj standart ležáku a premium…10 nepiji, fuj.

  • Filip napsal:

    Ano ano.. Musel jsem vylit taky 2flasky. Desinfekce,nebo nepovedená varka. Cca 3tydny zpet.

  • Hugo napsal:

    Hm, včera koupená jedna lahev v normě, dnes otevřeno a jdu vylejt. Chutná jako desinfekce Ajatin…

    • Akord23 napsal:

      Se divím že tam to nestahli z prodeje, já už sem dobrej měsíc a půl 11 Klášter v kramech neviděl…jako stát se může všechno, ale stejně nechápu jak tohle mohli vypustit do prodeje

      • Akord23 napsal:

        Po aktualni navsteve mistniho Alberta opravuji, 11°Klaster po dlouhe dobe opet v regalech…expirace 12.4.2016…zatim sem nekupoval, ale pokavad je pravda ze i po obnoveni distribuce pretrvava v novych varkach dezinfekcni pachut, prijde tento pivovar nadobro o vetsinu zakazniku, skoda

  • Zdenál napsal:

    Mně se právě naopak zdá hořké málo. Bylo celkem lahodné, takové „hladké a kulaté“, na mě až moc – mám rád drsnější a víc hořkou chuť na konci. Ale to je už o osobní chuti. Zaujalo mě, že by se mělo vyrábět pořád v původních prostorách, použity spilky … Asi půlroku jsem ho neměl, dezinfekční chuť nemůžu posoudit.

  • Filip napsal:

    Tak pivo je zase lepší .. ,ale né o moc.
    Byl jsem na „exkurzi“ , tak vlídný průvodce, poctivě přiznali údajnou vadu pouze senzorickou ve vodě. Že údajně jen třeba 2 piva v base špatný.. atd… ale věděli o tom, bohužel laborka nechala vše vyexpedovat, nic škodlivého.
    pil jsem lahvoně před vstupem a docela ok.. pivo uvnitř , přímo z tanku hořké, měli by opravdu chmel ubrat.
    Jinak vše staré až na nerez varnu a pomalu přecházející i na nerez spilky.. (teď půlka ještě původní, jen se speciálním gumovým nátěrem..) jinak asi nejlidštější exkurze v pivovaru ze všech..

  • Algo napsal:

    Pijem dávku L42601160821. Bez sanitačnej pachuti. Klášter som nepil od leta 2015. Teraz po takmer roku pri dvanástke jednoznačne zmena chuti… zrejme menej kvalitné suroviny.

  • renda4 napsal:

    Nic moc , hořkost slabá jako kdybych pil něco jiného než čtu v recenzi …

    • franz napsal:

      taky už je to letitá recenze, popravdě já už Klášter skoro nepiju, tehdy to bývalo solidní pivo, jedno z nemnoha v marketu, takže jsem toho vypil basy, dnes je výběr někde jinde

  • Sidorovič napsal:

    2x po sobe v posledni dobe koupeno, pokazde lehce desinfekcni prichut a znacne vodova (byt na jedenactku) chut. Zajimave, ze 12° Klaster je (zatim) vyborna, kazdopadne tohle uz ne.

  • jirka napsal:

    Potvrzuju. Klaster 11 ja uz cca dva roky cim dal horsi pivo, chut nijaka, konzistence vodova, nulova pena. Jeste chvilku a trumfne lidl DEEP.

  • Lojza napsal:

    Pil jsem cca dva týdny zpět láhváče – hrůza, nepitelné. A dřív to bylo tak dobré pivo.

  • Libor napsal:

    Klášter 11 jsem přestal kupovat, protože v podstatě to pivo smrdí. Říkal jsem si špatná várka, dáme tomu čas. Koupil jsem opět (jsem nepoučitelný) – typický švuňk toho piva tam byla zas. A pozor, před 14 ti dny jsem zašel do pivovarské hospody ve Skále. Říkal jsme si, že pivovarská hospoda musí být IN. No takto – Kvasnicové pivo na čepu – vodové a smrad, točená jedenáctka – smrad, dvanáctka smrad. Pozval jsem tam přátele a styděl jsem se. Předtím jsme byli v pivovaru Rohozec a a to byl zcela jiný level, prostě o patro výše! Když mi servírka ve Skále říkala, jak pila Rohozec nedávno a dostala průjem, měl jsem sto chutí ji říct že je divný že po smradlavém pivu se nepodělala, ale spolk jsem to. Jediné pivo co se dalo pít, byl navařený speciál 19ctka. Klášter je fakt smradlavý hnus, poslední 2-3 roky..

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »