Pivní recenzePivní recenze

ochutnáme
zhodnotíme
zveřejníme
Pivní recenze .cz
Vašepivo.cz -- potřeby pro domácí vaření piva
Mobilní pivovary -- Kalkulátor minipivovaru Můj půllitr -- Originální půllitr na přání


Recenze Duff

Údaje o pivu

  • Název piva: The Legendary Duff Beer
  • Pivovar: Eschweger Klosterbraurei
  • Země, město: Německo, Eschwege
  • Styl: světlý ležák
  • Alkohol: 4,7 %
  • Forma: lahvové 0,33 l; trvanlivost ještě tři měsíce
  • Stupňovitost: neuvedena

Hodnocení

Barva

Světle zlatá, čirá.

Pěna

Pěnivost vcelku slušná, pěna je však řídká a vydrží jen chvíli. Pivo lehce kroužkuje.

Vůně

Pěkně sladová a chmelová, mírně nakyslá.

Chuť, říz

Chuť piva je sladová…tedy aspoň zpočátku. Později už necítíte takřka nic, pivo je vodové, ploché a nudné. A co víc, i mírně hřejivé, což je při uvedeném obsahu alkoholu s podivem. Chmelová hořkost nevýrazná, prolíná se s nakyslým koncem. Říz je střední, dobře vyvážený.

Další komentář

Jde o typického představitele europiva. Duff je v podstatě bez chuti a nedokážu si představit, že by někoho mohl (mimo uhašení žízně) zaujmout. Je naprosto neutrální a nezajímavý. Za zmínku stojí informace, že Matt Groening, tvůrce seriálu The Simpsons a vlastník známky Duff nikdy nedal svolení k výrobě piva pod touto značkou.

Vařeno v souladu s Reinheitsgebotem, tedy jen ze sladu, vody a chmele. Nechápu však, proč je tedy ve složení uveden chmelový extrakt.

Velmi vtipný je překlad na zadní etiketě. Pobavíte se nad „Vari v Nemecku“ a „Chladu a suchu“ (takto napsané, tedy chybí ono „uchovávejte v“) a „jednorázorý“ pro označení obalu.

Fotografie

Výsledek (?)

1 bod1 bod1 bod1 bod0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů0 bodů
4 body z 10

Hodnocení čtenářů:

1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů8 bodů9 bodů10 bodů (17 hlasů, průměrné hodnocení: 5,76 z 10)
Loading...Loading...

Vlastnosti: , , , , , , , , ,



Komentáře

  • Poutník napsal:

    ….a skvělá piva z Hukvald, Vojkovic, Hlučína, Kozlovic kvůli takovému pivním paskvilu čekají a čekají, zdalipak se dočkají?
    🙂

    • Moro napsal:

      Poutníku jsi (jste) REBEL! A to se mi líbí! 😀

    • pinkano napsal:

      Hukvaldy, Vojkovice a Kozlovice jsem všechny měl, bohužel před psaním tohoto webu.. ale nebojím se v žádném případě, že by se na ně nedostalo 🙂 V zásobě máme spoustu skvělých piv, bohužel i spoustu řekněme ne příliš dobrých 🙂

      • poutník napsal:

        stačí si udělat do Horního Slezska jeden celodenní trip na kole a rychle si obnovíš svou chuťovou paměť, a budeš mít spoustu kvalitních námětů k recenzím …:-). Pokud si sem uděláš víkendový výlet, tak druhý den můžeš v cyklo-pivo turistice pokračovat přes Rožnovský pivovar na Valašské Meziříčí a dorazit se Valáškem ve Vsetíně….a garantuji ti, že na ten výlet budeš dlouho vzpomínat…:-)

        • pinkano napsal:

          No byl jsem v tomto regioně na pivním výletě před třemi lety a bylo to naprosto úžasné i po turistické stránce, jelikož to byl poslední říjnový víkend a bylo asi 20 stupňů a krásné podzimní počasí kolem. A co jsme nestihli během putování jsme stihli na pivním festivale v Ostravě v neděli. Nicméně nejvíce mi chutnalo jak jídlo tak pivo asi v Ostravě v Zámeckém pivovaru Pikard. Nezapomenutelné nakládané tvarůžky, škvarková pomazánka s domácím česnekovým chlebem a guláš s karlovarským knedlíkem. No budu tam muset zajet znovu když na to tak vzpomínám 🙂

  • Lukáš "Elf" Provazník napsal:

    Užití chmelového extraktu neodporuje Reinheitsgebotu, protože se jedná o formu chmele. Chmelový extrakt můžeš najít v mnoha bavorských pivech a nijak zvlášť jim to neubírá na kvalitě. V Německu nesmí používat surogáty jako např. cukr v různých formách, což je velký problém v případě ČR. „Cukření“ se vždy (negativně) projeví v aroma i chuti ležáků.

    P.S.: Po několika zkušenostech musím říct, že Hukvaldy a Avar patří jednoznačně mezi vůbec nejhorší piva u nás.

    • pinkano napsal:

      Avar jsem měl na pivním festivale v Ostravě a nijak mě neoslovil, ale ani neurazil, nicméně medové Hukvaldy byly výtečné – přímo v pivovaru teda. Nevím jak jinde.

      • poutník napsal:

        hm, tak jestli někdo považuje Hukvaldy a Avar za nejhorší piva v republice, tak by měl začít pít už jen Gambrinus, protože takovému člověku s tak zdegenerovanou chuťovou výbavou už není pomoci…….

        Hukvaldy jsou velmi specifické pivo, na které se lidé sjíždějí z daleka široka, jejich medový speciál má v regionu už kultovní charakter, no a Avar je jedno z vůbec nejpitelnějších piv na trhu
        více zde :
        http://www.pivovaravar.cz/

        v místní pivovarské hospodě nemá chybu

        • Lukáš "Elf" Provazník napsal:

          Medové Hukvaldy jsem neměl, takže nemůžu hodnotit. Psal jsem o jejich klasické nabídce (ležák tmavý 11°, světlý 12° a polotmavý 14°). Tu jsem ochutnal celou a několikrát. Když už nebylo pivo rovnou zkažené, bylo alespoň plné diacetylu. Setkal jsem se s hodně lidma, kterým toto nevadí. Můžou to dokonce považovat za specifickou vlastnost piva. Bohužel ve skutečnosti se jedná o chuťovou vadu. Na druhou stranu na loňském Slunci ve skle jsem potkal hodně lidí, kteří si na Hukvaldy stěžovali i přes jejich specifickou chuť.
          V případě Avara připouštím, že jsem se možná unáhlil. Respektive jsem ho měl pouze 2x, nebo 3x. Ale pokud mě paměť neklame, zrovna u Avara jsem poprvé přesvědčil Cipise z Netopýra ať to odrazí a vrátí do pivovaru, protože pivo ohrožovalo zdraví jeho pijáků. Navíc Derér nebyl úplně nepitelný kentus, resp. nebyl tak zkažený jako jeho světlý sourozenec. A ten odkaz má dokazovat vlastně co? Že je Avar jedno z nejpitelnějších piv na trhu? Jak? Doufám, že ne tím to http://www.pivovaravar.cz/oceneni.

          • poutník napsal:

            k tomu Avaru bych mohl argumentovat podobně- že jsem jednou, dvakrát v životě pil nějaké pivo v nádražce a byl to nepitelný kentus, takže ten nešťasný pivovar je pivní spodina (dosaď si tam kterékoliv své oblíbené pivo). Pivo se mohlo zkazit z mnoha důvodů, většinou je chyba na straně hospodkého.
            Můj názor, že Avar je jedno z nejpitelnějších piv na trhu vychází z jeho četných degustací, většinou přímo v jejich pivovarské restauraci. Tento názor dokonce sdílí i dost známých z Čech, které jsem do Hlučína na Avar dotáhl a pili ho vůbec popprvé, a že to jsou nějací fajnšmekři.

            K těm Hukvaldám se nemá cenu vyjadřovat, tady jde o ideový spor – diacetyl snad nemusí být chuťová vada? Prakticky v každém klasicky vyráběném pivu je obsažen. Jinak „11“ se tam už dávno nevyrábí, tedy přesněji řečeno jsem ji tam nikdy ani nezažil. Na Hukvaldské pivo se lidé sjíždějí zdaleka široka – běž nám tam kázat něco o jeho chuťových vadách……:-)

        • Lukáš "Elf" Provazník napsal:

          U Avara jsem psal, že jsem trochu přestřelil. Ale naposledy jsem ho měl v Netopýrovi v Brně. Mají tam chlaďák a opravdu čisté trubky, navíc více či méně zkažené byly všechny sudy, tzn. že problém byl s velkou pravděpodobností na straně pivovaru. A pokud pouští do světa takovéhle věci, je to opravdu na pováženou. Mimochodem v posledním emailu z Broum, píše pan Matuška, že se omlouvá za malý sortiment, ale že museli 2100 litrů (Raptor a Mustang) vylít do kanálu. To se jinde jen tak nevidí, většinou se prodá prostě vše, ať to chutná jak chce (Avar, Leskovec, Hukvaldy, Třinec, Mačice, Loučná nad Desnou, Žebětín …).

          V případě Hukvald nejde o ideový spor, protože diacetyl obsažený v pivu je chuťová vada. Sice ho produkují kvasinky, ale pokud proběhne kvašení správně, mají ho zase odbourat. Je to obdobné jako když jsem na pivním.info pod článkem nějakoho exota typu Libora Vojáčka vysvětloval, že estery v ležácích konvenční stupňovitosti nemají co dělat. A pokud tam jsou, je to prostě a jednoduše chuťová vada. A chuťové vady vám tam u vás můžu vysvětlit, ale jelikož jsem viděl lidi, kteří si pochutnávali na pivech plných diacetylu, esterů, piv různě nakyslých až úplně zkažených, nevím, jestli by to nebylo nošení dříví do lesa.

    • gum napsal:

      Ano, máš pravdu. Tohle mi uniklo. Myslím, že je na čase napsat o RHG článek 🙂

  • Kuba napsal:

    Hukvaldy jsou naopak jedno z nejlepších piv 🙂

  • Drizzt napsal:

    Co čekat od piva, které chlemtá Homer Simpson 😀 ?

  • spike napsal:

    bleach

  • Jméno napsal:

    V časopise Týden č.48, Je rozhovor ve kterém je i o pivu DUFF.Nemohu citovat vše a tak jen to základní. Společnost United Breweries z Rakovníka se dohodla s 20th Century Fox o podmínkách licence na výrobě piva DUFF.V článku není ani zmínka o tom kde se bude pivo vařit nebo vaří a ani o tom co to je za pivo.Píše se jen o lahvi a propagaci.Já z toho vyvozuji že dnes není důležité jak pivo a to se týká i ostatních výrobku chutná nebo je kvalitní ale především o propagaci.

    • kremák napsal:

      Simpsonovi stojí za prd už taky nějakou dobu, tak tohle pivo asi ten seriál kvalitativně napodobuje.

    • kremák napsal:

      Je to každopádně strašný patok, dřív se to vyhchlazené dalo vypít, lae toto pivo označené jako z Rakovníka je nepoživatelné. Chuťově mi to připomíná Heineken.

    • kremák napsal:

      Dříve 4,7% alc., dnes 5% při 11,2% extraktu, prokvašené do mrtě, hnusná pachuť, z toho piva je ten alkohol vyloženě cítit.Jeden z nejhorších ležáků, co jsem kdy pil. Pokud to doopravdy vyrábí v Rakovníku, tak je to teda pěkná ostuda. I když ony ty piva, co tam dělají v Bakaláři ty Rusácí nejsou nijak světoborné, připadá mi to horší a horší.

  • kremák napsal:

    ZAkoupil jsem v Normě 1X 0,5l plechovku v akci za 19.90,-. Dříve jsem tohle pivo už jednou měl, zas taková hrůza to nebyla, hodně vychlazené se to dalo vypít. Alkohol to mělo 4,7%,vyrobené v Německu,…ale to dnešní se však dosti lišilo! Alkohol 5%, extrakt 11,2%, Výrobce je uveden United breveries s.r.o., Husovo náměstí 22, 26900 Rakovník CZ. Co se týče chuti, zbytečně moc prokvašené, pivo docela nelibě smrdí, alkohol z něj přímo čpí, na jazyku odporná pachuť, i s hodně vychlazeným pivem mám problém tenhle prů-er vypít. Jestli to fakt dělají v RAkovníku, tak to je teda velká ostuda. Ochutnal jsem pár dalších skvostů z tohodle Česko-ruského pivovaru,(Keltské 1litr plech,Pražačka atd.) a chutnalo to podobně hnusně. Naposledy jsem se kroutil u Bakaláře za studena chmeleným-plech. Podobné chutnají nejlevnější marketová německá piva…. už nikdy více. A když vezmu to, že se tohle pivo prodává běžně za 35 kaček, tak to je tedy prů-er na druhou.

Napsat komentář

Odstavec vytvoříte dvěma novými řádky.


Kontrolní kód

*

Kdo hledá, najde

Poslední komentáře

další komentáře »