Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Schneider-Weisse Unser Aventinus

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

Velmi tmavá oranžová, kalná — zcela neprůhledná.

Pěna

Pěnivost výtečná, pěna perfektně drží a nádherně kroužkuje.

Vůně

Fantastická banánovo-citrusová vůně s lehkými tóny hřebíčku a avokáda.

Chuť, říz

Chuť je famózně plná, ovocná. Říz je silný a tvoří dobrý protiklad plné sladové chuti. Konec je mírně sušší, chmelová hořkost není výrazná. Alkohol je v pivu skvěle ukryt, není citit nic než slabý hřejivý pocit po polknutí lahodného doušku.

Další komentář

Ve složení uveden pšeničný a ječný slad. Pitelnost je skvělá, až nebezpečně skvělá. Tento excelentní kousek doporučuji každému, kdo chce poznat, jak má chutnat výtečné svrchně kvašené pivo vařené podle Reinheitsgebot. Opravdu mimořádný chuťový zážitek. Z tohoto piva je vymražením vyráběn Aventinus Weizen-Eisbock.

Pinkano: Měl jsem možnost mimojiné si tento kousek vychutnat u svíčkové s karlovarským knedlíkem a lepší spojení chutí si nemůžu představit.

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu
9,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (28 hlasů, průměrné hodnocení: 8,75 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Moro napsal:

    Naprosto upřímně doporučuju všem, když někde uvidíte značku Schneider Weisse, tak neváhejte a zakupte si jejich pivo v jakémkoli provedení. Dle mě umí jednu z nej pšenic v Evropě.

  • pinkano napsal:

    Rozhodně souhlasím, jakýkoliv kousek z tohoto pivovaru je přímo skvost.

  • Moro napsal:

    Díky svým kolegům recenzentům jsem se dostal k jednomu kousku tohoto skvostu (díky kluci) – je to naprosto ukrutná záležitost – bocků jsem se něco napil, ale tento weizenbock je naprosto cool a supr a … (plný superlativů). Je to taková síla (alkoholová i chuťová), že svojí kvalitou může zcela odrovnat. Chlemtači výtvorů z chemiček – rozhodně si takové pivo nekupujte – zabilo by vás!

  • Tomino napsal:

    já můžu jen souhlasit,zakoupil sem ho právě na „valentýnském masakru“ a je to opravdu masakr!!
    Naprostá hra chutí,prostě požitek!

  • Jeff napsal:

    nj, toto pivko sbírá zlaté medaile na evropských soutěžích, nevíte někdo, kde se dá u nás sehnat? Pokud se nedá, tak ho obchodníci sežeňte! Prosím….

  • pan Nohava napsal:

    Unser Aventinus… OMG! To bylo skvělé seznámení před časem v pražské Pivní rozmanitosti, kde tuten skvost měli na čepu. V Praze se dá obvykle bez problémů koupit i lahvový, ale přeci jen točený je točený. Za sebe dávám 10/10, v pšenicích je to opravdu špica (alespoň co jsem zatím měl možnost ochutnat). Co se týče pšenic, upřednostňuji spíše weizenbocky před klasickou pšenicí a tohle je opravdu sen.

  • erlis napsal:

    Neuvěřitelná záležitost. To, jakým způsobem je v tomhle weizenbocku ukrytý alkohol je až k neuvěření. Pitelnost pro mě velice vysoká, ovšem s ohledem na stupeň jej budu vždy upřednostňovat jako něco výjímečného, co nejsem schopen konzumovat v několika litrech :))

  • poutnik napsal:

    mám od Schneidera ve sklepě už nějakou dobu uložených 8 nádherných kousků, a furt čekám na ten správný okamžik, kdy si je načnu

  • Belza napsal:

    Tak jsem si ho vcera koupil (uz druhy kousek od Schneidera) a doslova jsem ucvrkaval. Neco tak skvelyho jsem dlooouho nepil. Nelze jinak nez potvrdit hodnoceni a doporucit dal…

  • king-of-boobs napsal:

    No čekal jsem více…zlatá Plzeň :- )

  • seeker napsal:

    jojo, zlatá plzeň, včera jsem si dal malou k obědu a málem jsem ji nedopil (pravda, an vině bylo spíš ošetření než pivo samo). A když už sem píšu, tak dodám, že jsem si zpravil chuť Jiskrou z Jihlavského radničního a fakt mě to pivo nadchlo. Desetistupňová IPA (nebo spíš APA?) – to jsem ještě nepil a překvapila mě výrazná škála chutí a vůní i hořkost v takhle lehkém pivě. Budete někdy recenzovat?

  • davidzkrhova napsal:

    Děkuji vam všem recenzentům!!
    Díky vaší poctivý a fyzicky náročný práci jsem se dozvěděl a následně mohl ochutnat tuto mňamku. Výborná práce pana sládka!

    • gum napsal:

      Nemáš vůbec zač. Nebudu popírat, že je to opravdu někdy hodně náročné, děláme to však moc rádi a pokud nás podporují lidí podobně jako ty tvým příspěvkem do diskuse, je to pro nás velká motivace pro pokračování.

  • kolkar napsal:

    Mozem takisto len doporucim prave jeden kusok dopijam a je to fakt majstrovska psenka

  • tnt napsal:

    taky gvýborné pivo, trošku mě ale rušil alkohol, který z piva čpěl

    • pan Nohava napsal:

      To je jen nezvyk, trochu natrénuj a uvidíš, přestane ti to vadit a budeš chtít ještě víc :-D.

  • Jonatan napsal:

    Tohle pivo je prostě skvostné…

  • TomT napsal:

    Včera jsem měl v Netopýrovi a subjektivně hodnotím 10 hvězdami! Lepší pivo už jsem hooodně dlouho nepil.

  • poutnik napsal:

    jedno z nejlepších piv, které jsem kdy pil……i v londýnských pivotékách bývá pravidelně k mání

  • Ondra napsal:

    ..poslední dobou se mi zdá, že více chmelí…a aventinus je pak zbytečně moc hořký. Nevim, jestli to neni jen kvůli trvanlivosti….když se to nepasteruje…jde o piva vyrobená okolo července 2012…možná je taky někdo přehřál na sluníčku…1lahev z pivní rozmanitosti na žižkově(prosinec2012), druhá z base camp pi. galerie letná(leden2013….jinak se dá pořád pít samozřejmě:-) ale s archivovaným kouskem z ledna 2012 se nedají srovnávat!!!

  • obregon napsal:

    Tohle je neuvěřitelné, nic takového jsem ještě nepil…nelze popsat, nutno ochutnat.

  • mnicky napsal:

    Prave ho capuju v prazskych Zlych casech 🙂

  • Horstokvas napsal:

    Pecka, pecka, pecka. Teď lituji, že jsem toho nevzal víc.

  • Mal som moznost toto pivko ochutnat a musim suhlasit ze je to pecka!

  • kovi napsal:

    Teď tenhle povedenej kousek piju a napadá mě (řečnická) otázka – jak dokáže pivovar Schneider-Weisse udržet při masové produkci piva (dle Wikipedie 300 000 hl v roce 2007) svoje pivo na tak vysoké úrovni? Každopádně klobouk dolů, kéž by si z něj vzaly naše větší pivovary příklad 🙂
    Napadá mě ještě jedna, tentokrát neřečnická, otázka – kde se dá v Brně v pivotéce sehnat TAP 7 Eisbock? 🙂

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »