Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Vánoční speciál – Nová Paka

Údaje o pivu

  • Název piva: Vánoční speciál
  • Pivovar: Pivovar Nová Paka a.s.
  • Země, město: Česká republika, Nová Paka
  • Styl: řezaný speciál — pivo české typu
  • Alkohol: 6.1 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 4,5 měsíce
  • Stupňovitost: 13°

Hodnocení

Barva

tmavě rudá s tmavě oranžovou, téměř jak lehké červené víno

Pěna

ze začátku vypadá nadějně, později však padá a mizí

Vůně

lehká vůně sladu spolu s něčím ostřejším a štiplavým, jakoby citrusem

Chuť, říz

říz poměrně průměrný, tělo spíše lehčí a prázdnější, avšak celkový dojem kazí hořko-kyselá chuť na konci, která zůstává na krajích a na konci jazyku déle než je zvykem

Další komentář

celkově se mi pivo zdálo mdlé a nezajímavé, podíval jsem se tedy na složení a narazil jsem kromě cukru a chmelových extraktů na kyselinu askorbovou (vitamín C). Docela škoda na Vánoční speciál, který by se měl vyprsit s něčím speciálním, silnějším a jedinečným, jak je u jiných pivovarů a především v zahraničí zvykem. Když si vzpomenu na belgický Boucanier Christmas je to „nebe a dudy.“

Fotografie

Vánoční speciál - Nová Paka

Vánoční speciál - Nová Paka

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
4 body z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (4 hlasů, průměrné hodnocení: 7,75 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , ,



Komentáře

  • Mercenaire napsal:

    To C se používá u velmi mnoho pivovarů při filtraci. Paka má ale proti jiným pivovarům celkem obsáhlé etikety – nemyslíte?

  • Martin napsal:

    Tak na letošním speciálu už na etiketě kyselina askorbová není, to budiž pivovaru ke cti. Nicméně nějaký problém v technologii tam bude i nadále, protože prakticky všechna piva z Nové Paky mají takovou nepříjemnou pachuť, chuť, kterou nevím, jak bych přesně charakterizoval, ani jsem se s ní snad u jiných piv nesetkal, ale pro Novou Paku je typická…a čím silnější pivo, tím bohužel výraznější a horší. Ochutnána lahvová verze.

    • Moro napsal:

      Ona pachuť je nejčastěji nazývá jako připálenost – piva z tohoto pivovaru taková prostě jsou.

      • kremák napsal:

        TA jejich připálenost mi u jejich silnějších polotmavých nebo tmavých speciálu nevadí. Horší je to u světlých piv. Ale asi jde o zvyk. Teď jsem zrovna ochutnal jejich Speciální třeskuté( s vodníkem na etiketě) v PETce a bylo velmi ucházející.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »