Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Zámecká třináctka

Údaje o pivu

Hodnocení

Barva

sytě hnědooranžová, měděná, zakalená

Pěna

hustá, dobře drží, sametově krémová

Vůně

lahodná karamelová vůně

Chuť, říz

Velmi jemná karamelová chuť s lehce slabším, ale příjemným řízem, kvasnicovým nádechem, vyváženým plným koncem a krásným hořkým dozníváním. Celkově skvělá plnost tohoto nefiltrovaného polotmavého piva.

Další komentář

 Na polotmavé je poměrně pitelné, nicméně mírně těžké, čili by se dalo doporučit spíše k podzimní a zimním večerům.

Poznámka: pivo se dříve vařilo v Oslavanech, od roku 2013 se však vaří v Bratčicích, lidé v pivovaru však zůstali stejní.

Fotografie

Oslavany Františkova 13°

Oslavany Františkova 13°

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
6 bodů z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (10 hlasů, průměrné hodnocení: 7,80 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , ,



Komentáře

  • hamša napsal:

    Tenhle týden to točili (ještě točí?) v Puxpubu, opravdu hodně pitelné, hlavně po tamních neuvěřitelně plytkých Svijanech to byla záchrana večera.

  • umbob napsal:

    Všera ochutnáno na Dvořákově. Nakyslé ve vůni i v chuti. Vypil jsem půlku a byl to celkem boj. Při odchodu jsem to reklamoval u výčepu. Borec za pípou si načepoval z pípy, ochutnal a prý se mnou nemůže souhlasit. Prý se to pivo nemá šanci zkazit, jak velkou má výtoč a že jsem první, který si stěžuje(nevím jestli ten den nebo vůbec 🙂 Nechal jsem si načepovat ještě trošku a ta nakyslost tam prostě byla. Tak buď mají špinavé trubky nebo nevím. A dost mě to srdí

  • tomino napsal:

    Takže zdá se že naprosto stejná zkušenost jakou mám já.
    Takže buďto hospoda(všichni Čerti),nebo pivo(to se mi nechce moc věřit),ale měl by se tady někdo(nejlíp přímo z pivovaru)chytit za nos.

  • PIvo napsal:

    Známej měl bečku 10ky na svatbě. Minulej týden jsem pil 13ku v Ambře. V obou případech jsem cítitl z piva něco, co bych si představil pod pojmem myšina, kočičina, výkaly, prostě něco bylo špatně. Nedokázal jsem skoro pivo dopít ani v jednom případě, ostatním to vůbec nevadilo. Za zmínku stojí taky vyšší trpkost asi od špatného chmelení, ale tohle už trvá několik let, co se pivo začalo víc chmelit.

  • Václav napsal:

    Já Oslavany točím občas v hospodě a zatím to nemělo chybu. Teď je mám objednaný na svátky, tak uvidíme.

  • Václav napsal:

    Ono se musí s nefiltrovaným a nepasterizovaným pivem zácházet o hodně pečlivěji než s europivem.
    V chladicí místnosti na sudy snížit dost teplotu. Dohlazovat a větší pravidelnost čištění pivního vedení i kohoutů, před narážením propláchnout trubky vodou, přez noc opět na vodu, umět ho načepovat, pořádně umýt sklenici atd. Ale i potom se stane, že pivo může být špatný z pivovaru nebo cestou.

  • Kuba napsal:

    Já teď dotestoval (jak krásný eufemismus) 13° a je to asi nejlepší z té trojice 10, 12, 13. Konečně jsem vůbec cítil sladovou složku, ale žádný zázrak. Trochu mě to mrzí, rád bych měl za humny špičkový mini, ale do toho mají Bratčice dost daleko… 🙁

    1,5l PET přímo z pivovarské, čerstvě stočená.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »