Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Föroya Sct. Brigid Abbey Ale

Údaje o pivu

  • Název piva: Sct. Brigid Abbey Ale
  • Pivovar: Föroya Bjór
  • Země, město: Faerské ostrovy, Klaksvík
  • Styl: abbey ale / dubbel
  • Alkohol: 5,8 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost skončila před dvěma měsíci
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

Velmi tmavě hnědá, takřka neprůhledná.

Pěna

Dosti slušně hustá, krémového charakteru s drobnými bublinkami. Ve sklenici kroužkuje.

Vůně

Zpočátku plná, sladová, vanilková a mírně nakyslá. Později se objeví i příjemný karamel ze sladu a nepatrné množství kávy. A ano, ještě bych mále m zapomněl trochu rozinek po tom, co necháte sklenici mírně ohřát. Vůně působí velmi svěžím a čistým dojmem.

Chuť, říz

Chuť je dosti plná, nasládle sladová s nakyslým pokračováním, které se mění v karamelovo-kávový dojezd s drobným kořeněním chmelem. Říz je střední, pěkně vyvážený. Kávovost a karamelovost je zde méně výrazná než ve vůni, spíše chuťový zážitek lehce doplňuje.

Další komentář

Co mě na tomto kousku zaujalo, je jednoznačně jeho svěžest. I přes slušný obsah alkoholu odpovídající přibližně 14° pivu, je Abbey Ale velmi svěží a skvěle se pije. Trošku mě však při ochutnávání zakulaceného těla rozčilovala jistá nakyslost, která by asi konzumaci většího množství mohla komplikovat. Celkově však pivo stojí za ochutnání.

Uvařeno z ječného a pšeničného sladu a koření.

Tento i další recenzované vzorky stejného pivovaru mi dovezl kamarád  ze své dovolené na Faerských ostrovech. Díky, Milane!

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů
6,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (zatím žádná hodnocení)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • bloy napsal:

    keď vidím pri tej recenzii, že pivo bolo po dátume odporúčanej spotreby, tak ma napadá, či sa niekto zaoberá aj týmto, lebo napríklad podľa recenzie to vypadá, že na tomto pive sa tento faktor nepodpísal

    • gum napsal:

      Obecně by se pivo mělo pít co nejčerstvější, tak do dvou, maximálně tří měsíců od stočení do lahví. Stáří piva má na senzorické vlastnosti někdy dost výrazný vliv, zejména v nevhodných skladovacích podmínkách (silné světlo, teplo — typicky regál supermarketu).

      Toto pivo bylo uchováváno v lednici ve tmě takže i přes překročenou dobu spotřeby nebyla jeho senzorika poškozena.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »