Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Pilsner Urquell nefiltrovaný

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

medově zlatá, lehce kalná

Pěna

krémová, větší bublinky, chvíli drží a lehce kroužkuje ve sklenici

Vůně

převážně chmelová a sladová, na konci lehce kvasnicová

Chuť, říz

převážně sladová, ke konci lehce vyniká chmel. Tělo je středně plné, hořkost na konci lehce ulpívající a konec lehce kvasnicový. Hořkost střední až vyšší (lehce nepříjemná, nevyvážená hořkost). Říz vyšší než by se nám pozdávalo, narušuje celkový dojem piva.

Další komentář

Recenzovali jsme toto pivo společně s Honzou, bohužel však po asi 3 locích jsme nebyli schopni se v podniku zdržet na více kousků a odcházeli jsme naprosto znudění chuťovým zážitkem — pivo je senzoricky zcela neutrální, nevýrazné. U tohoto piva zkrátka není důvod pozastavovat se, není ničím výjimečné, snad možná jen tím, že je o velmi málo lepší než filtrovaná verze. Obecně řečeno, kdyby se točila Plzeň pouze nefiltrovaná, mohla by si najít cestu k více konzumentům, kvasnicovost zde totiž není prakticky vůbec znát.

Fotografie

Pilsner Urquell nefiltrovaný

Pilsner Urquell nefiltrovaný

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů
7 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (32 hlasů, průměrné hodnocení: 6,31 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Martin Křivský napsal:

    Jak už jsem psal na FB, s recenzí se absolutně neztotožňuji. Někdo odchází po 3 locích, jiný po 9 pivech…

    • Moro napsal:

      To je v životě běžné, že mají lidé různé názory a upřímně – nečekal jsem, že na každou jednu recenzi nám naši čtenáři budou souhlasně přikyvovat. 🙂

    • pinkano napsal:

      No, jestli piješ pivo na 3 loky, pak se nedivím, že jsi jich zvládl 9. My si piva vychutnáváme a tady bohužel nebylo co.

  • HOnza napsal:

    Páni recenzenti.Točí se filmy,kolotoče,mlýnská kola,ale co vím pivo se čepuje.Navíc jedná-li se o plzeňské.Víc k vaší recenzi nenapíšu,protože za víc slov ani nestojí.

    • gum napsal:

      Milý HOnzo, že se pivo čepuje, to samozřejmě víme a máme k tomu dokonce napsaný i celý článek.

      To však nic nemění na tom, že se termín „točit“ běžně používá, stejně jako se místo označení „diacetyl“ používá „máslová chuť“.

    • Moro napsal:

      Pane HOnzo, o tom, že PU je konfrontační téma jsme věděli a přesto jsme do recenze „šli“ a „půjdeme“ i do dalších pozlacených a vychvalovaných piv. Dle Vaší reakce usuzuji, že jste zastánce této značky a nemám jí vůbec za reakci nedobrou. Chce to je sundat si klapky z očí a podívat se, jak je ten trh českých ležáků bohatý a že to, co je vychvalované, propírané, atd. nemusí být nejlepší. Je to samozřejmě věc osobního názoru a (dovolím si teď hovořit za sebe i svoje kolegy) na našem webu nebudeme psát tak, abychom se zalíbili většině, ale BUDEME psát pravdivě to, co jsme ochutnali.
      Ať se Vám daří.
      PS: Psát recenzi já, bude ještě kritičtější a to díky tomu, že jsem nejstarší a pamatuju a pil jsem PU v časech, kdy je jmenovalo Plzeňský Prazdroj a na etikete se hrdě hlásila k tomu, že je to 12ka.

      • poutník napsal:

        mám informace, že „plznička“ byla vždycky jen o síle 11,7 – 11,8, tedy i v dobách, kdy bývala skutečně dobrým pivem……….dneska je to už stejně jedno – proměnila se v totálně nezajímavé pivo, jehož hlavní hodnota nespočívá v kvalitě, ale jen v reklamě……na druhé straně chápu, že každá reklamou vyhoněná sračka si najde velký okruh zájemců – Britney Spears, nekonečné seriály, Piráti z Karibiku, Urquel a Radegast od SABMilleru, Krušovické a jíné patoky od Heinekenu…….naštěstí existuje hodně lidí, kteří nedají na reklamu a takové produkty ignorují a jdou po skutečné kvalitě

      • vlado napsal:

        a kolko by ta ‚stara plzen‘ dostala bodov?

      • dzon napsal:

        a kolko hviezdiciek by ste dali staremu prazdroju?

  • Energetik napsal:

    A já stejně řeknu, že když je pivně pusto tak s Plzní nemám problém. Jsou i chvíle, kdy si jí dám rád, jsou i místa, kde bývá dobře ošetřená…. 😉 😉 Pořád patří mezi to lepší z produkce velkých pivovarů, ale je fakt, že to bývalo mnohem lepší. Nefiltrovanou verzi jsem měl jen tu stabilní na Parkáně a tam souhlasím, že bych se u pár piv zdržel 😉

  • umbob napsal:

    Na to, že jste odešli po třech locích a že Vás pivo absolutně ničím nezaujalo, tak mi přijde hodnocení 7/10 celkem nepřiměřené.

    • pinkano napsal:

      Aby bylo jasno, tak po 3 locích nás to přestalo bavit, ale dopili jsme to 🙂

      Co se týče hodnocení – 7 bodů proto, že na tomto chybu dle definice stylu nebylo nic špatně, bohužel tomu chybělo plnější tělo, příjemná chmelovost, u nefiltrovaného silnější porce kvasnicových tónů a chutí.. čili ano, na tomto pivu není dle stylovosti vesměs nic špatně – nicméně nic, k čemu by se měl člověk vracet, nic typického, zapamatovatelného. Jen šedý průměr.

  • umbob napsal:

    7/10 není šedý průměr:-) Ale asi Ti rozumím a respektuju Váš verdikt. Porovnávat ale nemůžu, plzeňské velkoprodukty taktéž nepiju.Řekněme s ideologických důvodů:-)

  • Ondra napsal:

    Dobrý den, musím reagovat, protože jsem měl včera nefiltrovanou Plzeń v Muzejce. Pivo pro mě bylo též absolutně nezajímavé, stěží jsem ho dopil.

    • pinkano napsal:

      Díky za komentář Ondro. Jsme rádi, že nejsme jediní, koho toto pivo nezaujalo. Ale jak jsme již uvedli, styl poměrně dodrželi, nicméně tomu nedali charakter, osobnost, živost. Chuťový zážitek a konzument jsou zřejmě v žebříčku hodnot níže než u jiných pivovarů.

  • Drizzt napsal:

    Jak jsou na tom U Čápa s péčí o pivo? Plánuju tuhle Plzeň ochutnat, tak abych věděl :). Zázraky nečekám, ale aspoň ať ji mají řádně ošetřenou.

    • gum napsal:

      U Čápa je to s péčí o pivo na velmi slušné úrovni. Sklo umyté, pivo dobře ošetřené a načepované. Jídlo taktéž velmi dobré. Osobně — pokud bych byl milovníkem PU — tak bych k Čápovi chodil asi častěji než jen na ochutnávku nefiltrovaných verzí Gambrinusu a Plzně.

    • pinkano napsal:

      Dle mě je U Čápa trošku sterilní prostředí, ale pivo mají ošetřené možná nejlépe v Brně. O kapku lépě než U Švejka, o řád lépe než Na Bláhovce.

  • Michal napsal:

    Poměr cena/výkon..minimální.Za tu cenu opravdu nezajímavé pivo.Docela mně děsí že se točí v každé hospodě.Kdyby víc peněz dávaly do výroby než do reklamy.

  • Vláďa napsal:

    S recenzí se zcela ztotožňuji. Jen nechápu hodnocení – i když to nevybočuje z mezí stylu, víc než 5 bodů by to získat fakt nemělo.

    • gum napsal:

      O to právě jde, Vláďo. Je to ve stylu, nemá to senzorické chyby. Barva v pořádku, navíc nefiltr, to je plus. Pěna hustá, pivo kroužkuje. Taktéž dosti vysoce hodnoceno.

      Metodika nám prostě nedovolí hodnotit níže. A ani nechceme neboť si stojíme za tím, že Plzeň je sice k smrti nudná, je to však velmi dobrý ležák českého typu.

      • umbob napsal:

        Z mého hlediska-co je velmi dobré, nemůže být k smrti nudné. Je to protimluv

        • pinkano napsal:

          Honza to nenapsal asi nejlépe, ale tady jde o to, že toto pivo prakticky přesně odpovídá tomu, jak by měl český ležák vypadat. Není na něm nic extravagantního, nic lákavého, ale také nic špatného, kromě toho, že opravdu nemá co nabídnout někomu, kdo si chce pochutnat a hledat v pivu příjemnou chmelovost, nasládlou sladovost a kompaktnost.

  • Vláďa napsal:

    Já myslím, že co je k smrti nudné, nemůže být zákonitě ani dobré, natož „velmi dobré“.
    I když na ležáky obecně moc nejsem, uznávám, že dobrý český ležák je pochoutka. Což PU není.
    Jde asi o nastavení metodiky. Pokud tedy číselné hodnocení nevyjadřuje chuť a kvalitu piva, ale „žánrovou čistotu“, je to v pořádku. Jen myslím, že konzumenty víc zajímá to první. Každopádně je fajn, že si lze přečíst slovní hodnocení a tyto stránky se mi moc líbí:-)

  • vlad napsal:

    preco u tankovej plzne, najma v poslednom case citit dost silne maslovost?

  • David napsal:

    Pil jsem toto pivo primo v pivovaru z dubove sudu a musim rict,ze nic lepsiho jsem nepil…klasicky filtrovany a pasterovany prazdroj je proti tomu hnus..

  • David napsal:

    To pivo v tom sudu stoprocentne je,ale jen pro ucely exkurzi,šalandy a pro hospody na parkane a u salzmanu,takze ten sud se vytoci celkem rychle.Jinak se PU samozrejme vari a zraje uplne jinde,nez v dubovych sudech ve sklepe.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »