Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Sentický Kvasar Vánoční ležák

Údaje o pivu

  • Název piva: Vánoční ležák
  • Pivovar: Pivo Kvasar, s.r.o.
  • Země, město: Česko, Sentice
  • Styl: světlý ležák českého typu
  • Alkohol: 5,1 %
  • Forma: PET 1,5 l; trvanlivost ještě 3 měsíce
  • Stupňovitost: 12°

Hodnocení

Barva

Sytě zlatá, lehce zakalená.

Pěna

Pěnivost je podprůměrná, pěna se navíc ve sklenici příliš dlouho nezdrží a brzy máte jen čirou hladinu. Škoda.

Vůně

Velmi pěkná, sladová s přídavkem karamelu a možná i lehké medovosti, u které si však nejsem zcela jist, zda pochází ze sladu nebo z medu, který je do piva přidáván.

Chuť, říz

Pivo je středně plné sladové chuti. V tandemu se sladem je příjemný karamelík zakončený lehce nakyslým koncem, který bych si představoval, vzhledem ke stupňovitosti o něco plnější. Hořkost střední až slabá, optimální. Říz střední až silný.

Další komentář

Pěkné sváteční pivo při zachování běžné stupňovitosti — ve složení hádám mnichovský a nejspíše i karamelový slad. Pitelnost je nadprůměrná, bohužel však tato pochází z části i z nepříliš plného konce piva. Celkově jde však o zdařilý kousek, na kterém si rád u sváteční tabule pochutnám.

Obsahuje cukr.

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (4 hlasů, průměrné hodnocení: 6,75 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Kuba napsal:

    Vánoční jsem nějak nestihl, ale dnes ochutnávám Velikonoční. Krásná krémová pěna, po opadnutí zůstane na hladině v tenké vrstvě až do konce – na PETku paráda.. Alkoholu 5%, cukr ve složení není. Pěkné sladové tělo – medu je tam imho na Kvasar tentokrát o něco méně – s kratším hořkým dozvukem. Dle mého názoru velmi zdařilý počin (7,5 z 10).
    _
    Teď bych se rád optal odborníků:
    Zároveň s tímto velikonočním jsem koupil i jednu Petku černé třináctky. Bohužel to byla „výlevková záležitost“ a přitom nám dříve chutnala… Možná je to tím, že už byla necelý týden prošlá, čehož jsem si všiml až ex post. Už při nalévání to bylo podezřelé – žádná pěna, kyselá vůně. A v chuti byla kyselá tak, že skončila v dřezu. Možná ji pán z Čebína (kde jsem ji kupoval) skladoval nejen dlouho, ale i hodně blbě.
    _
    A otázka zní: je kyselost a ztráta pěny možným důsledkem špatného skladování a prošlé (relativně krátko) expiračky nebo se spíše jednalo o nepovedenou várku???

  • umbob napsal:

    V Senticích uvařili Rauchbier. Tož to su zvědavý, jak moc to bude uzené 🙂

  • Kuba napsal:

    Letošní Velikonoční je pšeničný hybrid (tedy předpokládám, že v Senticích nezačali kvasit svrchně) a je hodně povedený (už ho taky minimálně jednou dělali). Mnohem lepší než třeba Krušovice, Argus a některé další svrchně kvašené kousky!
    _
    V Turbomoštu jsem včera ochutnal také pšeničného Bastarda a výborný, fajn že budu mít zdroj pod oknama 🙂

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »