Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Zámecká dvanáctka

Údaje o pivu

  • Název piva: Zámecká dvanáctka
  • Pivovar: Zámecký pivovar, s.r.o.
  • Země, město: Česká republika, Bratčice
  • Styl: světlý ležák českého typu
  • Alkohol: neuveden
  • Forma: točené 0,5 l
  • Stupňovitost: 12°

Hodnocení

Barva

oranžovo zlatá, zakalená

Pěna

hustá, sametová, velmi stabilní

Vůně

sladová s kvasnicovými tóny

Chuť, říz

Velice příjemná sladová chuť s prvky sena a slámy. Říz průměrný, plnost výborná. Hořkost velmi příjemná, vyvážená, neulpívá na patře ani jazyku. Chuťový zážitek ze zámecké dvanáctky je dlouhý a opravdu příjemný.

Další komentář

Sládek nám sdělil, že pivo nechává prvotně kvasit po dobu 7-10 dní a druhotné kvašení probíhá podle druhu piva 3-4 týdny. Pro srovnání – europiva jsou hotova a stočena za 2 týdny.

Poznámka: pivo se dříve vařilo v Oslavanech, od roku 2013 se však vaří v Bratčicích, lidé v pivovaru však zůstali stejní.

Fotografie

Zámecká dvanáctka – již bez pěny

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů
7,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (12 hlasů, průměrné hodnocení: 8,50 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , ,



Komentáře

  • tnt napsal:

    Měli jsme jej U všech čertů a nebylo špatný. Až na to silně zakouřené prostředí fajn zážitek…

    • pinkano napsal:

      Mají tam nekuřácký prostor, bohužel se musí chodit na záchod přes celou hospodu,která je kuřácká, takže člověk stejně smrdí.

    • BARRY napsal:

      A ke kuřáckému prostředí přidám ještě olejové pachy z kuchyně. Dvě hodiny sedět naproti kuchyně, to je jak stát u friťáku. Škoda, že není někde jinde nekuřácká restaurace s tímto pivem, které by zasloužilo lepší pěnu. Ne rozbitou vzduchem a květákovým vzhledem! Točej asi z výšky na několikrát.

      • pinkano napsal:

        Bohužel ne asi, ale asi určitě, sledoval jsem to posledně. A ten smrad z kuchyně, kterej se šíří do nekuřáckých prostor je dost nepříjemnej. Navíc teda ač v nekuřáckém jsem seděl, smrděl jsem jak ze zakouřené paluše.

  • Karel napsal:

    K tomu vzhledu pěny u piva jen dodám, že komentářem už jim stejně nepomůžeme… Chyba je pivovaru, že se na tu hrůzu nepřijedou podívat..

  • cromagnon napsal:

    V brzké době bude otevřena nová oslavanská restaurace v centru Brna, třeba to bude lepší.

  • Kuba napsal:

    Mám teď nově v Bratčicích příbuzenstvo, tak jsem včera při návštěvě zakoupil po 10, 12 i 13.

    Více než 3 roky starý popis zde už vůbec nesedí. Jak u desítky, tak u dvanáctky (13° mám ještě v lednici) máte od první chvíle plnou hubu kvasnic, vysoký říz a poměrně ostrou a neuhlazenou chmelovou linku. Nějak jsem nebyl schopen pobrat sladovou složku. Desítka má tu výhodu, že je nádherně plná.

    Piva byla do PET čerstvě stočena.

    Koupím si to raději než nějaký produkt z chemičky, ale charakter těch piv mi moc nesedí. Kvasnice jakoby v nástupu všechno přehlušily.

    Zajímal by mě názor ostatních, jestli mají podobnou zkušenost…?

  • tomino napsal:

    Díky těmto poznatkům, které uvádíš, se už delší dobu Oslavanskému(resp. Bratčickému) pivu v podstatě vyhýbám.

    • Kuba napsal:

      10, 11, 12 a černé mají ve složení uvedené chmelové produkty, což značí, že tam budou nějaké extrakty a bůhví co. To by mohlo být jednou z příčin té neurovnané hořkosti. Nechápu, proč pivovar této velokosti tyhle věci používá.

      13 má uvedený žatecký chmel a taky je to na charakteru hořkosti znát, i když ani ta není žádný zázrak.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »