Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Vyškov Atlet

Údaje o pivu

  • Název piva: Atlet
  • Pivovar: Pivovar Vyškov (CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s., dříve Jihomoravské pivovary, a.s.)
  • Země, město: Česko, Vyškov
  • Styl: světlé lehké pivo českého typu
  • Alkohol: 3,3 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 3 měsíce
  • Stupňovitost:

Hodnocení

Barva

Světle zlatá, čirá.

Pěna

Pěnivost je podprůměrná, pěna v láhvi bohužel příliš dlouho nedrží.

Vůně

Velmi pěkná — dosti výrazná, sladce sladová.

Chuť, říz

Chuťově je Atlet velmi pěkně vyvážený — zpočátku je zde příjemný sladový nástup doplněný velmi silným řízem s lehčím tělem (odpovídajícím stupňovitosti) zakončeným příjemnou hořkostí.

Další komentář

Nic více pitelného jsem snad ještě neměl příležitost ochutnat. Atlet je typickým představitelem piva, kterých si dáte 20 za večer a ráno vám nic nebude. Jak už název napovídá, jde v podstatě o lehce alkoholický iontový nápoj.

Pokud by se více pivovarů odvážilo vrátit k tradici vaření osmiček, vůbec bych se nezlobil. A pokud by všechny vypadaly (až na tu pěny tedy) takto, budu jedině rád. Zamrzí snad jedině kyselina citronová na obalu, dle slov sládka však brzy z výroby zmizí ač se jí přidávalo řádově 5 ml na hektolitr mladiny.

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (7 hlasů, průměrné hodnocení: 8,00 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • GMS napsal:

    To mni nikdy nenapadlo, že by se to dalo pít ve velkém a přitom se neopít. Dobrý nápad! Musím zkusit.

  • Mosquit napsal:

    Jak dlouho to dělají? Ještě jsem o tom neslyšel.
    Použití kyselého sladu místo kys. citronové by mělo být snad poměrně jednoduché… Předpokládám že ji tam dávají jen kvůli podpoření činnosti některých enzymů, tedy ke snížení pH.

    • gum napsal:

      Kyselina je tam podle mě kvůli konzervaci, ne kvůli okyselení rmutu. V ostatních pivech už není, je tedy možné, že zde byla uvedena jen kvůli použití staré etikety.

  • notret napsal:

    Pitelnější než kdejaká desítka. V chuti je poznat typická hořkost vyškovských piv, kterou znám z Březňáka.
    Kys. citronová už na etiketě napsaná není.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »