Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Konrad 11° světlý ležák

Údaje o pivu

  • Název piva: Konrad 11°
  • Pivovar: Pivovar Konrad Vratislavice (Pivovar Hols a.s. Vratislavice nad Nisou)
  • Země, město: Česká republika, Liberec - Vratislavice
  • Styl: český světlý ležák
  • Alkohol: 4,8 %
  • Forma: lahvové 0,5 l; trvanlivost ještě 5 měsíců
  • Stupňovitost: 11°

Hodnocení

Barva

světlě žluto hnědá, pivo čiré

Pěna

bílá s velkými bublinami, poměrně stabilní

Vůně

chmelová a sladová, při obnažené hladince už jen chmelová

Chuť, říz

Nástup chutí hezky sladový – sladovost je velmi příjemná a poměrně dlouhá. Velmi zvolna a nenápadně přechází v jemnou chmelovou hořkost, která se pomalu nabírá na intenzitě až se stane zcela dominantní a ulpívá v ústech. Tělo piva středně plné. Říz piva střední až mírně vyšší. Pitelnost poměrně dobrá – trochu mi však vadí, že ulpívání hořkosti se s vypitými doušky prohlubuje.

Další komentář

Ve složení piva nalezneme cukr a chmelový extrakt, jenž má pravděpodobně „na svědomí“ ono ulpívání hořkosti. Škoda, mohl to být vcelku povedený kousek.

Fotografie

Konrad 11° Světlý ležák

 

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod1 bod0,5 bodu0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
5,5 bodu z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (37 hlasů, průměrné hodnocení: 7,76 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , ,



Komentáře

  • krivacek napsal:

    No nevím jak se k tomu stavíte, ale osobně se snažím vyhýbat pivům, která obsahují cukr, případně maltozový sirup – Svijany, Staropramen atd.

    • Moro napsal:

      Osobně – cukr mi vadí míň než maltózový sirup.

      • gum napsal:

        Jak píše Moro. Cukr zvlášť nevadí pokud se to s ním nepřežene. S tím maltózovým sirupem je to horší jelikož může být vyroben např. z kukuřice a to už není surovina, která má v pivu co dělat pokud nejde pivovaru jen a pouze o peníze.

        • krivacek napsal:

          Hmm, to já měl za to, že maltózový sirup je vždy z ječmene, chyba lávky. Ať tak či tak vadí mi tam obojí. Dej Bůh štěstí cechu sladovníků.

          • Energetik napsal:

            Cukr má třeba i Krakonoš. Mě osobně v pivu nevadí. Už mi vadí extrakty, zmíněné maltózové sirupy, kukuřice, rýže atp. 😉

  • tnt napsal:

    maltózový sirup, cukr a podobné „zlepšováky“ mají stejný účel jako přidávání cukru do nepovedených vín, aby lépe chutnaly…

  • Rudla napsal:

    Včera jsem si na této jedenáctce velice pochutnal v hospůdce v Kryštofově údolí. Výtečně natočené a ošetřené. Už jen to je zárukou skvělé pitelnosti, plné chuti a správného řízu. Přídavek cukru mně nijak nevadí. Rád si kupuji i lahvové.

  • CZEKO napsal:

    Pochazím z liberce kde je toto pivo domovem.Přesto se tu nejvíce setkávame se svijany,plzeňským a pražský pitivem. Což je velká škoda,pivo je z těchto značek pro mne nejlepší a snažím se ho vyhledávat.Nevím proč k němu většina lídí tu nemá duvěru a zatracuje ho. Rozhodně to z mé strany není partiotismus.Lidi aspoň z liberce dejde mu šanci a třeba se nám podaří ňák zamotat hlavu těm eruropivum

  • fk napsal:

    toto pivo je rozhodně velice zdařilé. Je originální chutí i barvou… Podobné je také pivo z Chodovaru, zaslouží si proto rozhodně lepší hodnocení než zde dostalo

  • Kuba napsal:

    Recenze by možná zasloužila aktualizaci, protože pivovar pravděpodobně trochu pozměnil recepturu.
    _
    Tedy, od začátku – jak už jsem psal jinde, v pivní poušti Penny šli do sebe a mají teď hafo piv z menších pivovarů. Vzhledem k tomu, že se zanedlouho odjíždím na pár dní rekreovat, rozhodl jsem se, že si udělám takové malé výběrové řízení na to, co si vzít s sebou.
    _
    Dneska přišlo na řadu pivo s názvem Vratislavský ležák 11° (z pivovaru Konrád, 4,8%) – usuzuji tedy, že se jedná o rebrandovaného Konráda 11°. Ze složení vypadl cukr!!! Chmelový extrakt zůstal, ale žádndý nepříjemný charakter hořkosti jsem nezaznamenal. Chuťově mi připomínal Poutníka s poněkud slabší sladovou složkou. Příjemná jedenáctka a 6,5* si imho určitě zaslouží!

  • Filip JC napsal:

    Průměrné pivo za podprůměrnou cenu…

    pro mně osobně zvláštní pachuť .. méně sladové

  • irena napsal:

    nevíte prosím někdo jak je na tom s obsahem lepku??

  • vojkup napsal:

    Pivo je velmi dobé, podle mého názoru přiměřeně hořké.
    Zmiňovaný chmelový extrakt, má spíše opačnou funkci, než zanechávání hořkosti.
    Ale recenze je rozhodně zdařilá, ač osobně bych dal více bodů.

  • kremák napsal:

    Konráda jsem vždy měl rád, ale poslední dobou, jsem z tohoto piva spíše rozpačitý. Nedávno zakoupená jedenáctka mě velmi zklamala, chuťově mi toto pivo připomínalo Svijanský Máz, taková divná pachuť na jazyku. Pěna sice hustá, ale cuckovatá, taková divně našedlá, vůbec nekroužkuje spíše ulpívá v hrudkách na sklenici, po oschnutí je až do hněda. Velmi podobná již zmiňovaným Svijanům, nejspíše do piva začali přidávat iso-extrakt. Docela mne to pivo zklamalo. Dávám radši přednost stejně dostupnému Klášteru.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »