Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Bacchus Frambozenbier

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

temně rudá, pivo čiré

Pěna

okrového zbarvení, jemná a hustá, ač nízká

Vůně

dominantní malinová, na konci štiplavý chmel

Chuť, říz

Nástup chutí kysele ovocný. Kyselost je velmi příjemná a osvěžující, doprovázená chutí malin a dalšího lesního ovoce – v chuti je „cosi“ jadrně zemitého. Hodně jsem propadal dojmu, že piji lambické pivo. Chuť zůstává v ústech poměrně dlouho. Při dalších doušcích nacházím kyselou stopu rybízu a taky tříslovinový závoj, který na jazyku způsobuje příjemnou a drsnou hrubost. Vše uzavírá jen jemně vnímatelná chmelová hořkost, kterou jsem v pivu našel až po velkém snažení se. I ona však hezky ulpívá. Říz piva nižší. Pitelnost výtečná.

Další komentář

Pivo Bacchus je vyráběno v několika variantách, už dříve jsem v tomto baru narazil na višňovou verzi, která má vyšší obsah alkoholu a i ona byla výtečná. Návštěvu tohoto vyhlášeného a nevšedního baru mohu každému jen doporučit.

Trochu jsem měl problémy se zařazením tohoto piva – pivní servery jej totiž zařazují různě (Sour Ale/Wild Ale či Fruit/Vegetable Beer). Zde musím poděkovat Lukáši „Elfovi“, který mi vše vysvětlil a pomohl mi Bacchus správně zařadit. K tomuto tématu snad ještě jedna poznámka – třídění a zařazování piv je poměrně složitá záležitost a jistě jste si (ti pozornější z vás) všimnuli, že kategorie podléhají permanentnímu vývoji i na našem serveru.

Fotografie

Bacchus malinový

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů
8 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (6 hlasů, průměrné hodnocení: 7,00 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »